Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 312)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Komentář obsahuje mini SPOILERY! Au. Tohle opravdu bolelo. Ale vezmu to od začátku… Na A Good Day to Die Hard jsem se těšil už od doby, co se film začal natáčet, McClaneova syna si zahraje Jai Courtney (sympaťák z první série Spartaka), bude se to odehrávat v Rusku… paráda, myslel jsem si. Pak přišla ještě lepší zpráva, asi měsíc předtím, než film měl jít do kin, byl oficiálně potvrzen eRkový rating, takže v té době jsem prakticky radostí skákal do stropu. Přemluvil jsem spolubydlícího, aby na to se mnou šel navzdory všem počátečním špatným recenzím. A tady se dostávám k začátku mého komentáře. Tohle totiž fakt bolelo. Vykastrovaný akční film, který vás neumí vtáhnout do děje, takže jsem zpočátku v kině usínal (byl jsem vyspaný a teď nepřeháním, ale opravdu se mi zavíraly oči) což se mi nikdy předtím nestalo (navíc jsem po skončení zjistil, že jsem nebyl sám, spolubydlící taky klimbal). Potom se na scénu dostal syn a film nabral na obrátkách a já si řekl, že to není tak strašné, ale že to je nejslabší Die Hard film. Bohužel, pak se film dostal do své poslední třetiny, kdy se nad scénářem už nepřemýšlelo vůbec (aneb z Ruska do Černobylu autem za pár hodinek, vůbec vás tam nemůže zabít radiace, že jo) a i když si film nechal tu nejlepší akční scénu až na konec (vrtulník) stejně to bylo žalostně málo a já odcházel z kina nasraný. Ne rozladěný, ale opravdu nasraný, jak někdo, jako je John Moore dokázal pohnojit, hodně slušně řečeno, tenhle film. Jedna z mála věcí, která fungovala, byl vztah (chemie) mezi Brucem a Jaiem, jim bych i věřil toho otce a syna a ta závěrečná vrtulníková scéna. Jinak, zahodit, zapomenout. Tohle není John McClane, tohle není Die Hard a já doufám, že posledním dílem této série bude šestka, která by tuhle chybu dokázala napravit a ve které by se John dokázal důstojně rozloučit. 40 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tento pořad vám přinesl Mercedes... To jediné co neztratilo úroveň byla Beltramiho hudba. Jinak je to bolestivý pád na hubu. Tohle pro mě není další díl té vynikající série, na které jsem vyrůstal. Neberu to tak, abych mohl být alespoň trochu objektivní. Nemám rád Moorea, zprasil už MAXE PAYNEA a točit moc neumí. Tady se snaží aspoň rvát do popředí akci (musím uznat, že je jí tu opravdu hodně), protože jakékoliv přepnutí do "táta a syn si povídají" se rovná katastrofě. Scénář Skipa Woodse, jestli měl pět stránek tak je to moc, je mimo veškerá kvalitativní měřítka (ve špatném slova smyslu). Příběh to nějáký má, ale povedených hlášek je málo a kecy o dovolené se taky brzo omrzí. Bruce to má všechno v paži a příjde mi, že dost přehrává. Co mu taky jiného zbývá, vždyť je v parodii na SMRTONOSNOU PAST! Nebudu tu rýt do nelogičností jednotlivých scén, ale několikrát jsem měl ve tváři hodně překvapený výraz. Hlavně u výletu do Černobylu. Připomíná mi to doby, kdy jsem s tátou sledoval Seagalovky (PŘEPADENÍ 2) a on vždycky nadával na to jaká je to blbost, jak to nedává smysl. Kdo takovou kravinu vůbec vymýšlel. No tak asi jsem dorostl do tátových bot. Chceš potulit? ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Krčím plecami. Nie som nadšený, ani spokojný, ale nevidím ani dôvody na prehnanú nenávisť. Ako pokračovanie najlepšieho akčného filmu všetkých čias je to samozrejme katastrofa. Ako výplachové akčné béčko je to OMNOHO lepší film ako napríklad obludne preceňovaní Expendables 2. Toto má aspoň veľa akcie (a miestami fakt dobre natočenej), nejaký základný ústredný vzťah a Willis obstojne hlási. Scenár vrcholiaci vyznaním otcovskej lásky je prirodzene totálne peklo. 5/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past bez Brjůse by nebyla Smrtonosnou pastí, stejně tak jako on by nebyl on, kdyby neměl neustále zkrvavené bílé tílko a přeražený nos. To, že přežije kde co, že je vlastně nesmrtelný, jsem si už zvykla, ale nic se nemá přehánět. Synek se, jak vidím, potatil. Ohraná rodinná zápletka ale už začíná nudit. Jsem zvědavá, kdo další z rodiny ho bude nenávidět a poté, co spolu skočí z paneláku a prostřílí se skrz okenní tabule, si padnou nakonec do náruče. Možná nějaký synovec, babička či dosud tajný levoboček. Akčnost se filmu upřít nedá, to určitě né. Všude plno ohně, střelby, řežby a bojových helikoptér. Rozesmála mě ta honička v moskevských ulicích. To byl hotový masakr snad všech aut, která tam kdy jezdila. Celkově nic extra, avšak film jako sobotní oddychovka ušel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jupí ja jej, mať-yebar´..! Milý Bruci, klidně do nekonečna opakuj, že si na vakacích, ale to nic nezmění na tom, že si na place a natáčíš něco, co kdybys věděl, že někdy vznikne, tak hupsneš za Hansem Gruberem! Viděl jsi No Country for Old Men? Jak Chigurh (Bardem) drží brokovnicí v šachu pana Wellse (Harrelson) a říká mu: „You should admit your situation. There would be more dignity in it.“? Tak ty jsi pan Wells.. Ač jsem se vyspinkal do béčkova, na Gay Pride nosím duhové boa, co nešahá až na zem a vše jsem uzřel z originálního DVD nosiče půjčeného za 50,-Kč (vím, jsem hýřivý blázen), musím uznat, že jsem tak vylízané pokračování nějaké úspěšné série dlouho neviděl (naposledy Zemři ztěžka 4.0). Automobilová honička Moskvou budiž předčasným nízkým vrcholem a pak už jen producenti mohli přemýšlet, komu dehonestaci značky „McClane“ vlastně svěřili. Snad budou příště při výběru štábu uvažovat ve stylu: Skip Woods? Skip him. John Moore? No more.. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • V čase 0:26:30 srazí McClana (Bruce Willis) vůz Mercedes G, který McClane následně ukradne. Vůz má ruskou poznávací značku. V čase 0:29:40 je po kolizi vidět pohled do zpětného zrcátka tohoto vozu. V záběru je vidět nápis obvyklý na zpětných zrcátkách v USA: objekty v zrcadle jsou blíže, než se zdají. Jedná se tedy o vůz prodaný/koupený v USA. (HonzaR.)
  • Vo filme boli použité skutočné zbrane so slepými nábojmi. Dohliadali na to štyria ľudia. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. ledna 2013 v Londýně v Leicester Square. (Varan)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama