Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

sator 

všechny recenze uživatele

Mazec...Novák excelentní... Příběh se velmi blíží skutečné realitě, není tajemstvím že postavu Pavla Gregora psal autor podle rockera Dana Horyny a postavu policisty který ho celou dobu pronásleduje, podle skutečného kriminalisty Zdeňka Zavázala. Z party lidí která pervitin v sedmdesátých letech vařila a konzumovala žije už jen právě Dan Horyna. Do pořadu Krásný ztráty v r. 2012 pozval oba zmíněné  Michal Prokop. Dan si ve snímku zahrál jednoho z "feťáků". ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Na české poměry výborně natočený film/dokument. Cítil jsem u toho tu správnou drogově psycho atmosféru. Výběr hudby je taky super. Jediná obrovská škoda je, že je to vážně krátké. Stoprocentně bych to uvítal i delší. Protože toho vaření a složení drog jako takových v tom bylo hrozně málo. Chce to opravdu mnohem víc informací, když už je to takový dokument. Za to bohužel hvězdička dolů. 89/100 ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem Řehořkův pokus číslo jedna a vůbec se mi nelíbil. Piko je výborný. Spojení hraného a dokumentárního je výborný tah neboť spojuje napětí s nepopíratelnou pravdivostí příběhu a navíc vizuálně mi to přišlo výborné. Jediné co snad ubírá body (a možná je to jen moje nepochopení) je, že jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo....Ale 4 hvězdičky bez debat, 80%. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska témy o ktorej tento dokument je je to na istých 5* pretože už konečne sa niekto odhodlal (a že práve Češi tak o to väčšie lebo do tochto majú oni najviac čo povedať) zrobiť dokument o tejto droge zla. Z hľadiska filmového a hlavne dokumentárneho nepôsobí až tak silno ako by pôsobiť mal. Dialógy su hlúpe, herecké výkony umelé a celé to na mňa pôsobilo dosť amatérskym dojmom. Ale chválim informácie ktoré sa v dokumente dozvieme, o začiatkoch, história, samotná látka, účinky, negatíva a pod. Koho táto téma zaujíma tak je toto povinný trip, koho nie zbytočne zabitý čas. 60% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama