Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

grogodil 

všechny recenze uživatele

V podstate ničím objavná väzenská dráma preberajúca všetky známe klišé, vyčuhujúca zo šedivého priemeru len vďaka celkovému "omladeniu", kedy je väzenie nahradené polepšovňou pre mladistvých. Nevravím, že nie je na čo pozerať, technicky je to naozaj napínavá a surová dráma, takisto herci si svoj plat zaslúžili do poslednej vindry (keď to v Butchovi bublalo, tak naozaj budil rešpekt), no nejak si tí pankharti nedokázali u mňa získať toľko sympatií (snáď až na Maxa), aby som prestal fandiť tým "sadistickým" dozorcom a v podstate mi bolo fuk, či sa tam tí hajzlíci pozabíjajú alebo nie...6/10 ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Technicky hladký snímek plný nakažlivé zuřivé energie. Autor povrchně klouže po nejklasičtějších vězeňských klišé (ano, je tu i řitní znásilnění) a jediné o co mu jde, je efektně uhranout diváka. Ti bystřejší si ovšem všimnou, že film rozehraje spoustu zajímavých linií a motivů, ale nerozvine a nedotáhne ani jedinou z nich. Zkrátka v tomto filmu ve výsledku o nic nejde, protože nic neřeší jenom si tak jede s efektním zvukem a trendy kamerou (např. proč nikdo neřeší těžká ublížení/umrtí postav, které mají starostlivé rodiče; nebo konexe s dozorci?). Konec se rozpadá úplně. Snímek velmi zručného, ale nevyzrálého filmaře. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Vztek, bezmocnost, strach, nenávist. Zlost která člověka vysává, bezmocnost, která ho sžírá uvnitř...a pak to vybouchne. Celý film je hlavně o zobrazování pocitů a jakýchsi myšlenkových pochodů postav, je to dokonale napsané, dokonale zahrané. Hudba je skvělá. Je to podané realisticky, syrově a brutálně. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů v rámci žánru. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Perfektně zahrané drama, které nestojí na výkonu jednotlivce, ale celé skupiny vedlejších komparzistů (jehož výběr k filmu s vězeňskou tématikou považuji vůbec za nejpovedenější za poslední dobu) i hlavních aktérů! Počínaje kamerou, střihem a poutavým námětem, přes dechberoucí herecké výkony a hudbu, až do gradujícího závěru dostanete vězeňskou nakládačku, díky které ale nepocítíte šrámy na těle, jako většina zdejších "zabásnutých" jedinců. To, co Vás potrápí bude vědomí toho, že "tohle" tady bude vždy , ať bude snaha sebevětší! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojná, i když nijak převratná žánrovka z klučičího pasťáku. Pozitivum je, že se vyhýbá melodramatičnosti, patosu, moralizování, "silnému" příběhu a podobným ohavnostem, nesnaží se o nějaké hlubší poselství, ani o kdovíjak intenzívní katarzi. Prostě pesimistický a klaustrofobický film o zabásnutých grázlících, zpruzených bachařích, vzteku a bezvýchodnosti. Ale diváka myslím nemá čím vážněji oslovit. Za zmínku stojí asi jen představitel Butche s očima i ciferníkem trochu připomínajícími mladého Alaina Delona, výrazný týpek se slušným hereckým potenciálem. Jinak ale člověk většinou žasne, jaké mají ti Kanaďani hnusné zdegenerované držky (viz třeba trojlístek mazáků). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno