Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vědět, jestli je možné prolézt sqashovou pálkou? Kolik čtyřlístků musíte nasbírat, abyste překonali rekord? Kolik musíte sníst párků, abyste v tom byli nejlepší? A kam až se dá dojet na rotopedu? To vše zjistíte ve filmu Největší z Čechů.

Režisér (Jaroslav Plesl), jeho producentka (Simona Babčáková) a kameraman (Jiří Vyorálek) jsou živořící umělci, kteří už sice mají za sebou filmy, co dostaly ceny, lvy, dobré kritiky a hrály se s úspěchem na řadě festivalů. Ale nechodí na ně diváci. Jejich další spolupráce se řítí do ztracena, protože životní projekt režiséra nezískal grant, což znamená, že se nebude točit. Producentka s režisérem odjíždějí do Pelhřimova, do metropole českých rekordů a kuriozit, kam je zavolal šéf Agentury Dobrý den (Igor Bareš). Agentura má totiž jeden problém. Často se o ní a jejích rekordmanech mluví, ale nikdo to nebere vážně. A tak se rozhodnou najmout kritikou uznávaného režiséra, aby natočil film o nejvýjimečnějších lidech, kteří dosud mají jen nálepku bláznů a magorů, pouťové atrakce. Šéf Agentury má pro naše filmaře tři čtvrtě miliónu v hotovosti, jako zálohu na natáčení, což je tak významný argument, že další debata je celkem zbytečná. Zadání je jasné: Hluboce lidské příběhy lidí, co dokázali vlastní pílí něco, co nikdo jiný patrně na světě neumí. K utahané tvůrčí trojici se přidává sebevědomá zvukařka (Johana Švarcová), studentka FAMU, která na rozdíl od nich není spoutaná životními prohrami. Tak nějak ostatní štve, ale zároveň jim připomíná jejich „dávné“ začátky. Jak tohle všechno skončí? Dotočí spolu tenhle film a pomůžou změnit obraz Agentury? Odhodlají se ještě někdy dělat to, v čem vidí skutečně smysl? A o čem bude jejich příští film? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Mně to vyloženě nesedlo. Kdyby to bylo formou dokumentu byl bych radši. Takhle se člověk o rekordech moc nedozví. Forma alá film o filmu byla podivná. Nechápal jsem přiblblé zakomponování firmy Dobrý den a Kahanu. Příběh filmařů působil trapně. Jediný moment, který mi na chvilku uvízne v hlavě jsou indiáni. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Variácie trapnosti. Skupina rekordmanov vymýšľa niečo, čím by sa akokoľvek dostala do obrazu, ďaľšia skupina - podnikateľov rozmýšľa nad efektívnym zvečnením svojho produktu. No a tretia skupina šašov-umelcov podlieza latku hóch umeníčka, o ktorom snila počas štúdií a berie kadejakú fušerinu - pretože: "Žít se musí, ne?" Keď to nevyjde, urobí sa z toho artovka, kde sa ironicko - sebakriticky ukáže vyšinutý systém prideľovania grantov a modlikania o ne, nakrúcanie nevytúženého filmu v miništábe na nervy si lezúcich ľudí, korenie sa sponzorom a spoznávanie rozmerov rekordov rozmanitej skupiny čudákov, zjednodušene: spoznávanie veľkosti v malosti či naopak. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Výborná tuzemská komedie, která působí, jako by byla natočena v jiné zemi, neboť zpracovává zajímavý, originální koncept zodpovědným a netradičním způsobem plným kvalitního humoru. Největší z Čechů je skvělým snímkem, na který je radost pohledět a který ani na chvilku neztratí na kvalitě a vaší pozornosti. Robert Sedláček se tímto filmem v mých očích pasoval na jednoho z nejzajímavějších našich režisérů současnosti a budu si muset doplnit vzdělání zbytkem jeho tvorby. Kromě samotného příběhu a formy snímku režisér šikovně pracuje také s kvalitním obsazením, které jen umocňuje radost ze sledování tohoto snímku. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Opět výborná inteligentní Sedláčkova satira, jež lze velmi dobře přirovnat k předcházejícím Mužům v říji. Oproti předešlému filmu, který předkládal ucelený příběh, však jde v tomto případě spíše o jednotlivé obrazy naznačující neduhy současné české společnosti. Největší z Čechů tak navíc spíše komentuje obecně rozšířené fenomény a problémy společnosti nežli jednotlivé články a vztahy ve společnosti, jak tomu bylo v předešlém filmu. Jednotlivé role jsou skvěle zahrané, opět je nutné vyzdvihnout Jaroslava Plesla, ale i některé herce a herečky z krátkých rolí, jako např. Aňu Geislerovou (nebo mého oblíbeného profesora Tomáše Durdíka). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

malý milý nápaditý film, který by asi nemohl být natočen nikde jinde než v Česku. Pár nudnějších scén tam bylo, ale vše tam mělo smysl, aby vystihla ironie dnešní doby. Sedláčkovi Muži v říji se mi líbili o trochu víc. Přesto si to zaslouží aspoň 3* a možná dám časem víc. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama