Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem očekával, že to nebude tak hrozné, jak ukazovalo hodnocení zde, ale už po pár minutách sledování jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a přemýšlel, za co dát aspoň jednu hvězdu. U druhého dílu jsem měl přístup přesně opačný. Kozí příběh se sýrem jsem si pustil s tím, že to nejspíš bude dějově stejná slepenina bez vlastní identity i zaměření, jak ukazuje dosti rozporuplné hodnocení zde a nejspíš to ani nedokoukám. Jenže pak přišlo docela milé překvapení. Roztříštěnost prvního dílu je pryč a film má scénář, který, s jistým pohádkovým nadhledem, má hlavu i patu. Vtipy sice nejsou nijak úderné ani originální a vyložený kameňák budete hledat marně, ale vzhledem k tomu, že film, na rozdíl od prvního dílu, prvotně cílí na mladší publikum, je to pochopitelné. Vizuální zpracování i animace nemusí sednout každému, ale v době ultrarealistických CGI je loutkový vzhled rozhodně originálním zpestřením. Dospělému divákovi bohužel bude vadit dost vaty, vyplněné pouze pitvořením hlavních postaviček, takže na čistých šedesát to není, ale jen o kousek :). Pro děti si klidně deset procent přidejte. 55 % ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takhle otravnej film. Bizardní prvky jedničky (kterou považuji za směšnou) zmizely ve prospěch toho, aby se dvojka stala více pohádkovou a dětem vstřícnou. Tím se samozřejmě stala méně pozoruhodnou. Ve výsledku tam dvě děti, jedna koza a Široký, Vysoký a Bystrozraký jsou hledat rodiče těch dvou dětí a po cestě si zpívají, potkávají vodníky a čerty, kteří děj nijak tematicky nerozšiřují, pouze ukazují postavám, kam dále jít - to je lazy writing. Kvality scénáře (ani animace) se tedy nikterak nezlepšily a tu absenci bizarních aspektů jedničky ničím nevynahradily. Přibyly jen písničky, při kterých jsem si rozhryzal zápěstí. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Kozieho príbehu je trochu lepšie ako prvý diel, hlavne svojou výpravou a lepšou komičnosťou. Animácia je približne rovnaká, možno o chlp sympatickejšia a príbeh nápaditejší. Čo by som ale z animáku vyškrtol, by boli pesničky - tie sú fakt hrozné. Kvalitou sa to trochu približuje európskemu priemeru, ale na Made in USA to nemá ani náhodou. Hodnotenie: 55% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kozího příběhu byla celkem fajn a dokázala zabavit. Oproti jedničce má ale tohle úplně jinou atmosféru a je to více zaměřeno na hodně malé děti. Jednička prostě byla lepší a dějově také zajímavější a záživnější. Ve dvojce byl příběh jednodušší a velmi předvídatelný - každému musí být hned jasné, kdo je hlavní záporák a kde se vlastně nachází "peklo". Písničky taky nic moc a spoustu vtipů - hlavně okolo Dlouhé, Široké a Bystrozraké trojky bylo docela trapných a několik zbytečných scén se také našlo. Ale abych pořád jen nekritizoval - hned na začátku nejpovedenější gag, animace se povedla, ehm když je stejná jako v jedničce a hezky se na ty digitální malůvky koukalo, stejně tak i na Mácu. Kdo má radší tajemství a lehce zamotanější příběh, oceni více jedničku, stejně jako já. I ve dvojce jsou ovšem zajímavé postavy a po Praze je to celkem pěknná změna, co se týče prostředí. Neurazí, ale pocit nedotaženosti vám utkví. Ale nejmenším se to bude líbit. A jelikož mám Kozí příběh rád, dám mu 55%, mě se to celkem líbilo. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ryze dětský a šíleně infantilní animák, u něhož jde chválit jen máloco. Příběh jakž takž funguje a drží při sobě, je ale strašlivě nezáživný a nezajímavý. Dospělým nemá co nabídnout a ti tak dost trpí. Ani hlášky tu nejsou, takže se není moc čeho chytit. Animace není nejhorší, na druhou stranu nedokonalá a pořád to vypadá spíš jako loutky než CGI animák. Vtípky jsou prvoplánové, nenáročné a pobaví fakt jen děti. Potěší tedy pár vizuálních fórků, ale těch je málo. Jediným pozitivem je dabing, na kterém si tvůrci dali záležet a aktéři se na něm hodně vyřádili. Jinak mě opravdu nenapadá vůbec nic, co by stálo za zmínku. Možná malinké zesměšnění klasické pohádky o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém, z nichž tu jsou takoví trumberové, kteří v podstatě nic moc neumí. 3D taky moc nevynikne. Celkově vzato s přimhouřenýma očima dvě hvězdy a 30%. Ale bylo to o fous. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Film si odbyl premiéru 1. 6. 2012 na zlínském filmovém festivalu ještě v nedokončené verzi. (Kolbenova)
  • Studio Art And Animation vyvinulo ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým nový renderovací program FurryBall určený k přeměně hrubé počítačové 3D sítě bez barev do finální verse se všemi detaily. Doba práce na jednom okně se tak zkrátila z původních dvaceti až čtyřiceti minut na tři až deset minut. Testovat ho začalo filmová studia Disney a Halon Entertainment, přičemž druhé jmenované ho používalo k visualisaci Avataru 2 (2015). Zájem o program projevila také firma Blizzard, která se zabývá vývojem počítačových her. (JoranProvenzano)
  • Kozí příběh se sýrem bude kompletně ve 3-D stereoskopické verzi. (POMO)

Reklama

Reklama