Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajimavy téma podpořeny feťáckým právníkem, nadnárodníma společnostma a jejich hnusnejma praktikama. Každej to ví, ale stejně se s tím nic nedělá - to je přístup, jakej je dnes ve světě standardní. Chris Evans tady ale každopádně válí a role mu sedne jak vyšitá jehlou na tělo (v jeho případě vytetovaná jednorázovou jehlou plnou heráku). Taky je dobry, že to je podle skutečné události, akorát nevim, jak je možny, že je v zajímavostech napsany, že zfilmování posvětili oba právníci, když ten jeden chcípl. Asi to není až tak uplně přesně podle skutečné události... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkala, že by se z toho mohla vyklubat další Erin Brockovich, jenže po pár minutách pohledu na Evansův samolibý xicht, frajerský grimasy á la největší klátič ženskejch na světě (a k tomu sem ho pravděpodobně měla litovat pro to, že šňupe), mi bylo jasný, že další Erin se konat nebude. Tenhle film je hodně nezvládnutej, a to z toho důvodu, že celá ta atmosféra, která by vznikla z procesu David vs. Goliáš je potlačena právě až nesnesitelnou pozorností Evansově postavě, která je ovšem alespoň pro mě nezajímavá a dost trapná. Ve finále jsem něvěděla na co koukám a kam se dějově dostanu, tajně a naivně jsem doufala ve větší rozjezd zajímavého případu, ale jak píšu, naivně. Zbytečný film. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Je evidentné, že Puncture je film konkrétne o boji chlapcov z Danziger&Weiss so zdravotníckou korporáciou ohľadne používania bezpečnostných striekačiek. Ten ich boj je obdivuhodný, a to ako to dopadlo je do plaču. Mne osobne sa ale napríklad žiadal väčší ponor do Mikeovho života ... prečo ten chlapec fetoval prvú ligu. Ale to by bolo zase o inom. Pôsobilo to na mňa trošku skratkovito, možno lepšie spracovanie si to pýtalo. 3,5* ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film, který by si svým příběhem zasloužil vážnější zpracování na úrovni Lincoln Lawyer s Matthewem McConaugheym. Bohužel příběh pokulhává na faktu, že hlavní hrdina právník je flákač a feťák, takže si moc sympatií od diváka nezíská. Většinou mu vše vychází díky dávce štěstí, ale jinak je spíš jen osinou v zadnici. Příběh nastoluje zajímavou myšlenku a problematiku, která by si zasloužila hlubší prozkoumání, ale v tomto zrazuje protagonisty scénář. Prý podle skutečné události... no pokud to takový člověk dotáhl až na profi právníka, tak klobouk dolů, ovšem film by si zasloužil lepšího hrdinu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud není pan Evans zrovna metrosexuální Kapitán Homokokot, umí i hrát! Z jeho právního zástupce nezávislých koksoven mě úplně pálil nos a natékaly sliznice. Konečně nějaký scénárista nemrhá talentem na homixových adaptacích a hned tu máme kulantní právní drama s naprosto vytříbenými dialogy a svižným dějem. Škoda, že je jeho pozadí kapku celulitické, povislé a zteřelé, protože ukazuje, že ty fuj, fuj nadnárodní korporace mohou i za to, že nám v Africe žloutnou černoušci a už i jejich pejsci štěkají "Hiv, Hiv" kvůli bezskrupulózní honbě za ziskem! To, že jim třeba Torqemáda zarazil na popud Generálního ředitele šprcky a každý kamión s humanitární pomocí má za následek akorát tak exponenciální rozmnožování je nic ve srovnání s tím, že mají málo sterilních stříkaček na jedno použití! Rovněž fuckt, že nedostatečně kvalifikovaný americký zdravotnický personál neumí pořádně opíchat kdejakou smažku a vráží pak infikované jehly do špatné ruky, zpravidla do svojí, a mesiáškému vynálezci jednorázových injekcí vůbec nejde o těch stopadesát mega za patent, nýbrž výhradně o blaho lidu, mi přijde trochu tendenční. Ale i tak veskrze nadprůměrné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)
  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama