Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to neni špatný a rozhodně má svůj význam. Příběhy všech osob jsou rozhodně zajímavé, ale přijde mi, že na osmdesát minut je tam toho děje hodně. Vztahy mezi postavami se pak nějak nestihnou vybudovat. Nevím, proč si ten policista vybral zrovna konkrétně toho Gregora, co ho k tomu vedlo? Je to spíš takové hodně nakouslé a nedořečené. Jinak ale Řehořek ukazuje, že talent má, atmosféru vytvořil dost dobrou, kamera byla taky hodně dobrá. Prokládání dokumentárními záběry ten film určitě oživilo a pomohlo mu. Nejvíc se mi ale líbila hudba, která vystihovala všechny polohy filmu. Horší je to s herci. Rostislav Novák je dobrý a důvěryhodný, ale König a Benoni jsou takový nevýrazní, což je škoda. Ale pořád je to dobrý film, nad kterým je možno se zamyslet a školní projekce jsou určitě dobrý nápad. 60% ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Docela dost se mi to líbilo. Umělecky dobře zpracované. Časová linka se mi zdála dost kvalitní. A ještě k tomu tam promlouvají postavy, kterým se to fakt stalo, proč ne? Dobře spracované, zajímavé příběhy a postavy i kamera a scéna byly dobré, co víc si přát. Osobně drogy nesnášim a tento film to ve mě jenom utvrdil, tedy asi splnil svůj účel, takže jednoznačně dobrý. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné a vypadají vám po nich řehtáky. Budete mít kruhy pod očima a parazita na mozku, děti! Bu bu bu. Nějak jsem si myslela, že se dozvím něco zajímavého o vzniku největšího drogového fenoménu naší vlasti... Bohužel jsem jen viděla film, který by mě, při promítání v rámci výuky na střední škole, asi vyděsil (což je nejspíš hlavní záměr). Ano, je dobře, že se svět pod vlivem ukazuje bez příkras a patosu. Ovšem pokud jste jako já a zajímá vás víc než děs, nějaká hlubší otázka nebo aspoň podělaná historie, tak máte smolíka. Aspoň vím, čím budu strašit svoje budoucí batolátka. Muhehe! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bezchybný polodokument, který ukazuje realitu o drogách. Po dlouhé době český film, který si na nic nehraje a svým zpracováním je originální. Po dobu celého snímku vypráví skutečné osoby, kterých se ta událost týká, jinak je hraný herci. Já se poučil a každý člověk by se měl aspoň jednou podívat než si začne s nějakou drogou. Realita je krutá a ty stavy, které opravdový feťák má jsou podchyceny víc ne skvěle. Za mě rozhodně doporučuji i těm, kteří si na českou produkci nepotrpí.. 8/10 = 80% ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Ideální pro děti školou povinné. Dokumentárně-filmová forma funguje dobře, přidává na působivosti, která je ve filmech typu "Drogy jsou špatné" nezbytná. Herecké výkony působí často amatérsky, stejně jako mnoho scén (ples, nemocnice..), z toho důvodu mé průměrné hodnocení, které díky sympatickému Řehořkovi zvedám na 3 hvězdy:) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama