Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (400)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Největší hit letošního léta a abych byl upřímný, tak jsem výsledkem tak trochu zklamán. Faktem je, že to je pravděpodobně způsobeno mým přehnaným očekáváním. Některé postavy jsou fajn, některé jsou děsivě uvěřitelné a některé štvou člověka každým záběrem ve kterém se ukážou. Tak by to mělo být a záleží na každém, které do jaké kategorie zařadí. Věřím však, že všichni mají v kolonce mrazivě uvěřitelného, radního "velkého" Jima Rennieho. Na druhou stranu je pro mě absolutně nejotravnější postavou jeho potomek, hlavně v prvních dílech mě naprosto vytáčí. Další kdo mi úplně nesedí je policajtka/šerifka, protože ta podle mě absolutně nezvládá to, co má dělat a opravdu se kolikrát chová hloupě, například tím, že slepě plní příkazy velkého Jima. Navíc mě vytáčí nedodržováním vlastních zákazů. jako při dni návštěv. Na kladné straně, kromě nezkažených dětí, hraje prim Barbie. To je podle mě nejlepší postav, už je proto, že se chová nejreálněji, když se chce starat hlavně sám o sebe. Samozřejmě, že se postupně změní na spoluobčana, který soucítí a pomáhá, ale i tak byl nejlepší. No, jsem zvědav na to jak bude děj pod kopulí pokračovat, takže se na další díly určitě podívám, ale cítil jsem, že by to mohlo být lepší.. 70 % 2. série Pro Under the Dome hraje fakt, že jde o letní seriál a v té době není velká konkurence, takže jsem se rád podíval i na druhou sérii. Tvůrci nám samozřejmě přihodili několik nových postav, aby se některých mohli zbavit a někdo nám tam zůstal. Pravda, že v úvodu mě vcelku překvapili, když rychle odepsali hned dvojici postav. Pak však tempo polevilo a rozřazování přišlo opět až v závěru řady. V průběhu této série jsme se podívali i mimo kopuli a hlavní náplní bylo hledání cesty ven. Závěrečný díl byl vcelku zajímavý, ale doufám, že seriál se dočká prodloužení, protože nenabídl zrovna uspokojivý konec... 70 % 3. série Ono už leccos o úpadku kvality bylo naznačeno v předchozí sérii, ale ten sešup, který následoval ve třetí řadě. To bylo opravdu něco nečekaného. Nakonec tak jediná věc, která dává smysl je fakt, že se stanice rozhodla seriál ukončit. Protože tohle bylo opravdu něco. Dočkal jsem se sice odpovědi na otázku ze závěru minulé řady, ale možná bych raději byl, kdyby k tomu nikdy nedošlo. Třetí série servíruje postavy, co podstoupily lobotomii a vlastně žádnou z nich jsem nepoznal. K tomu se navrch přidá několik opravdu idiotských zvratů a dílo zkázy je dokonáno. A jo, ještě taky mimozemšťani... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # 65%. Jedna z nejznámějších Kingovo předloh, stavějící na velmi zajímavém námětu o městečku, které je obklopeno tajemnou kopulí. Televizní zpracování sice není špatné, ale s aktuálními 13ti epizodami se mi mnohokrát stalo, že jsem se docela nudil. Podle mého by stačilo epizod 10, přitáhnout uzdu a držet si napínavost, tak jako tomu bylo v poslední dílech, které stály opravdu za to. Nekouká se na to špatně, pořád tam je nějaký důvod, proč ve sledování pokračovat, ale to bohužel nestačí! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně originální, co se týká hlavního námětu. Realizace už poněkud řekněme pokulhávala. V tomhle seriálu víc než kde jinde platí pravidlo"každý chvilku tahá pilku" První dvě série jsem zhltnul během pár dní a byl jsem poměrně spokojený, i když tam bylo spoustu nelogičností, už třeba to jak jim během pár dní dochází jídlo a pod vždyť museli mít doma zásoby, jako má každý a s tím se nechá dobře vystačit nějakou dobu. Nejlepší postava je jednoznačně "velký Jim, ten je neskutečně bezpáteřný a udělá všechno pro svojí potřebu i vraždy. 3 série je prostě úplně jiná než to co jsme dosud mohli sledovat a ty žabomyší války dřív jako by byli zapomenuty a dostaneme úplně jiný level. Dozvíme se podstatu a pravdu o kupoli. Musím říct že první dva díly mě nebavili a musel jsem se docela přemáhat se v tom orientovat, přece jenom jsem se bál že "matrix" bude celou sérii naštěstí nebyl. Tady mě nejvíc bavil velký Jim z kterého se stal dalo by se říct kladný záporák. Velmi mě to připomínalo jiný seriály jako třeba Událost či "V", který,ale skončili v nejlepším což je škoda. Tady se aspoň vyřešila kupole přece jen už pod ní dál pokračovat by asi bylo jen nastavování kaše, Děj už se neměl kam posunout. Škoda že nepokračovali dál bez ní, bylo by to zajímavý jak by to bylo dál, jestli by asi nejspíš vznikla další kupole. Proč když už seriál zruší neexistuje nepsané pravidlo, že natočí ještě třeba dva tři díly, kde prostě příběh uzavřou. Ted něco k nelogičnosti tak třeba hned po nástupu kupole nemají v nemocnici léky ,ale ani personál kde sakra jsou doktoři? Asi nejvíc bije do očí to jak jsou lidi během pár dní naprosto v pořádku a to byli postřeleni a pod, třeba Jim na začátku 3.série je probodnutý prakticky mrtví a hned jak se mu podaří z toho dostat tak je v pořádku, Stejně tak to nesouhlasí časově během tak krátký doby, to prostě není možný. Co se týká tady zmiňovaných chyb v seriálu, tak to žádné chyby nejsou, stačí se podívat třeba na scénu kdy kupole mizí, tak je jasně vidět z jedné strany následky výbuchu. a že je tam vítr proč by nebyl, když je tam pod kupolí mikroklima, tak je tam i vítr. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímavá upoutávka a jména King a Spielberg mne nalákala na tento seriál. Shlédnuta první řada (polovina v češtině, druhá ve slovenštině) a celá druhá řada v angličtině s titulky. Bohužel je to taková nekonečná bublina, trochu mi to nekonečností připomínalo "Záblesk budoucnosti" i když víc cíleno na mladší publikum. Co všechno se odehraje během pár dní a chování obyvatel v městečku mi připadá strašně nevěrohodné a naivní. Většina zápletek by se mohla odehrávat v jakémkoli městečku a vůbec by to nemuselo být pod kupolí. A přidávání dalších postav, aby se děl neustále natahoval mi vadí. Po pravdě ani nevím, proč si stahuji další a další díly. Asi čekám, že přijde něco zajímaveho... Začátek aspiroval na čtyři hvězdy, teď více jak tři nedám ... i když to bylo občas (mám dojem, že více ve druhé řadě) docela napínavé. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Práve som dopozerala posledný diel a premýšľam, prečo som sa nechala oklamať. Najprv som uvažovala, či je v každej komunite tak veľa ľudí postihnutých rôznymi formami idiocie. Potom sa začali chovať normálnejšie, tak som čakala nejaké vychodisko. Neprišlo ale nič. Iba pocit štyroch premárnených večerov. Veľké sklamanie po veľkom očakávaní. Asi to bola chyba. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)
  • V čase 10:34 je detail na tablet s Windows logem na levé straně. V dalším záběru, kdy se na něj dívá Linda Esquivel a drží jej její snoubenec, je toto logo na straně pravé. (VinceCZ)
  • Městečko Chester's Mill, kde se seriál odehrává, se nachází ve státě Maine. (Trajektt)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama