Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film má rychlé tempo jak při Tour de France, že nedával ani prostor k odpočinku. Z té svižnosti by se mohlo dost filmařů akčních thrillerů poučit. A přitom tady o nic komplikovaného nejde. Stačí naskočit do pedálů, rozjet kolo a nebrzdit... Příjemná jednohubka co nenudí. Za to tempo 4 hvězdy. (viděl jsem: 2x) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní že film zrežíroval zasloužilý scénárista - když přitom zápletka a vůbec scénář celkově je na Rush Hour jasně největší průšvih. Resp. spíš průšvih jediný, protože film jinak šlape do pedálů doslovně i metaforicky od první vteřiny, a až do konce se mocně nakopávaný dynamickou režií nezastaví a nenudí. Jen kvůli prostoduché a značně pitomé zápletce místy tak trochu drhne, vyvolává udivené kroucení hlavou, a zbytečně se protahuje - tak primitivní děj by se pohodlně vešel do jediné hodinu trvající akční scény a spokojenost by pak zavládla mnohem větší. Celkově - naspeedovaná jednohubka která víceméně vše zajímavé ukáže už v traileru. 6/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak tu borci z Tour de France nemali šancu. Gordon-Levitt šlapal do pedálov až skoro levitoval. Našťastie bol film ale krásne rasovo vyvážený, hoci mi tam chýbalo trochu viac Rómov a Eskimákov, ale asi sa nedá vyhovieť každému. Film má dobrú akciu bez zbytočnej streľby a výbuchov, zápletka a príbeh jednoduchšie, ale to na tento formát stačí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na svižný cyklo-thriller a moje nároky nebyly vůbec nijak velký. Dostal jsem ale svižný cyklo-blábol. Což o to, natočený je to chytlavě, ty technický věcičky jsou taky na skvělý úrovni, ale nechápu jak někomu může stačit pouze a jen toto. Vždyť ten děj je naprosto idiotskej. Možná ze začátku, když člověk ještě pořádně neví o co jde, tak to může bavit, ale jakmile se to dozvíme, tak to je už jen FRAŠKA. A celá tahle fraška směřuje ke konci a člověk doufá, že aspoň ten bude za něco stát, dokonce to vypadá, že by mohl, ale ne, konec je ještě tragičtější než to předtím. Kroutím hlavou a musím se smát nad marností tvůrců. Jedna hvězda za technický zpracování honiček v ulicích NY, druhá za Levitta, víc ani omylem. 45% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Cyklofašo Levitt versus fízlokrat Shannon v Grand Theft Bike plném limitů (časových, prostorových a bohužel i vypravěčských). Řetěz tomu ke konci padá, protože humánní čínský olej z dětí zrovna nemaže, ale na výbornou zábavu to pořád ještě stačí. Škoda, že počáteční euforka poměrně rychle opadne a zbydou z ní hlavně prvotřídní výstupy Shannona a jeho psychopatické mentální přehazovačky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)
  • Při honičce Wileeho (Joseph Gordon-Levitt) s příslušníkem NYPD nabourá policista do otevřených dveří vozu taxi a přeletí je. Vozem je Ford Crown Victoria, který ale nikdy nebyl vyráběn s bezrámovými okny. Pro účel filmu proto museli filmaři horní část dveří uříznout. (Baldic)
  • Film byl natáčen ve stejné době jako dokumentární reality show Triple Rush, pojednávající o poslíčcích v ulicích New Yorku. Mnoho postav z řad kaskadérů a postav ze show se objevilo i ve filmu. (Linkyc)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama