Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy neprovdaná, čtyřicetiletá učitelka angličtiny Linda Sinclair (Julianne Moore) žije v malém městě. Společnost jí dělají jen její dvě siamské kočky a spousta klasických knih. Její život je, na rozdíl od hrdinů jejích oblíbených knih, velmi klidný. Jednoho dne se do města vrátí její bývalý žák Jason (Michael Angarano). Jason se chce stát dramatikem v New Yorku, ale jeho arogantní otec Dr. Tom Sherwood (Greg Kinnear) chce aby jeho syn vystudoval právnickou fakultu. Linda se rozhodne, že Jasona v jeho snu podpoří a začne ho v jeho úsilí povzbuzovat. Jejich osudy se začínají proplétat. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Keď tak spätne premýšľam, prečo som sa rozhodol pozrieť si Učiteľku angličtiny aj napriek tomu, že už podľa obsahu som tušil prúser a zbytočnosť tak mi vychádza akurát obsadenie: Julianne Moore a Lily Collins. A ukázalo sa nasledovné: nečakal som nič, nedostal som nič. Vo výsledku je to také zbytočné, že škoda času čo som pri to pobudol. */** ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Samotný začátek filmu dával naději, že to možná nebude tak špatný film – nechyběla lehká vtipnost, nadhled, kouzlo a nápad. Velice brzy se však vše jmenované vytratilo jako pára nad hrncem a Učitelka angličtiny se zvrhla v po všech stránkách neobratné poselství o zdolávání životních překážek a cestě za sny. Julianne Moore se povedlo film uchránit před ještě větším průšvihem, Greg Kinnear a líbezná Lily Collins se jí v tom snažili v menších rolích pomáhat, ale nestačilo to. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pre oplzlých gurmánov, ktorým sa páči pohľad na staré neukojené matróny, ktoré slnko ani nevideli a tak sú biele a pehaté a strašne nevzhľadné. Ono, Julianne Moore v poslednom čase všade hrá len lesbu alebo nejakú zašlú neuspokojenú kravu. Asi čerpá z vlastných skúseností. Nič na tom, v tomto filme vyzerá ešte staršie ako v skutočnosti je. Jednu hviezdu pri scenári akoby vybratom z miništrantskej prdele dávam za chudáka spisovateľa, pretože je to ozaj utrpenie pre spisovateľa, keď sa mu divadelníci alebo filmári snažia zmeniť to, čo sám napísal. ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore jako jediná nemá úplně dementní postavu a i její herecký výkon je dobrý. Naopak Michael Angarano hraje takového debila, že je naprosto neuvěřitelné, aby se s ním jeho bývalá učitelka alespoň bavila, natož aby ho osouložila. Panoptikum pokračuje otcem hlavního hrdiny, ředitelem školy, dramatikem, který vede herecký kroužek a tak dále. Na místě paní učitelky bych se odstěhoval někam, kde žijí normální lidé a nikdo by o tom nemusel točit film. ()

yazik odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné, nudné, naivní, předvídatelné a už jsem zmínil slovo trapné? Postavy jsou povrchní a jejich charakter, aby se vytvořila alespoň nějaká zápletka, je ubohý a mění se jak počasí ve Skotsku. Herecké výkony nulové. Nic jsem od filmu neočekával a přesto jsem zklamaný. Jsem si jist, že tohle už znovu neuvidím a doufám, že podobným počinům se v budoucnu vyhnu. Morální dno opět kleslo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od října do prosince 2012 v americkém státě New York. (BMW12)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Tribeca 26. dubna 2013. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Linda Sinclair (Julianne Moore) přijde žádat Jasona (Michael Angarano) o nový konec hry, si Jason vyhrne rukávy a opře se o pult. V dalším záběru z Lindy zpět na něj má rukávy znovu normálně, a to aniž by se jakkoliv pohnul. (dandislav1991)

Reklama

Reklama