Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď dopozerám film takéhoto charakteru vždy rozmýšľam, prečo som mu venoval toľko času. Nejaký dôvod tam bol, pretože som vedel, že to nebude prevratný príbeh, ktorý ma rozosmeje, alebo rozplače. Takže mi s toho akosi logicky vyšla túžba vidieť Jennifer Garner v ďalšej postave. Počas filmu som si uvedomil, že by som mal takýto prístup v niektorých prípadoch naozaj obmedziť, pretože nevtipnosť tohto príbehu je až zarážajúca. Brand je absolútne nesympatický človek, ktorý nielenže neprináša do svojich postáv nič nové, ale čo je horšie je v nich až zarážajúco neznesiteľný. A je úplne jedno, že ostatný herci sa držia svojho štandardu - jednoducho film, ktorý je celý postavený na niekom ako je Brand nemôže fungovať. Režisér sa vôbec nesnaží vyhrať z neoriginalitou námetu, neprináša nič nové, je to patetické, zbytočne naťahované, z nefungujúcimi vtipmi a hlúpym morálnym posolstvom, ktoré je poslednou kvapkou únosnosti. Dôvod prečo takéto filmy stále vznikajú mi uniká, ale za seba hovorím už nikdy viac. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Baynham / Story by Steve Gordon / Based on Arthurby Steve Gordon | Hudba: Theodore Shapiro, Mark Ronson | Produkcia: Larry Brezner, Kevin McCormick, Chris Bender, Michael Tadross | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Warner | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržba: 47,787,943 $ || ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmů o miliardářích je ten, že se s takovýma lidma dá jen těžko ztotožnit. Já mít byť jen desetinu prachů co on, tak celej život cestuju po celym světě a nějaký pařby a ježdění v batmobilu bych si klíďo odpustil... Přesto je ale Arthur hodně povedený týpek, nemá žádné zábrany a hlavně má naprosto dokonalou "mamču" i když ne pravou, Helen Mirren. Ta se mi z celého filmu líbila asi nejvíce. Decentní, přesto vtipná a prostě vynikající role pro tuto skvělou herečku. Arthur je rozhodně film, který stojí za to vidět, sice ne asi dvakrát, ale pro jednou neurazí, vtipy jsou vcelku inteligentí, takže žádné americké "fóry" o prdění naštěstí nečekejte...Jo, Arthur je fajn. 75% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o animovaný film Luca Bessona. Tenhle Arthur má milióny na kontě, opíjí se, užívá si s děvkami, chová se jako idiot, ale přesto se do něho zamiluje chudá dívka pro jeho fantazii. Ale no tak! Remake americké komedie roku 1981, kde si tehdy zahrál komik Dudley Moore, vznikl letos pod patronací města New York (což je znát na výpravě, která je občas spíše turistickým průvodcem), a s nekomikem Russellem Brandem. Možná že Američanům britský přízvuk hlavního hrdiny pronášený pokusem o dívčí alt přijde vtipný, ale jinak pojal svoji postavu bez špetky sympatie, bez nadhledu, bez nějakého vnitřního uvědomění, a navíc ji hraje stále stejně od začátku do konce, když by přece jen v určité chvíli mělo dojít ke zlomu. Kdo příběh nezná, je prostý. Naprosté pako s duší dítěte je milionářský synek v dospělém věku. Stále má chůvu a sluhu (což je změna oproti původnímu filmu, kde byl jen suchý anglický sluha), peníze rozhazuje oknem za blbiny, za večírky, sex a chlast, a divák si má říct, jé, ten je milý a sympatický, jako veselé zvířátko ze zoo, a jakou má bohatou fantazii! Protože tenhle spratek potká ženu svých snů, a svou fantazií v ní rozžehne spisovatelský talent... Ale! Rodina chce aby si vzal milionářskou dcerku druhého konsorcia, herdek, to je zápletka. Nic proti, jsou chvíle, kdy film pobaví. Většinou tam, kde přesně cituje originál včetně dialogů, a najednou máte pocit, že jste zpět v 80. letech a přijde vám divné, jak zde mohou znát internet, smatrphony a Harry Pottera, Hrají tu herecké hvězdy jako Helen Mirren, Nick Nolte nebo Jennifer Garner, která se snaží, ale prostě už holka stárne a není femme fatale ani náhodou. Celkově má film sám o sobě bláznivou strukturu, ale v rámci mezí, toho bláznění nakonec také moc není. Pobaví, vyšumí, odplyne. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tato ztřeštěná komedie o rozmařilém a výstředním miliardářovi není tak špatná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Od jiných podobných amerických blbostí ji odlišuje chvilkami inteligentnější humor, který se v tomto žánru moc nevidí - sice je někdy oplzlej, ale přes hranici, kterou snesi nepřejde. Bohužel ji trošku zhazuje kýčovitej přeslazenej románek, bez kterého to asi v Americe nejde. Na druhou stranu romantická linka filmu zase nebyla přehnaně sentimentální a vše se tak pohodově proplétá a vzájemně shazuje. Taky mi byla příjemná stylová a výpravná stránka filmu, která mu dodává punc "exkluzivity a luxusu". Jinak se jedná o remake, ale tentokrát mě originál podle zdejších recenzí vůbec neláká. Kvůli nižšímu hodnocení ho rád podpoří, a dávám aspoň tři hvězdičky, díky kterým by Vám mohl zpříjemnit letní odpoledne. Po náhodném druhém zopakování zvedám nakonec na slabší 4 hvězdičky, protože jsem se bavil i v zimě. A mimochodem jsem viděl i původní film z jednaosmdesátého a remake je pro mě o něco málo lepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Je to již podruhé ve dvou letech, co byla postava původně ztvárněna Johnem Gielgudem v moderním remaku přepsána na ženu a obsazena Helen Mirrenovou. Gielgud hrál v Prospero's Books (1991) pana Prospera, zatímco Mirrenová si zahrála paní Prosperovoou ve filmu The Tempest (2010). (FFilipCZ)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)
  • Celovečerní debut režiséra Jasona Winera. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama