Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sovereignove vizuálne alter ego (zdravím, brácho:) alias Russell Brand hrá zas raz to isté. Prekvapujúce je, že nie je až tak iritujúci ako by mohol byť. Arthur je komédiou, ktoré je chvíľami nudná, chvíľami vtipná, potom dokonca na milisekundu hodí aj jeden sofistikovaný vtípek, aby sa to zas celé dostalo do romantického klišé atď. Jazda ako na hojdačke, ktorá síce krátkodobo baví, ale nič svetoborné sa nekoná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nekupuji si každou půl hodinu nový sporťák, nepromenáduji se v šatech od Lincolna a nepamatuji se, že by se o mne v časech zletilých někdy starala chůva. Spíše mám tendenci na lidí, kteří výše uvedeným disponují, chrlit přátelský oheň a síru. Jenže Arthur se o své nikdy nevydělané peníze dokáže rozdělit s chudinou, za což má ode mne nejednu sympatii a proto jsem ochoten s ním řádit v batmobilu, užívat si v magnetické posteli s nikoli malým množstvím krásek i létat tryskáčem na zmrzlinu. Normálně bych to nedělal, ale po boku zrůdného Russella Branda by mě to určitě bavilo. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií popisovaná zde jako trapná. Jenže, ač je ten námět ohraný a děj chvilkami přitažený za vlasy, přesto jsem se pobavil. Ne že bych schvaloval Arthurovu nesamostatnost a chlast, ale já mít jeho prachy, tak jsem se chvílemi viděl. Ten geniální nápad si za 10 000 dolarů půjčit masku Haribo nebo přinést do nemocnice masku Star wars. Přesně tyhle úlety a nedospělost byly tím roztomilým a navíc mě pobavily. Takže se nejedná o oscarový snímek, ale jo správně ujetou blbinu, u které se pozná, zda jste stále blíž bezstarostnému dětství nebo zapšklosti v domově důchodců. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Arthur je nepředstavitelně bohatý, nepraktický, štědrý, rozhazovačný a dobromyslný excentrický bohém se slabostí pro náhodné známosti a alkohol, co odmítá dospět. S tím vším má být brzy konec. Jeho matka ho chce oženit a tak trochu ho nasměrovat k zodpovědnosti. Našla mu už i bohatou nevěstu, a pokud si ji nevezme, tak ho vydědí. Jemu se však do sňatku z rozumu ani trochu nechce. Ne že by jeho vyvolená proti jeho vůli, kterou ostatně moc dobře zná, nebyla dostatečně atraktivní, ale nic ho k ní nepojí. A navíc, dívku svého srdce už potkal. Cílem produkujícího Russella Branda, který se ujal hlavní role, bylo natočit vyzrálou komedii s inteligentním humorem. Všechna čest, že se tomuhle týpkovi podařilo nevpustit za celou dobu do filmu nic z oblasti hrubozrnného nebo fekálního humoru. Divák, který tohle očekával, musel být mile překvapený, že film hraje více na city a prozření boháče, pro kterého je nedozírné bohatství spíše na obtíž. Trochu neústrojně pak působí zakomponování vážnějšího tématu, jako je alkoholismus, kterému nenápadně hlavní hrdina podléhá, ale to takovým způsobem, až je to v ději na překážku. Děj rozhodně není kompaktní. Režíroval televizní specialista Jason Winer, občas je znát inklinace k epizodnímu způsobu vyprávění. A teď přijde to nejhlavnější. V záhlaví filmu se uvádí, že se jedná o komedii. Vtipy tvoří sotva pětinu filmu a především je to ve scénách se sexy snoubenkou, kterou ztvárnila rajcovní Jennifer Garner. Mimo tyhle scény si vtipné nebo humorné situace daly více či méně pohov a představte si, že to vůbec nevadilo. Film totiž na humor nesází, ale jde mu o sympatie k Arthurovi. Russell Brand dokazuje, že je velmi dobrý ve střídání hereckých poloh, a ačkoliv s ním ve filmu hraje Hellen Mirren nebo Nick Nolte, tedy zkušenost sama, tak jeho přirozené herectví mělo pro mě větší váhu, ačkoliv i ostatní herecké party byly fajn. Winer netlačí na pilu a nechává film postupně zrát s hlavním hrdinou. Jeho osud začne být postupně citlivě podávaný a skoro se zapomnělo, že film vlastně měl být humorný. Humor však absentuje i ve scénách, kdy se Arthur uchází o práci a chce se konfrontovat se společností jinak, než jen svým bohatstvím. Je však zřejmé, že tyto scény měly být vtipné, ale mně přišly, že tam byly spíše jen přidané s ambicemi vymáčknout z nich něco k zasmání, což se nakonec ukázalo jako lichá snaha. Vyšlo však z toho v globálu příjemně svébytné dílko, kterému nechybí zralý pohled na boháče s citlivou duší romantika. Takže vlastně místo komedie, tady máme emocionálně pojatou romantickou pohádku ze současnosti pro dospělé, při které si víc divák zaslzí než se zasměje. Mé hodnocení: 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $33,035,397Tržby Celosvetovo $47,787,943Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,581,404 //počet predaných kusov 68,787 Tržby za predaj DVD v USA $5,591,527 //počet predaných kusov 374,885║ Klasická trapošina. /20%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)
  • Ve scéně, kdy Arthur sedící v batmobilu listuje kontakty v telefonu, lze spatřir jméno Katy Perry. Ta byla manželkou Russella Branda. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama