Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fííha. Od trojky Wilson - Steve Martin a Jack Black jsem čekal asi daleko divočejší a odvázanější jízdu. Nápad pozorování ptáků dává tušit, že by se mohlo jednat o zábavnou a hlavně originální krasojízdu, ale paradoxně jde o pravý opak. Humor mě zde úplně minul a ačkoliv jde z filmu cítit taková odlehčenost a nenáročnost, nezasmál jsem se nad ním doslova ani jednou. Jakoby film "prostě jen tak plynul." Slabota. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podle mě dost podceněná komedie, možná dílem za to, že lámat v pase se u ní určitě nebudete. Ono je to celé takové milé pohlazení, oddech od každodenního shonu (i když samotní hrdinové se ve filmu pořád někam honí). Samozřejmě, že "lov" ptáků je tu jen jako zástěrka, zástěrka toho, že člověk je tvor, který si musí neustále dávat nějaký ten zdánlivě nepřekonatelný úkol, aby cítil, že skutečně žije. A taky o tom, že ne pokaždé bere vítěz hlavní cenu... O hercích netřeba diskutovat (o to spíš, když vám tam hrají hned dva z vaší topky /Black, Pike/, navíc doplněni dalšími sympaťáky Wilsonem a Martinem, které jsem v tak příjemných úlohách už dlouho neviděl. A to vše doplněno velice trefným a parádním soundtrackem. Moc fajn snímek. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Od kombinace Jack Black a Steve Martin by asi člověk čekal nějakou naprostou šílenost, která nebude mít hlavu ani patu a kde se ti dva budou přebíjet trapnými vtípky. No nic takového se tady výjimečně neděje. Jde o naprosto příjemnou a pohodovou komedii pro celou rodinu o třech chlápcích, kteří mají svůj koníček a chtějí v něm vynikat. Objevuje se zde takový přirozený humor bez nějakých nucených pasáží a bez nadstavování humoru absurditami. Moc pěkně se na to dívalo a člověk se opravdu zasmál. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Natočit romantickou komedii o pozorovatelích ptáků, to už chce odvahu. Už z toho tématu čiší nuda a já byl zvědav, jestli tomu tak skutečně bude. První polovina filmu dělá všechnu čest ptákohledačům a po celou dobu jsem měl co dělat,abych to nevypnul. Pak jsem si začal zvykat (cosi mne u toho přeci jen udrželo) na hlavní hrdiny, závěr byl i takový vtipný, vyrovnaný, skoro nezávislácký. A tak nakonec dávám 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ide absolútne mimo mňa. Namiesto nejakých pamätných scén, a je jedno či by obsahovali humor, alebo napätie, sa tu nachádza len akási obsesia vtákmi, ktorá je prezentovaná do skoro dvoj hodinového filmu neuveriteľne nezáživným spôsobom. Až sa mi nechce veriť, koľko rôznych hercov sa podieľalo aby toto vzniklo. Od Frankela som bol zvyknutí na úplne inú triedu filmov a to isté platí aj o hlavných predstaviteľov. Čo ma ale na tomto filme najviac zaráža je to moralizovanie a snaha stavania charakterov na ľudských hodnotách, ktoré kvôli vtákom a rôznorodým lokáciam nedostávajú priestor ani šancu vyniknúť. Film sa stáva po pol hodine neuveriteľne nudným a do konca filmu sa tento stav nezmení. Škoda. Celkom som sa na tento počin tešil. Možno, kebyže som ornitológ - ale aj tak - sakra! tak mohli aspoň o tých vtákoch hovoriť viacej zaujímavostí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Brad Harris (Jack Black) nosí hodinky značky Casio G-Shock a Kenny Bostick (Owen Wilson) nosí hodinky značky Rolex GMT Master II. (dyfur)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama