Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

vander19 

všechny recenze uživatele

PIKO prináša triezvy pohľad do duší najzasvätenejších postáv jeho histórie. Ide dá sa povedať o prvích užívateľov pervitínu v Čechád zrejme v takej podobe ako ho poznáme dnes. Lenže dokument rovnako prináša aj to ako sa začínalo. Ako KSČ si nevedela predstaviť, že v "našom " raji bolo niečo také vôbec reálne. Hlavne skutočné výpovede ľudí sú dosť drsné a nie pre každú povahu. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Určitým problémem tohoto filmu jsou hlavně dvě věci: 1. není úplně jasný, jestli tvůrci chtěli udělat hranej film, anebo dokument o drogách. Takže skáčeme z jednoho do druhýho a navíc mezi třeba různýma příběhama, který se sice o sebe nějak otírají (3 různý pohledy), ale ve výsledku je to neskutečně roztříštěný a jako celek to není úplně kompaktní. 2. je to flashback do doby, která je desítky let vzdálená, situace byla jiná, všechno (obecně) fungovalo jinak, takže z dnešního pohledu to divákovi zase tak moc nepřináší. To poselství, že drogy jsou špatný, to asi chápe každej, aniž by se na něco takovýho musel dívat. Takže nic moc no... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Na jedné straně se tváří jako vizuálně umělecká záležitost. Na straně druhé jako perfektní výpověď a dokument. Vizual je super, kamera taky, hrozné jsou ale herecké výkony a tím jde film jako FILM dost do kopru. Pokud ale vnímám film jako dokument a výpověď, tak to nemá chybu ...Opravdu hodně zajímavé, přesné, nezkreslující, specifické. Finále je až úsměvné ve zjištění, že ti největší feťáci končí v Bohnické léčebně v Praze dvakrát. Jednou jako narkomani, po letech jako terapeuti ... :-)) ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Jeden z krátké řady dobrých českých filmů a jeden z dlouhé šňůry kvalitních českých dokumentů o drogách v jednom sjetém balení. Historie vařičů pervitinu s nechvalně známými zlatými, českými ručičkami podepřená prologem skutečného zakladatele tohoto "trendu" u nás, se kterým má Rosťa Novák, který ztvárnil jeho roli zajímavé životní spojení což se dozvídáme na konci filmu. Rozhodně stojí za sjetí ehm zkouknutí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama