Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (400)

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

To, že se seriál nedrží původní knihy by mi ani tak nevadilo... Že z knihy zůstaly jen jména hlavních postav a kupole, bych asi taky překousl... Ale že tvůrci vypustí do světa takovou sračku, to už ne... První dvě série byly na hranici koukatelnosti, třetí je už jen zoufalá a trapná neschopnost scénáristů, kteří očividně neví kudy kam... Tady pomůže jen jediné, rychle zapomenout... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pro mne je tento seriál naprostá ztráta času, jelikož i když jeho knižní předloha, byla naprostá bomba, tak samotný pokus o seriálovou podobu, bylo velké šlápnutí vedle. Pilotní díl byl sice dobrý, ale už tady bylo vidět, že se seriál nedrží vůbec své knižní předlohy. Nakonec se to zvrtlo v něco úplně odlišného a nudného, utahaného. Nekonečné dějové zvraty, které jsou naprosto nepochopitelné bez dalšího řešení, to je to, co sice budete ze začátku akceptovat, ale časem když se nebudete prokousávat dějem ani o milimetr dál a pořád to bude jenom protahování a prodlužování děje, který evidentně nikam nevede, ztratíte veškeré chutě dál ve sledování pokračovat. Jako už to bylo u mnoha jiných seriálů, kde padla sledovanost nebo došly peníze, konec nastal bez vysvětlení někde uprostřed. A divák se vlastně vůbec nic nedozvěděl! Rozhodně doporučuji raději přečíst knihu, tam aspoň dojdete do konce. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto 6 dílů a musím říct, že se mohu považovat za fandu tohoto projektu. Už to, že jako předloha tu slouží kniha Stephena Kinga, může znamenat zajímavou podívanou. A já potvrzuji: Je to zajímavá podívaná. Už po pár dílech jsem začal soucítit s postavami a navíc jsem našel své oblíbence, kterým fandím. Nebude to asi překvapením, když moji oblíbenci budou Barbie&Julia. Jinak je to stále všechno zahalené tajemstvím a já se těším, až je postupně hlavní hrdinové budou odkrývat. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, takže veškeré dějové zvraty kromě toho úplně prvního (spadnutí Dómu) pro mě byly novinkou a častokrát jsem se snažil pochopit, co se vlastně děje. V první sérii to ještě celkem šlo, vše se drželo při zemi, jak co do efektů Dómu a situací ve městě, ve druhé sérii už to začínalo být trochu přitaženější za vlasy, ale hnací síla ve formě cesty z Dómu tomu dodávala celkem příjemné podtóny. Třetí série už byla paskvil nad paskvily, s přibývajícími situacemi kladoucí otazníky a zároveň snaha někdy znegovat, někdy neschopně vysvětlit. Casting se povedl. (když nepočítám 3. sérii) Postavy se chovají často zcela nelogicky, některé to nemají v hlavě v pořádku permanentně (příkladem za všechny budiž Slim Jim) a Kinship vše jen zhoršil. Postavy nemají moc hloubku, mají paměť akvarijních rybiček, kromě Joe a Rebeccy, ti by byli evidentně schopni vyřešit asi i globální oteplování, kdyby to pod Dómem nastalo. Přesto ale se v průběhu těch 39 hodiny našly momenty, kdy jsem musel milovat, ale i nenávidět, všechny postavy. Horská dráha emocí. Hrátky s časem. Today. Tomorrow. Toyota Prius. Windows Tablet. Jako oddych a taková lehká náhražka Lostu (záhady) / Walking Dead (omezené zdroje) to jde, ale bohužel to tak o jednu-dvě série přesluhovalo. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # 65%. Jedna z nejznámějších Kingovo předloh, stavějící na velmi zajímavém námětu o městečku, které je obklopeno tajemnou kopulí. Televizní zpracování sice není špatné, ale s aktuálními 13ti epizodami se mi mnohokrát stalo, že jsem se docela nudil. Podle mého by stačilo epizod 10, přitáhnout uzdu a držet si napínavost, tak jako tomu bylo v poslední dílech, které stály opravdu za to. Nekouká se na to špatně, pořád tam je nějaký důvod, proč ve sledování pokračovat, ale to bohužel nestačí! ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Městečko Chester's Mill, kde se seriál odehrává, se nachází ve státě Maine. (Trajektt)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)
  • V čase 10:34 je detail na tablet s Windows logem na levé straně. V dalším záběru, kdy se na něj dívá Linda Esquivel a drží jej její snoubenec, je toto logo na straně pravé. (VinceCZ)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama