Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželé Ostroffovi a Wallingovi jsou nejlepší přátelé a sousedé z ulice Orange Drive na předměstí New Jersey. Jejich pohodový život se ale obrátí vzhůru nohama ve chvíli, když se po pěti letech vrací na Den díkůvzdání domů marnotratná dcera Nina Ostroff poté, co se rozešla se svým snoubencem Ethanem. Obě rodiny by byly štěstím bez sebe, kdyby se Nina dala dohromady s úspěšným synem, Tobym Wallingem. Jenže Nina se zakouká do jeho otce a nejlepšího kamaráda rodičů, Davida. Když už není možné dále tajit jejich vzájemné jiskření, propukne samozřejmě pozdvižení. Nejhůře tuto situaci nese Vanessa Walling, Ninina nejlepší kamarádka z dětství. Následky aféry se postupně podepíšou na všech členech obou rodin, ovšem nečekaně legračním způsobem. Všichni jsou nakonec nuceni přehodnotit, co pro ně znamená být šťastný a jak někdy to, co vypadá jako katastrofa, se může ukázat jako něco, co potřebujeme ze všeho nejvíc. (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

Juto 

všechny recenze uživatele

Radšej by som si presedel epizódu s Dr. House, OC alebo Gossip Girl, než aby som ešte ráz pozrel tento film. Najväčšou chybou je scenár. Film nikdy nedokáže pôsobiť autenticky a všetko pôsobí ako úplná fraška. 5/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Leighton Meester balila Hugha Laurieho už v Dr. Houseovi (dívka se sporami na mozku), ale podařilo se jí to až ve West Oranges v New Jersey. Vzhledem k tomu, že vztahy se staršími muži jsou mi bližší než košile, neřešila jsem, na čí stranu se přiklonit, a v komentáři si výjimečně odpustím filozofování na téma "kam až má člověk právo v rámci svého osobního štěstí zajít?", a řeknu jen, že oranžští jsou stejně průměrní jako moji nebo vaši sousedé (jen ta vánoční výzdoba je u nás díkybohu uměřenější), vypravěčka příběhu je psychicky i vizuálně komplikovaná, ale párek "hříšníků" je k sežrání. Ostatně na Davida s Hughovýma psíma očima by se člověk nedovedl zlobit, ani kdyby brutálně zavraždil žárovičkového sněhuláka. (více zde) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, po pravdě, dival jsem se na to jenom kvuli Hugh Lauriemu, ale na štěstí jsem k němu dostal i krásnou Leighton Meester, která se do role docela dobře hodila. Hugh nám ukázal několik svejch ksichtů ala House, ale nic zvláštního od tohohle filmu nečekejte. Je to prostě vztahovka, s příchutí lehké komedie a žádny velkolepy záchvaty smíchu se sem ani nehodí. Je to prostě takovy lehky, odpočinkovy, nic moc... ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem co mám od filmu čekat. Jsou tady docela smíšená hodnocení, tak jsem nevěděla, co si myslet a jestli film shlédnout nebo ne. Po nějaké době jsem se přemluvila a zkoukla ho a musím říct, že jsem byla opravdu příjemně překvapena. Laurie byl věrohodný a příběh se příjemně táhl tak, jak by to mělo být. Nemám k tomu jedinou výhradu, skvělá film. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Odľahčená dráma, s príjemnou atmosférou, kvalitným obsadením, bez zbytočne vypätých scén a rozumnou minutážou. Konanie postáv bolo nalinkované, pri jednej z postáv mi chýbala hlbšia psychológia na objanenie správania. Režisér ukázal, že aj takáto vážna téma ako je rozpad manželstva sa dá podať ľahšou formou, ktorá baví a divák sa pri niektorých momentoch aj pousmeje. Chválim kameru a hudbu. 3 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nebýt náhodného setkání s The Oranges, nikdy by mi mě asi neposedlo zalíbení k Leighton Meester. Ani teď, v dávných vzpomínkách, nevnímám tohle nevinné drama jako nikterak hlubokomyslné, Hugh "Dr. House" Laurie byl ovšem právě po jejím boku přesvědčivý a seděli k sobě příjemně, i přes onen věkový rozdíl, který je hlavním nástrojem filmu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Bylo zvláštní vidět herce Hugha Laurieho bez fousů a doktorského titulu.. Kupodivu dokázal zahrát i citlivého muže a ne jen arogantní pako.. Ale že by nějak herecky exceloval, to se říct nedá.. Těšila jsem se zejména na mého oblíbence "Boba" Olivera Platta, který perfektně naplnil mé očekávání :-) Na melancholickou Catherine Keener se vždycky příjemně dívá a Allison Janney svoje megery seká jako Baťa cvičky :-) Zaujala mě zejména mladá dvojka - pohodová a příjemná "holka od vedle" Leighton Meester a přirozeně krásná Alia Shawkat se svou záplavou pih.. Vážné téma dvou rozhádaných původně přátelských rodin hezky podtrhl komediální podtext.. Zejména se mi líbilo, že nešlo o prvoplánovou americkou "pohádku", ale na Amíky si tvůrci vedli poměrně realisticky (že by za to mohl britský režisér?).. Mě se to líbilo, ale víc jsem se smála, než dojímala :-) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velká nuda. Připadalo mi to nekonečné a to film nemá ani 90 minut. Hugh Laurie je dobrý, Leighton Meester je pěkná a Adam Brody je sympaťák. Herecky to bylo naprosto v pořádku. Bohužel postavy byly všechny napsány tak, že ani jedné nemůžete fandit a příběh tím pádem začíná být o ničem. Velice zbytečný film. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Indie verze Americké krásy.Tohle byla první věc, která mě napadla po zhlédnutí traileru.A jsem jen rád, že se trailer zaměřil na to jedno.Jelikož je film o něčem jiném.A za to jsem neuvěřitelně rád.Film není o tom, že se řeší disfunkční vztah jednoho páru a ani útěk do náručí mladé ženy.Je to příběh o hledání štěstí.Takového štěstí, které může ubližovat nejbližším lidem ve vašem okolí.Tam, kde v jiných filmech postávají jednají, tady si o tom povídají a snaží se odhadnout následky svých činů, které vycházejí z toho, že postavy chtějí být šťastný.Hugh Laurie odložil hůl a strniště a zachrál si obyčejného chlápíka, který neví jak se má rozhodnout, aby neublížil lidem, na kterých mu záleží.Oliver Platt je známá tvář z mnoha filmů, ale tady je perfektní ňouma.Leighton Meester je moc pěkná a taky dobře hraje a díky tomu je to okouzlení mnohem reálnější a upřímější.Hodně velkou radost mě udělal konec, jelikož skončil přesně, tak jak by měl, krásným nenuceným zakončením.Méně je někdy více, což dokazuje tento snímek po celou délku stopáže.Upřímná vztahovka, ve které je toho mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o 2 rodinkách, které mi místy připomínalo spíš nějakou černou komedii, ale i tak se mi to líbilo. Byla radost vidět Laurieho jinde než v Houseovi. A konec byl krásně hořkosladký a silný, žádný přeslazený happy end. A tak to já rád. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Průměr. Hugh Laurie a Oliver Platt byli dva kamarádi, kterým to spolu ve filmu opravdu klapalo a jejich interakce byla asi to, co mě bavilo nejvíc. Zbytek byl strašně předvídatelnej, ale nejsem si jistý, jestli mi to vlastně vadilo - spíš mi to bylo tak nějak jedno. Podíval jsem se na to, párkrát jsem se zasmál, párkrát jsem si řekl "WTF?!", no a výsledné hodnocení je takových 55%. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Téma skvělé, ale trochu slabší zpracování. Postava manželky House, teda Laurieho, je tu napsána tak blbě, že jsem jí ten osud i přál. Jinak další figury, teda kromě dcery Vanessy, která je v některých scénách až moc vykreslena jako outsider, jsou uvěřitelné. A trio Laurie, Platt a Janney bylo zábavné. 60% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Houseovi sa zachcelo mladé mäsko, tak ho mal. Trochu to otriaslo vzťahmi v širšom okolí a aj keď som film neplánoval pozerať pre nízke hodnotenie, zostal som, lebo som bol zvedavý, ako sa dá takáto situácia vyriešiť. Nedá sa, ale vo vianočnom filme sa musí, tak to nejak dopadlo. Ako film nič mimoriadne, ale ani zlé. –––– Starej kozel by chtěl mladou trávu. –––– Když jim závidíš jejich štěstí, jsi sobecká ty! –––– Někdy musíš spálit vlastní dům, abys uviděl měsíc. ()

noby 

všechny recenze uživatele

V detailech (ne zas tak malých, docela často v celých scénách) překvapivě silná jednorázovka, v průměru příjemně plynoucí a dobře zahraná, a místy bohužel plná úliteb americky širokému publiku. Když si to člověk dopřeje ve chvíli, kdy na nic velkého nemá náladu, vyjde to z toho jako příjemné překvapení. ()

Asmodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bez tohohle filmu bych mohla klidně žít. Byla to strašná nuda, ztráta času a vůbec nevím, proč jsem od toho očekávala něco víc jen protože tam hráli Hugh Laurie a Oliver Platt. Hlavní postavou je rozmazlená holka, která ve své sobeckosti zničí 2 rodiny než se konečně rozhodne nějak si zařídit život. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vztahovka trochu jinak, a přece tak příjemně obyčejná. A bez kontroverzí, přestože téma k tomu může svádět. Ono vůbec se film umně vyhýbá samotnému vztahu muže a sousedovic dcery. Prostě najednou se líbají, následuje krátká pasáž o svědomí, záhy to praskne a The Oranges se může naplno věnovat tomu, oč mu jde především - o důsledky pro nejbližší okolí ústředního páru, které se jen těžce se situací vyrovnává. A právě jako vztahový rozbor film funguje poměrně dobře, jen se občas bojí ponořit více do hloubky. Spoustu otázek, dilemat, vyhrocených situací, ale i úsměvů a pohlazení však ve mně vyvolat dokázal. Dvojice Hugh Laurie - Leighton Meester je velmi dobře obsazena a mé obavy dakázala rychle smazat natolik, že jsem jim to štěstí ve tvářích začal přát a fandil jsem jim. Dobrý casting se však týká všech rolí. 70% ()

Reklama

Reklama