Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 1

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (292)

bourec 

všechny recenze uživatele

Trochu podobný Disturbii(ta byla ale celkem kvalitnější,trochu podobný Beneath the darkness(tady i kvalita sedí).Asi v půlce filmu sem si říkal,že to nemůže bejt jinak,a opravdu sem to překvapivě uhádnul.Jen jedna věc mi unikla.To s tou jeho ségrou.To sem nečekal.Jinak veskrze průměr,u kterýho sem se docela bavil.60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak tu někteří píšou. Problém je v tom, že lidi, co to tu zpravidla hodnotí, viděli už desítky hororů, takže je tenhle kousek může něčím překvapit už jen dost těžko. V podstatě to je ale celkem dobrý horor, s dobrou atmosférou, s několika fajn lekačkami a především s docela povedenou pointou a zvratem. Pro obyčejného nehororového diváka zvenčí může být pak zdejší hodnocení dost zavádějící a film ho může naopak překvapit, vyděsit, může se mu prostě líbit a bavit ho. Já si to celkem užil, taková "neurazí/nenadchne" hororová jednohubka se sexy Jennifer Lawrence. Horších hororů jsou tuny! 55% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dom na konci ulice. Ja mám tieto nenáročné hororo-thrillery celkom v obľube, aj keď neprinášajú veľa nového a všetky sú si vo zmes podobné. Na jedno mihnutie a skoré zabudnutie to určite nieje. Musím uznať, že tu som zápletku neodhalil, o to ma záver viac prekvapil, takže také rozuzlenie som teda nečakal. Začiatok mi prišiel ako taká romantická dráma, keď sa matka s dcérou prisťahuje do domu, kde v susedstve bola vražda rodiny, potom také to zoznamovanie s chlapmi, večierky, až neskôr sa dostavila nejaká tá slušná akcia a už sa to pekne rozbiehalo, ku koncu aj zápletka s vysvetlením, takže ako hovorím, ja som bol v celku spokojný. A hlavne chválim sexi dvojku Elisabeth Shue a Jennifer Lawrence. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já nevim, co na tý Jennifer Lawrence všichni viděj. Vypadá jak přerostlá dvanáctka a někde pod tim make-upem nejasně tušim uhry. Ale tak hrát trochu umí, tak aspoň něco, ale kdybych si měl tady vybrat, tak dam přednost maturce Elisabeth Shue. Film jako takovej je stravitelná thrillerová jednohubka s řadou zbytečných postav a celkem solidní schizofrenní zápletkou. Upřímně řečeno ten konec mě částečně překvapil, ačkoliv už od začátku bylo jasný, že -spoiler- ten kluk je nějakej divnej. Suma sumárum jedním okem tam, druhým okem ven. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: hvězdou a tahákem filmu je Jennifer Lawrence, někdo ovšem uvidí rád i Elisabeth Shue, krom nich film nabídne slušnou atmosféru, která postupně houstne, zvráceného padoucha, u něhož ale motiv budete chápat a celkem tradiční ale oblíbené prostředí starého domu MÍNUS: je to spíš thriller než horor, zdá se mi dost nevyužité prostředí školy, stejně tak i motiv mrtvé sestry, tvůrci přibližně hodinu rozehrávají velice slušnou hru ve které se dobře seznámíme jak se vztahem matky a dcery, tak i životem souseda od naproti a najednou jakoby někdo luskl prstem se vše zvrhne v dramatický, ale taky celkem uspěchaný závěr./// Shrnutí: Dům na konci ulice je zřejmě za málo peněz, přesto obstojně natočený thriller, který vyniká účastí Jennifer (zřejmě v době kdy ještě nebyla úplně tak slavná) jež i zde předvádí svůj talent. Taky by se dalo spekulovat o tom, že si podobným žánrem projde každý. Postrádám trochu originalitu. Co naopak chválím je chování postav. Takže si rozhodně nenechte tento film ujít./// Celkem 76%/// ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama