Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že knížka byla asi hodně obsáhlá, protože ač je ten film dobrej, prostě nevyužívá všechny postavy naplno a prostě si k nim nevytvoříte takovej vztah. Kór, když ještě vyrostou. I různé situace při připravování pomsty jsou jen tak naťuknuty a já kolikrát ani moc nevěděl, v čem je jádro pudla. Nejlepší část byla rozhodně dětství ještě před pasťákem. Herecky hodně dobrý, ale myslím, že kdyby se režie zhostil např. Spike Lee mohlo to být všechno dotaženější. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý vo mne zanechal doživotnú stopu.Považujem ho za jeden z najväčších a najvzácnejších skvostov mojej filmotéky a neskonale si ho vážim.Ťažko hľadám slová,cítim len veľký rešpekt a pokoru pred všetkým,čo tu bolo ukázané. Od prvej až po poslednú sekundu len intenzívne vnímanie celej škály vlastných emócií,a to aj po pätnástich rokoch od prvého pozretia.S úctou spomínam na Brada Renfroa,Vittoria Gassmana či Bruna Kirbyho,ktorí už nežijú. Úprimne a bez akéhokoľvek preháňania padám pred Spáčmi na kolená,nech už to so skutočným Lorenzom Carcaterrom bolo akokoľvek.Ja hodnotím film a ten je bez debaty dokonalý po všetkých stránkach. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile jednou do mého života vstoupil Scorsese s De Palmou, na nějaké Spáče jsem si už poté nikdy nevzpomněl. Což je ovšem rozhodně chyba, jejich předností totiž určitě není New Yorské prostředí let minulých, ale skvělé pasáže v Ústavu pro chlapce, kde tou dobou slouží záporácká jistota Kevin Bacon. Toho chlapa v záporných rolích já prostě můžu. Samotný soudní proces je pak zajímavější spíše dalším parádním výkonem Dustina Hoffamana. 80% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jak od Scorseseho, se všemi jeho prvky (dokonce jsem si podle hlasu jednoho herce, když byl ještě mimo záběr, myslel že nás nemine ani Joe Pesci).. Po vychovatelském prostředku se mi ale všechno zdálo takové trochu vyumělkované, příliš perfektní a to mi do skvěle rozehraného příběhu moc nesedlo. Také herecké výkony dospělých spáčů nic moc:( ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Veľmi (VEĽMI) silný príbeh o zločinoch a ich trestoch, ktorý vás núti premýšľať nad udalosťami, zaangažovať sa do príbehu a riešenia konfliktov. Je lepšie zabudnúť na ohavnú minulosť alebo sa rozhodnúť vykonať krutú pomstu, riskovať vlastný život (prípadne kariéru) a vziať zákon do vlastných rúk? Zaslúži si monštrum, ktoré ubližovalo bezbranným chlapcom umrieť? Kruto a chladnokrvne? Je nutné opäť si pošpiniť vlastné ruky iba v mene pomsty? To všetko v dokonalom filmovom balení pod režisérskou taktovkou Barryho Levinsona a hereckým koncertom Kevina Bacona, Roberta DeNira (ten chlap zvládne aj kňaza) a Brada Pitta. Skutočný (?) príbeh o tom ako dokáže hlúpa chlapčenská chyba a nasledný tragický sled udalostí (z)ničiť osudy ľudí. 10/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama