Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud chtějí lidé k něčemu přirovnat tvrdost, mluví obyčejně o kamenu, když chtějí to samé udělat kameny, vzpomenou si na Stathama.. Nevyzpytatelný Yakin brousí hrany béčkového žánru a pokud uložíte mozek k hibernaci, užijete si ďábelský spád, režisérské fígle se zpětnými zrcátky, nezvykle strohý final match a hlavně zrakvení velkého počtu kriminálního ksindlu za účelem ochrany šikmookého mikroprocesoru. Nekastoval bych, jestli to odnášejí Číňané, Rusáci nebo úplatní američtí fízlové - kdo je zkrátka zlý, je ošklivě zestathamován.. Překvapilo mě, jak dovedně byla v minulosti skrývána Jasonova relativně malá výška (175 cm), ale tady v Sejfu (troufalá to nápověda českého názvu pro distributory) si s vysokými podrážkami a vhodně volenými úhly záběrů nedělali hlavu. Na druhou stranu, na co je vám výška, když jen pouhým pohledem umíte uřezat zrcadlo do koupelny.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ruská mafie, čínská mafie, zkorumpovaní fízli a ... Jason Statham! Nekompromisní Stathamovův zákusek, jak se patří! Jason je stále v kondici a je to znát :). Jason nevyjednává, ale bije, střílí a hláškuje, proto ho mám rád. On je jediný, kdo dnes umí čistý akční žánr a oprašuje 90. léta. Na akčních scénách jsem si opravdu pošmákl, navíc jsou přikrášleny neotřelými a nápaditými prvky (např. pohledy z auta či ze zpětného zrcátka). Co ale podkopává célé téhle podívané nohy, je ta velmi kostrbatá dějová rovina. Děj je dost obsáhlý, přitom všechny detaily a maličkosti, které celé dění postupně objasnují, tu zcela chybí. Velmi těžko jsem se od poloviny filmu orientoval a i po skončení nemám ve všem jasno. Povrchově je to vymyšleno fakt dobře, ale to podání v několika místech opravdu zaostává (chybí vysvětlení kopy věcí) a Lukův postup jsem chvílema nedával. Z náhodného zachránění malé holky až po sejf s 30 mega a mafiánské bose? Kde vycucal celé to heslo k sejfu? atd. Být přímočařejší a jednoduší, ale zato jasná zápletka, tak hodnotím výš. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Paráááda!!! Ruská mafie proti čínským triádám a mezi nima si nesmlouvavě klestí cestu Statham přes hromady mrtvol!!! Špičkovej akčnák ve stylu klasických 80.tek (Seagal apod...), Statham je borec, nikdo proti němu nemá šanci, s nikým se vůbexc nesere, nesmlouvá, nemrkne ani okem a rozstřílí auto plný mafiánů, osobní souboje jsou suprově koukatelný, i když sestříhaný, tak fakt dobrý zákroky, prostě mazec, tohle se mi líbilo moc!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se coby boverák motá po New Yorku, pendluje mezi čínskou Triádou, ruskou mafií a zkorumpovanými poldy, až narazí na malou unesenou šikmoočku s geniální matematickou myslí, na kterou si celá banda podvratných živlů dělá nárok. Srát na to, že zápletka o holčičce, sejfu a číselnému kódu k němu, se nějak nedokáže dostat k mozkovým závitům diváka, neboť její objasnění vždy naruší nějaká bitka, přestřelka a celkový akční mumraj, kterým film po celou dobu vládne. Děj je poměrně zahuštěn značným množstvím negativních postav, určitě v nich nelze mít stoprocentní přehled, ani nelze s určitostí prohlásit, že motivace u každé z nich, byla zcela zřejmá. Přehled v zápletce nečekejte, nejlépe uděláte, když na něj rovnou rezignujete. Užijte si raději to množství zběsilé akce v pěkném vizuálním provedení, které se na vás vyřítí. Film hned po několika minutách vyvine značné tempo, akce bude stíhat akci. Role osamělých maníků s nejasnou minulostí Jasonu Stathamovi (ne)bezpečně sedí. Trvá sice nějakou chvilku, než se rozjede ke svým kopům a úderům, ale pak se tedy s nikým nepáře. Sice u jeho postavy nebylo jasné, proč byl zpočátku takový otloukánek, ale až uviděl vraha své ženy, už se nezastavil a změnil se v mašinu na zabíjení. Samozřejmě nedílnou součástí tohoto filmu je i to, že hrdina má elegantní outfit, který dává vzpomenout na podobně laděnou roli z trilogie Kurýr. Nejvíce film vyniká v akčních sekvencích. Scenárista a režisér Boaz Yakin dohromady nic akčního nenatočil, přesto to na výsledku není znát. Akce je napínavá, dynamická, přehledná. Film je na ní prakticky závislý. Tetelil jsem se, vše perfektní. V samotném závěru přišlo nasrání. Do hajzlu zelenýho, ten film má šuměnkové finále! Do piči nevyšoustané, to byl takový problém udělat závěrečnou bitku?! Ke všemu zamrzí i to, že maník, se kterým si měl hlavní hrdina rozbít sanici, byl údajně excelentní bijec. Film se na souboj vysral. Nicméně bylo radost pohledět, jak sympatický Statham pendluje mezi Brooklynem, Bronxem a Čínskou čtvrtí a všude na něj čeká smrtelné nebezpečí. To, co se jevilo rutině, se proměnilo v neotřele svěží akční kaskádu. 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je slušný, napínavý, Jason Statham ako vždy dobrý. Vadí mi len klišé omieľané v tomto žánri. Korupčný starosta, skorumpovaní policajti, ruská mafia, japonský gang, mladá dievčina, ktorej ide o život. Čo je trochu originálne je inteligencia a matematicky geniálna pamäť mladej Číňanky, ktorá vlastne ukončí celý príbeh ku zdarnému koncu. Celú dobu trvania filmu ma v bdelom stave udržiavali práve bitky medzi Stathamom a čínskou a ruskou mafiou. Slušný film. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama