Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred tým ako to spracovali, tie rozhovory a to prepojenie s dejom, fakt dosť dobré, tí Česi to fakt vedia .) Piko ako také mi nič nehovorí a som tomu rád, tento dokument by mal slúžiť a možno aj slúži pri výchove mladistvých pri povinných výletoch zo školy do kina. V mojich časoch k tomu výborne poslúžil film SUZANNE :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Prapodivná syntéza dokumentárního přístupu a hraného filmu. Nesympatický casting, přítomnost klasických klišé z filmů o drogách, místy šokující záběry. Rádoby temnou sekvenci s partičkou feťáků ve vítkovském tunelu považuji za nejstupidnější část celého filmu, a stálo by za námahu zjistit, v kolika českých filmech si již ten nebohý tunel zahrál tu samou, do blba opakovanou roli. Piko je soukromé divácké peklo, na kterém jsem za nejzajímavější shledal stručný nástin dějin pervitinu, o kterém jsem až dosud v podstatě netušil vůbec nic. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se z Řehořka mohl stát můj nový oblíbenec mezi českými tvůrci. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Na jedné straně se tváří jako vizuálně umělecká záležitost. Na straně druhé jako perfektní výpověď a dokument. Vizual je super, kamera taky, hrozné jsou ale herecké výkony a tím jde film jako FILM dost do kopru. Pokud ale vnímám film jako dokument a výpověď, tak to nemá chybu ...Opravdu hodně zajímavé, přesné, nezkreslující, specifické. Finále je až úsměvné ve zjištění, že ti největší feťáci končí v Bohnické léčebně v Praze dvakrát. Jednou jako narkomani, po letech jako terapeuti ... :-)) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý filmársky počin, ktorý polodokumentárnou a polodramatickou formou mapuje počiatky pervitínovej subkultúry v socialistickom Československu. Pri sledovaní titulu "PIKO" som mal rovnaké pocity ako keď som si pred rokmi prečítal román Radka Johna "Memento". Bolo to špinavé a znepokojujúce. Pervitín je veľmi lákavá, ale nehorázne zákerná droga. Je to český undergroudový aktikel s výrobnou tradíciou siahajúcou hlboko do dôb komunizmu. V Čechách sa vždy varilo najlepšie pivo a tiež i najkvalitnejšie piko. **** ()

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument, ukazujíc jak to tady vlastně bylo za "komára" s drogama. Na český poměry si myslím, že až zavádející. Jenže co se dělo za komára nikoho mladýho moc nezajímá, ba co víc, někdo ani netuší co se tady vlastně dělo. Film je to dost drsnej, ukáže se jaký jsou lidi závislý na drogách. Doporučuju hlavně mladý generaci polosmradů.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama