Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Někdy míň je víc, i z maličkostí se můžou lidi radovat. To samé platí i u filmu, někdy i podle drobných a obyčejných lidských příběhů může být natočen hollywoodský film, ne velkofilm, jen prostě film, ne thriler jen film. Ve výsledku milý a sympatický snímek, který vřele doporučuju, nejen pro výborné herecké výkony. Prostě DOPORUČUJI ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Hollywood nabízí nepočitatelné množství sympaťáků, u mě osobně vítězí ne zas až tak profláklý ksicht, a to právě Jason Segal. Ten kluk je totiž pokaždé tak neskutečně uvěřitelnej, pohodovej, reálnej, obyčejně lidskej, prostě tak normální, že tím vždy „nakazí“ zároveň i celý film, který pak díky tomu působí ve výsledku stejně, jako právě Jason, tedy pohodově, reálně a lidsky. A to je vážně ojedinělý dar, kterým v zámoří nedisponuje snad už nikdo jiný. A tento snímek je toho jasným důkazem. Jinak se ale v podstatě jedná o malý, nenápadný, klubový filmík, bez větších ambicí, se zápletkou sice poměrně originální, ovšem ne až tak výraznou, postavami spíše zvláštními, ovšem vůbec ne nudnými, každopádně na mě celá ta podívaná ohromně zapůsobila, a to jak velice silně emočně, tak ke konci dokonce upřímně dojemně, s mnoha úžasnými momenty, vystřiženými jako z každodenního života každého z nás. Žánrově jde jinak o odlehčené drama, které ovšem funguje prakticky ve všech ohledech, zároveň je to i stylově na vysoké úrovni, zkrátka Jason Segal opět zabodoval, já se díky němu slušně bavil a dostal jsem se díky Jeffovi i do velice pozitivní a optimistické nálady. Díky :-). ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečné příběhy jejichž vyústění přichází v závěru. Rodinní příslušníci společně nacházejí podstatu vlastních životů se, kterými nejsou spokojeni, ale nakonec jako ve všech pohádkách dobře dopadne. V žádném případě nejde o komedii, gagů se objevuje jen pár, ale s opravdu malým prostorem pro smích. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Film určitě není pro velkou škálu diváků, málo komu se zalíbí, ale ten, kdo si v tom najde svůj smysl, si z filmu odnese příjemný zážitek, který tento 83 minutový snímek nabízí. V zkratce je to o chlápkovi, jenž je v životě neúspěšný, působící tragickým životně zklamaným dojmem, jenž okolo sebe nerozdává mnoho optimismu. Jedná se o člověka jenž v každém kousku bytí sebe sama a všech malicherností, jenž lidské oko stěží prohlédne, vidí ozubená kola osudu jenž do sebe zapadají a cestou propletených znamení vidí svůj osud ve vyšší smysl bytí k němuž byl předurčen. Jeho ideologie je, jdi po znameních jenž Ti svět nabídne a dostaneš se do cíle jenž Ti osud přichystal. Právě toto působí velice depresivně, jelikož to vypadá jako, kdeby se malý jezevčík honil za svým ocasem s iluzí, že jej jednoho dne dostihne. Závěr filmu bych hodnotil duševním naplněním, že člověk může dosáhnout v cíle jenž věří, ačkoliv jsou sebevíc bláznivá a okolím nechápána. Věř sám sobě a osud Ti přichystá to po čem toužíš. Takže tak. Mile mne překvapil Jason Segel, jenž svou roli zahrál v mých očích perfektně a ačkoliv ho znám spíše z komediálně založených snímků, tak jsem mu tuto vážně hranou roli skálopevně věřil. DOPORUČUJI ! ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Celkom milo to preplávalo. Amatérsky pôsobiaca (rozhodne ale nie amatérska) kamera a hudba tematikou "sámdoma" navodili hneď veľmi sľubnú atmosféru, ktorú ešte podškrtol sympaticky mimózny Segel. Že sa vo filme nič prevratné neudeje... bohužiaľ. A taktiež, že je skoro bez deja a jasného cieľa ktorým smerom sa chce vlastne uberať. Ťažko sa stotožňujem s tým, že šlo o komédiu (i keď pozitívne pocity vzbudené). Každopádne súhlasím s tým (a ani sám neviem prečo), že to bolo veľmi príjemné pozeranie. Jo a btw - zaujímavosť pre akčných fandov - tá černoška pomáhala Arnoldovi v Komande, všimli ste si? :) (MILF!) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Slovom "znamenie", ktoré sprevádza takmer celý film, sa Jeff (Jason Segel) odvoláva na rovnomenný film z roku 2002, v ktorom si zahrali aj Mel Gibson či Joaquin Phoenix. (MikaelSVK)
  • Režiseři snímku Jay a Mark Duplassovi údajně proplakali celou premiéru filmu. (Ignus.cz)
  • Na konci lze zahlédnou Jeffa (Jason Segel), jak přikrývá dekou svou matku, v dalším záběru na sobě však už deku nemá. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama