Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Při honičce Wileeho (Joseph Gordon-Levitt) s příslušníkem NYPD nabourá policista do otevřených dveří vozu taxi a přeletí je. Vozem je Ford Crown Victoria, který ale nikdy nebyl vyráběn s bezrámovými okny. Pro účel filmu proto museli filmaři horní část dveří uříznout. (Baldic)
  • Wilee (Joseph Gordon-Levitt) v 77. minutě jezdí na přestříkaném trialovém kole značky Inspired Skye Bike, tedy na stejném, na kterém jezdí kaskadér zastupující Levitta, světově uznávaný trialový mág Danny MacAskill. (widlisch)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Film byl natáčen ve stejné době jako dokumentární reality show Triple Rush, pojednávající o poslíčcích v ulicích New Yorku. Mnoho postav z řad kaskadérů a postav ze show se objevilo i ve filmu. (Linkyc)
  • Během natáčení Joseph Gordon-Levitt naboural na kole taxík. Přestože si tak přivodil zranění obnášející 31 stehů na pravé ruce, popsal zážitek jako „Ku*va skvělý“. Na svou obhajobu poté dodal: "Byla to moje chyba, jel jsem příliš rychle." (MeanWhile)
  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)
  • V roku 2011 spisovateľ Joe Quirk podal žalobu v Severnom okrese Kalifornie, ktorá tvrdila, že film bol založený na jeho románe "The Ultimate Rush" z roku 1998. V roku 2013 ale sudca žalobu zamietol s tým, že ide o podobné diela, ale nejde o krádež autorstva. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)
  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)
  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama