Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originální pohádko hororová komedie, která má své kouzlo a dokáže diváka zaujmout. Finové přišli se skvělým nápadem, který se panu režisérovi Jalmari Helanderovi povedlo uskutečnit, ba dokonce i úspěšně. Kamera je místy opravdu, ale opravdu skvělá a nápady, které nenapadnou normálního člověka je spoustu. I když někoho Rara Exports nezaujme, tak 84 minut uteče jak voda. Rozhodně doporučuji, protože 84 minut není čas, který by jste nemohli obětovat... 8/10 = 80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je takový ten horor pro celou rodinu, ne? Krev skoro žádná, SPOILER mrtvých postav 0 KONEC SPOILERŮ, typická klišé rodinných filmů (třeba hned ze začátku jeden mrtvý rodič nebo odstrkované děcko, co nakonec všechno zachrání), sice tu máme elfy, které se do tohoto žánru nehodí, ale jinak... Ten nápad sám o sobě špatný není, akorát na 84 minut sotva vystačí - a to je navíc "obohacen" o rodinné drama, které vlastně tvoří většinu filmu. Kvůli tomu jsem měl zpočátku problém určit, na co se to vlastně dívám, protože na drama to neodpovídalo námětu, na komedii tam bylo málo vtipných scének (navíc to chtělo ještě o dost víc přitvrdit po stránce absurdity), na horor to ani v první polovině vůbec nevypadalo... Dívá se na to překvapivě dobře, kameru to má slušnou, lokace jsou dobře vybrané a těch pár scének alespoň donutí k pousmání, ale jinak nevidím důvod to hodnotit bůhvíjak pozitivně. Pro děcka asi dobrý. Já bych ale radši něco absurdního. Hodně absurdního. A to jsem od Rare Exports tak nějak čekal, ale bohužel... Asi kouknu i na ty 2 kraťasy, tam ten nápad snad vynikne víc a nebude potřeba tuny rodinně-dramatické vaty. Slabé 3* ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mé intelektuální já: Celý film jde především o poťouchlou satiru karikující Finsko co se týče národních stereotypů a amerikanizace místní podoby Vánoc, filmové tvorby a vůbec všech těch kulturních tentononců, všeobjímající konzumní charakter nevyjímaje. Mé povrchní já: Dítě čte knížky, nikdo mu nevěnuje pozornost. Nazí dědci vraždí soby. Dítě čte knížky, sem tam něco poznamená, nikdo mu nevěří. Nazí dědci vraždí lidi. Dítě nemá kalhoty, leze kam nemá a ječí na dospěláky. Nazí dědci loví děti. Dítěti dojde trpělivost, vezme vrtulník, zapřáhne dospěláky, všechno vyřeší. Konec. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je geniálních, je to napínavé, výpravné, dobrodružné.Po 20ti minutách jde všechno do prdele, děj se zastaví na místě, Helander absolutně rezignuje na atmosféru, ten malej otravnej harant je víc než na přes držku, Santy se samozřejmě nedočkáte a všechno unyle a nudně dopluje k finále které navazuje na Helanderovi předchozí krátkometráže.Mohla to být atmosferická hororová pohádka s epickým digitálním finále, místo toho je to nudná sračka s nahejma dědkama, nulovým příběhem a jedním otravným bastardem.Finové sou jediný skandinávští tvůrci, kteří mě neustále zklamávají.40%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy nerad vypadám nevděčně, protože na tohle jsem dostal tip od jednoho zdejšího kolegy, ale k očekávanému spravení si chuti po rozpačitém dojmu z Wirkolova Violent Night nedošlo ani omylem. Naopak, vždyť tenhle spektákl už je vyloženě pro děti a mládež! Ne snad že by mi až tak vadila absence krvavých scén (které jsou všechny bezpečně vytěsněny mimo záběr kamery), ale celý děj je nemožně infantilní a korunu vší té infantilitě nasazuje mimořádně protivný malý spratek Pietari, který mě sral snad ještě víc, než Rickův Carl ve Walking Dead (ale zase mě zdaleka nesral tolik, jako Rickova Judith ve Walking Dead). Prostě taková malá milá rodinná vánoční komedie, sice trochu alternativní, ale rozhodně a důrazně v mezích přístupnosti a zákona, tzn. bez koulí a bezkrevná (obrazně i doslova). Slabá druhá za krumpáč v hlavě. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama