Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film, který by si svým příběhem zasloužil vážnější zpracování na úrovni Lincoln Lawyer s Matthewem McConaugheym. Bohužel příběh pokulhává na faktu, že hlavní hrdina právník je flákač a feťák, takže si moc sympatií od diváka nezíská. Většinou mu vše vychází díky dávce štěstí, ale jinak je spíš jen osinou v zadnici. Příběh nastoluje zajímavou myšlenku a problematiku, která by si zasloužila hlubší prozkoumání, ale v tomto zrazuje protagonisty scénář. Prý podle skutečné události... no pokud to takový člověk dotáhl až na profi právníka, tak klobouk dolů, ovšem film by si zasloužil lepšího hrdinu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych Puncture nesrovnávala s Lincoln Lawyer, kde si mohli s námětem trochu pohrát, ale tady šlo o skutečnou událost a ta se nedá tolik přizpůsobit diváckému vkusu. A to se mně na něm právě líbilo, že to bylo chvílemi i utahanější mu naopak přidalo na uvěřitelnosti a možná ještě ta skutečnost, že sám Paul Danziger spolupracoval na celém projektu. Mike Weisse nám předložili takového, jaký skutečně byl, drogově závislého, se svými vnitřními démony, plného rozporů a Chris Ewans je Pan herec, který ho zahrál naprosto skvěle. Fakta, která nutí k přemýšlení i po několika letech. A že je za vším velmoc Money, to ví dnes už všichni. Závěr byl famózní a Mike Weiss měl tu odvahu, jak sám říká, prohrát pro to, co je správné. Jó, kdyby tak věděl........... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šéfové farmaceutických firem, stejně jako těch na nákup zdravotních pomůcek, musí mít v pekle vyhrazenou vlastní sekci. Jsou to supi a hyeny bez špetky lidskosti a takto je přesně film ukazuje. V náznacích zachází ještě dál, když je nepřímo obviní z vraždy. Proti nim pak stojí zdánlivě bezbranná malá právnická firmička, která je těsně před krachem a nejspíš si ukousla příliš velké sousto. Kolikrát už jsme tohle viděli? Stokrát. ____ Akorát předmět boje se mění. Tady jde o injekční stříkačky na jedno použití. A hrdinové nejsou vyloženě idealističtí. Jeden z nich je navíc dost problémový. ____ Nezlehčuji závažnost tématu, ale chybělo mi vysvětlení, proč se hlavní hrdina tolik hnal do soudního sporu. O ideály mu zjevně nešlo, spíš o podíl na potenciálním odškodném - to ale film neukazuje, nejspíš aby působil líbivěji. A taky si nemůžu pomoc, ale myslím, že přechod ze skleněných na plastové injekce není hlavní příčinou šíření infekcí ve třetím světě. Pochybuji, že by tam byla důsledně zajištěna sterilizace skleněných stříkaček. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu bezprostředně po projekci, protože může být, že se do zítra zalknu vztekem... Napínavá mimosoudní pře, v které je dovoleno hanobit památku právnické smažky bez mlživých příkras, jednoduše proto, že svým zápalem pro dobrou věc jasně morálně přehrává všechny zainteresované, co nemají potřebu si každou chvilku přepudrovat nos. Faktem je, že neměl téměř co ztratit a případ mohl pojmout jako svou labutí píseň, i tak mu patří můj obdiv za statečnost, která ho možná stála život, jak bylo nenápadně naznačeno. Doslov k případu jen potvrzuje bezmocnost volajících po spravedlnosti ve světě korporací a velkých her o peníze, přitom stačí jen málo - třeba si hned neběžet zakoupit každý předražený neúčinný vitamínový shit, co na nás vyskočí z reklamy, nenechat se obvoďákem vyděsit k smrti a nebo novinka - preventivně vykuchat. Sempre viva - zkusme se vzdát přání žít věčně. Pak by možná i Puncture nebylo natočeno zbytečně. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak tady někdo napsal,je to spíš tv snímek.Na rozdíl od v poslední době natočenejch soudních filmech to nemá koule.Vůbec tam nedochází k emocionálním střetům mezi oběma stranama,takže to uspává,uspává,uspává.....Navíc hlavní hrdina byl feťák,a to mě docela sere,nesnášim tenhle lidskej odpad.Když se chci uzemnit,dám si pivo a rum,a to je vodvaz.A hlavně to mám pod kontrolou,doufám.Film mě moc nebral,jen průměrná povídka podle skutečnejch událostí.50%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)
  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama