Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych Puncture nesrovnávala s Lincoln Lawyer, kde si mohli s námětem trochu pohrát, ale tady šlo o skutečnou událost a ta se nedá tolik přizpůsobit diváckému vkusu. A to se mně na něm právě líbilo, že to bylo chvílemi i utahanější mu naopak přidalo na uvěřitelnosti a možná ještě ta skutečnost, že sám Paul Danziger spolupracoval na celém projektu. Mike Weisse nám předložili takového, jaký skutečně byl, drogově závislého, se svými vnitřními démony, plného rozporů a Chris Ewans je Pan herec, který ho zahrál naprosto skvěle. Fakta, která nutí k přemýšlení i po několika letech. A že je za vším velmoc Money, to ví dnes už všichni. Závěr byl famózní a Mike Weiss měl tu odvahu, jak sám říká, prohrát pro to, co je správné. Jó, kdyby tak věděl........... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁ SE NĚJAK ŽALOVAT NEMOCNICE, KDYŽ NECHCE KOUPIT VĚC, KTERÁ ZACHRAŇUJE ŽIVOTY?“....... /// To se takhle Vicky bodne v nemocnici o jehlu. AIDS už prej neznamená trest smrti a tak nechme chuděru umírat a mrkněme se na novej typ jehly, která by ani v kupě sena nezapadla – je totiž bezpečnostní a jen na jedno použití! Jestli si myslíte, že je to v Americe jako u nás (přijdu, šupnu to do fabriky a zejtra mě tím v nemocnici vopíchaj) - tak to prr! Tady musíte spoustu překážek a největší je zasranej monopolní výrobce zdravotní techniky. Naštěstí na straně ,,dobra“ stojí dva právníci. Jako by ale nestačilo, že akce ,,JEHLA“ má finanční problémy. Michael, kromě to ho, že je génius, blázen, visionář, sukničkář a šílenec, je i feťák. UŽ JSTE BOJOVALI PROTI FARMACEUTICKÝ SPOLEČNOSTI? (já třeba proti pojišťovně...)... Tohle je takovej celkem obyčejnej film o tom, že je krásný, když právník udělá něco velkýho a správnýho. Nečekejte velikou soudní bitvu, jen drama o složitý cestě jedný zdravotní pomůcky do nemocnic a vzpomínku na jednoho právníka. Třeba si na něj vzpomenete, až najdete na hřišti ..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle skutečných událostí. 2.) Zjistím, co je nejčastější příčinou nákazy nemocničního personálu. 3.) AIDS? Odkud se bere? 4.) Thx za titule ,,Velkotlamka“. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Chris Evans je klasický tahoun, jenž hraje lehce, jako by to pro něj byla stejná samozřejmost jako dýchání. Puncture je soudní drama postavené na klasické zápletce boje s korporací a jak to často bývá, vychází z reálné předlohy. To všechno je ale divákovi celkem jedno. Důležité je, že postavy i prostředí jsou nám na servírovány velice živě a tak blízce, že je brzy vezmete za své a smyčku kterou si sami svým bojem sobě stahují začnete cítit sami. Chris je třešnička na dortu, která vždy včas oživí až příliš ukecané momenty, dějové stereotypy. Každopádně film by si zasloužil ještě aspoň jednoho zajímavějšího herce a trochu méně odfláklý závěr. Dělat dobré skutky a být právníkem je trošku schizofrenie - zvládat to na drogách, to je masochismus... 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajimavy téma podpořeny feťáckým právníkem, nadnárodníma společnostma a jejich hnusnejma praktikama. Každej to ví, ale stejně se s tím nic nedělá - to je přístup, jakej je dnes ve světě standardní. Chris Evans tady ale každopádně válí a role mu sedne jak vyšitá jehlou na tělo (v jeho případě vytetovaná jednorázovou jehlou plnou heráku). Taky je dobry, že to je podle skutečné události, akorát nevim, jak je možny, že je v zajímavostech napsany, že zfilmování posvětili oba právníci, když ten jeden chcípl. Asi to není až tak uplně přesně podle skutečné události... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Samolibý, arogantní, namyšlený (bla,bla,atd.) feťák, jehož ego překročilo práh nadnárodních, feudálních, farmaceutických společností, které jak jinak bojujou za správnou věc. Celé to konspirační pozadí je dejme tomu zajimavé, takových podobných pseudointeljakulatných (vid. profil Genero, odstavec 14... sorry Genero) snímků jako tady daná Punctura je taky fůra. (třeba Michael Clayton) "Podle skutečné události" taky dostatečně nevzrušilo. No jako výpověď a památka Mike-a Weiss-a, který je tady zobrazen v plné své kráse? 8/10 Evans a ty jeho homo - ksichty bohužel mají své čaro. Pevně věřím, že emancipavaná část publika je pohoršená daným svérázným vystupováním p.Weiss-a, no pevně doufám, že ho jen tak hned neodsoudí a budou se snažit pochopit jeho dušičku, ehm. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)
  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama