Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Aliens - 75% - Jsem až překvapen, že pan Hawking se takto poddal sci-fi fantazijím. Time travel - 70% - Vcelku nic nového, ale to se dalo čekat. The Story of Everything - 95% - naprosto komplexní průvodce po historii a budoucností Vesmíru, směle navazující na klasiky jako je Cosmos. Celkově 85% - pět bodiku přidávám za úchvatný hudební doprovod. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Rád si poslechnu úvahy chytrých lidí z téměř jakéhokoliv spektra oborů. A protože Stephen je eso přes fyziku, s chutí jsem šel do toho. Všechno, co zde zazní, jsou vlastně úvahy založené na fyzikálních zákonech. A protože o fyzice vím velký kulový, nezbývá mně, než mu věřit. Navíc to podává zábavně a pochopitelně, což u fyziky není častý jev, takže můžu jen doporučit. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Asi to zhodnotím díl za dílem....Takže číslo jedna(o naších možnásousedech Alienech) je tak z 60ti% sračka pro uputání pozornosti tuctového tatíka s lahváčem v ruce aby pak mohl před chlapama v práci machrovat, že kouká na vědecké dokumenty--Hlavně vizuální stránka je naprosto bulvární a tuctová a beztak na to Hawking kývnul jen proto,že se mu nechtělo pracně-pohybem očí-sepisovat jací jsou to lůzři....Navíc nechápu proč předabovávali Hawkingův strojový hlas nějákým Lojzou s hlasem plným tajemna a naučeného nadšení=zní to lacině a trochu jako manipulace)..Z dalších 20% je to čiré Hawkingovo šoumenství, kdy divákovi předhazuje vděčné a líbivé teorie o tom coby kdyby alá star trek4Ever(nic moc dechberoucího ale ukazuje se, že pán má hezky bujnou představivost otevřenou ledasčemu..A posledních 20% obsahuje krutě přesné,logické,překvapivé postřehy a teorie, které názorně ukazují proč je ten člověk na vozíku tak uznávaná autorita..60%.....................................Druhý díl (zabývající se čestováním v čase)je o poznání hodnotnější, protože nedává tolik prostoru k naprostému upouštění fantasie a Hawking musí mnohem více operovat s fakty..navíc operovat tak aby to pořád pobral i běžný televizní konzument..V tomhle ohledu to ale Hawkingovi vždycky docela šlo,takže je vše pořád dost přehledné a srozumitelné=od minula-velký pokrok ve kvalitě...80%............................ Třetí díl (tak něják o všem :) ) Je nejdelší,nejobsáhlejší a zároveň odhaluje nenápadné (a možná zásadní)mezery ve vědění "všeználků" ..Hawking tu zase vysvětluje vše velmi pečlivě a srozumitelně,vše má poskládané a tam kde nestačí pozorování a výpočty předhazuje logické teorie...Jen prostě u té základní otázky velkého třesku jen slepě tápe-velkému panu mysliteli dochází slova a ve zkratce vše odbývá jen jakýmsi chabým animovaným, blikavým obrazem zevnitř bodu,který se má stát vesmírem.....Nevím nevím-na mě z třetího dílu téhle série dýchala neoprávněná velkohubost-sice sympatická a lákavá ale přesto pořád neoprávněná a velkohubá......Spousta otázek zůstala nezodpovězena a o některých bodech by se asi dalo i s Hawkingem úspěšně debatovat...přesto ten velký muž s obrovskou fantasií jakoby se s obavou vyhýbal všemu co neodpovídá fyzikálním hodnotám,všemu co nejde spočítat,všemu co by jen naznačovalo možnost existence něčeho složitějšího než jsou čísla a konstrukce vědeckých pojmů....škoda....70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už nebožtík pravdepodobne vie, v koľkých veciach sa mýlil. Veril v nekonečný vesmír, v mimozemské civilizácie, ale v stvoriteľa neveril. Všetko vzniklo samo a úplnou náhodou, prvého hybateľa však nikdy nevysvetlil. Z ničoho nemôže vzniknúť niečo. On sám ale povedal, že je veľmi nepravdepodobné, že by život vznikol len tak, ale nepovažuje to za zásadný nedostatok teórie, čo je tak vedecké, ako keď ja poviem, že viem o existencii nacistických koncentračných táborov ale nepovažujem to za zásadný argument proti nacistickej ideológii. Dokument je filmársky spracovaný skromnejšie, nič extra to nie je, svoju váhu dostáva len na pozadí rozprávania známeho génia. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Aliens: Málo zajímavý díl, mnoho spekulací, působí velice úsměvně 6/10, Time Travel: Zajímavá teorie o cestování časem podepřena logickými fakty 8/10, The Story of Everything: Seznámení s vesmírem a lidskou cestou, prchajicí před zkázou vstříc novým poznatkům 8/10 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama