Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Promiň Jasone ale již nemohu déle mlčet. Tenhle film je totiž TBK (Totálně blbá kravina). Režisér je amatér nehrubšího zrna a scénaristu (pokud se ten člověk dá takhle nazvat) bych nejraději nakopal do prd..e. Co se vlastně stalo s Rusáky? Jak se do děje dostaly některé postavy? Ta holka se chovala jako by jí bylo zhruba 20, otázka pak zní jestli hlavní postavě nemělo být přesně tolik a jenom vinou castingu se nepodařilo sehnat dospělejší Čiňanku. No prostě peklo. Začínám se obávat že nám Jason začíná trošku dýchat na záda rumunským veleborcům Stevenovi, Nicholasovi a Jean-Claudeovi. U nich jsme ovšem na podobnou kvalitu zvyklí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stathama fakt nemusím, lépe řečeno nevěřím mu ty jeho role drsňáků, když má tak dobrácký xicht, jako podomní prodavač biblí. Ale filmy, ve kterých hraje, bývají aspoň zábavné a dobře udělané, oddechová akční béčka. Tenhle však zábavný nebyl. Byl blbý. Hodně blbý. Myslím, že byl nadprůměrně blbý i pro průměrně blbé americké publikum, kterému jsou snímky tohoto typu primárně určeny. Scénáristovi bych rád naživo provedl pár prasáckých chvatů a hmatů, kterých je zde celkem dost (což je pozitivní). Ovšem scénáristické konstrukce v pauzách mezi akcí byly takřka nesnesitelné. Po zhlédnutí letěl Safe rovnou do koše, což nedělám často. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dobrej akční film. Ze začátku filmu mi přijde film dost chaotickej, kdy divák sotva dokáže si dát vše do hlavy. Pak už je to o dost lepší, jakmile Statham zachrání malou čísnkou holku. Akce a souboje jsou dobré, sice někdy moc urychlené, honička autem se tu nějaká najde. Konec mohl být lepší, ale celkově mám dobrej dojem z filmu. 78% = **** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No chvilku mi trvalo pochopit, o co jako vlastně jde. Hlavně těch podvratnejch živlů se tu motalo nějak moc a Jasonova role v tom všem bordelu byla poněkud nejasná. Ale nakonec všechno do sebe tak nějak zapadlo, protože Jason začal všem živlům rozkopávat držky, což byl jasnej signál k tomu, že se mam postavit na jeho stranu. A ten zbytek už byl tak nějak jedno, včetně naprosto zbytečnýho sejfu, nebo přívěsku v podobě přerostlýho tamagoči. 60% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ruská mafie, čínská mafie, zkorumpovaní fízli a ... Jason Statham! Nekompromisní Stathamovův zákusek, jak se patří! Jason je stále v kondici a je to znát :). Jason nevyjednává, ale bije, střílí a hláškuje, proto ho mám rád. On je jediný, kdo dnes umí čistý akční žánr a oprašuje 90. léta. Na akčních scénách jsem si opravdu pošmákl, navíc jsou přikrášleny neotřelými a nápaditými prvky (např. pohledy z auta či ze zpětného zrcátka). Co ale podkopává célé téhle podívané nohy, je ta velmi kostrbatá dějová rovina. Děj je dost obsáhlý, přitom všechny detaily a maličkosti, které celé dění postupně objasnují, tu zcela chybí. Velmi těžko jsem se od poloviny filmu orientoval a i po skončení nemám ve všem jasno. Povrchově je to vymyšleno fakt dobře, ale to podání v několika místech opravdu zaostává (chybí vysvětlení kopy věcí) a Lukův postup jsem chvílema nedával. Z náhodného zachránění malé holky až po sejf s 30 mega a mafiánské bose? Kde vycucal celé to heslo k sejfu? atd. Být přímočařejší a jednoduší, ale zato jasná zápletka, tak hodnotím výš. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama