Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět bývalých členů speciálních jednotek se společně pokusí okrást narkobarona, spustí tím ale řetězec nečekaných důsledků a jejich vztahy budou podrobeny zkoušce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní akčňák, který se dostatečně věnuje i postavám (paradoxně zrovna chování Affleckova borce mi ale v druhé polovině přišlo neopodstatněne chladné, buď špatně zrežírované, nebo zmrvené vystřižením nějakých scén). Jinak skvělé herecké seskupení, od začátku z filmu sálá potenciál slušné žánrovky, který film uspokojivě naplní. Neokoukané nápady, lokační výpravnost a atraktivní insiderský vhled, jak můžou být někdy podobné žóldnéřské akce koncipované. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hutný a drsný skôr triler, než akčniak . Množstvo prekvapivo napínavých momentov. Postavy nie sú príliš dobre vykreslené, čo je nečakané najmä u Charlieho Hunnama, ktorý je akoby skôr do počtu, čo sa k hercovi ako on príliš nehodí. Ale inak vládne na strane postáv a hercov spokojnosť, nie je to síce na Oscarov, ale každý z hrdinov má to svoje a skoro určite si ho obľúbite. Páčilo sa mi, že za väčšinu problémov, ktoré hrdinov stretnú, si môžu sami, ale vedia, že ak sa budú chovať inak, tak im dané problémy hrozia a tak, keď sa nakoniec dotyčné problémy dostavia, nie sú šokovaní, ale len sa snažia z posledných síl odolať... a prežiť. Produkcia: Kathryn Bigelow. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ghost Recon: Wildlands? Tohle muselo stát solidní pálku. Scenérie, herecké osazenstvo, audiovizuál. Celá ta první hodina je naprosto super a bavilo mě to sledovat. Affleck je hlavním tahounem celého filmu. Ale je zde tolik nelogických kiksů, nesmyslů a působí to tak předvídatelně, že po té hodině naskočí nuda a nic lepšího už film nenabídne. Akce je z první hodiny dost taktická, zbraně jsou špičkově nazvučený a působí hodně realisticky, ale třeba honička ke konci či scény s vrtulníkem působí jak z jiného filmu. První hodina je u mě za 4*, druhá za jednu. Škoda no. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V určitých věcech a rozhodnutích postav nedomyšlený scénář nepřekáží natolik, abych si tento výživný akční thriller neužil. Mezi partou elitních zlodějů, kteří se rozhodli pomoct s odlehčením břemene peněz (a možná nejen tím) drogovému králi, je výborná chemie. Každá postava má taky dostatečně odlišný náhled na svět a své vlastní problémy, je ale pravda, že nejvíc mě bavil Ben Affleck, kterému role zlomeného, vyčerpaného vojáka opravdu sedla. Silnou stránkou filmu jsou i jednotlivé dialogy, které mi zprvu sice přišly jaksi nedotažené, ale pak jsem si uvědomil, že takto nějak by asi mohli diskutovat a uvažovat nad nespravedlností systému skuteční vojáci. Realističnost byla přítomna i v několika akčních sekvencích, hlavně ta ústřední byla řemeslně výborně zvládnutá. Naneštěstí, v některých místech pak náhle došlo k pravému opaku, a ačkoliv by člověk i ta hloupější rozhodnutí mohl připsat hlavnímu tématu filmu o nebezpečnosti peněz, občas to prostě nešlo. Technické stránce nelze co vytknout a výběr lokací se taky povedl (krásné hory, vila v džungli apod.). Takže víceméně spokojenost, i přes fakt nebo možná právě kvůli němu, že film jde v několika místech výrazně proti očekáváním. 7,5/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nebolo to práve presvedčivé. Ani v rovine heistu ani v podtexte. Asi hlavne kvôli odfláknutým motiváciám štvorice najatých spolubojovníkov. Podložili to buď veľmi chabo (ide on, idem ja... ale ja nemôžem ísť... alebo no dobre, idem) alebo cez najväčšie klišé (manželka sa so mnou rozviedla a ani v práci sa mi nedarí). Skrátka som im neveril... ani režisérovi. Drahý J.C., týmto smerom nie. Som ti písal, že vydrž. Tak prosím drž! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen kamerou Arri Alexa 65 v rozlišení 6,5K (6560x3100) a finišován ve 4K masteru. Je navíc prvním filmem využívajícím plnou plochu snímacího čipu této kamery a film tak má netradiční poměr stran 2.11:1. (gurmanfilmu)
  • Scéna, ve které skupina pálí peníze za účelem udržet se v teple, je inspirována reálnými událostmi, konkrétně narkobaronem Pablo Escobarem, který při svém útěku před úřady v 90. letech 20. století též pálil peníze, aby zahřál svoji rodinu. (NiWi)

Související novinky

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Kdo navštíví Triple Frontier?

Kdo navštíví Triple Frontier?

20.03.2018

Jen málokterý projekt se v posledních letech rozpadl víckrát než Triple Frontier. V akčním thrilleru od Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude) si původně měli zahrát Tom Hanks, Will Smith a Johnny Depp. Z… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Reklama

Reklama