Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 1

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (292)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $31,611,916Tržby Celosvetovo $40,494,035Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ preplácaná tuctovina, nič viac /40%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si před zhlédnutím filmu o něm zjistil pár informací a přečetl několik komentářů, nečekal jsem od něj nic víc, než že půjde o další tuctový psychothriller s provařenou zápletkou a ani jsem se moc nemýlil. Popravdě jsem byl nakonec spíše zklamán, protože mne tu nezaujalo skoro nic. Tonderai to projel na plné čáře, nedokázal z toho vymáčknout prakticky vůbec žádnou šťávu – atmosféra byla pěkně nemastná neslaná, napětí aby tu člověk hledal pod mikroskopem a o hororový žánr to zavadilo jen opravdu málo (zřejmě omylem). Po celou dobu jsem očekával, kdy se konečně začne něco dít, kdy to tvůrci rozbalí, tak jako na začátku, ale když naběhly závěrečné titulky bylo mi jasné, že jediným pozitivem tak zůstane herecké obsazení – Elisabeth Shue i Jennifer Lawrence měly co dělat, aby alespoň trochu zachránily jinak dost podprůměrnou podívanou od označení odpad. 40% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: hvězdou a tahákem filmu je Jennifer Lawrence, někdo ovšem uvidí rád i Elisabeth Shue, krom nich film nabídne slušnou atmosféru, která postupně houstne, zvráceného padoucha, u něhož ale motiv budete chápat a celkem tradiční ale oblíbené prostředí starého domu MÍNUS: je to spíš thriller než horor, zdá se mi dost nevyužité prostředí školy, stejně tak i motiv mrtvé sestry, tvůrci přibližně hodinu rozehrávají velice slušnou hru ve které se dobře seznámíme jak se vztahem matky a dcery, tak i životem souseda od naproti a najednou jakoby někdo luskl prstem se vše zvrhne v dramatický, ale taky celkem uspěchaný závěr./// Shrnutí: Dům na konci ulice je zřejmě za málo peněz, přesto obstojně natočený thriller, který vyniká účastí Jennifer (zřejmě v době kdy ještě nebyla úplně tak slavná) jež i zde předvádí svůj talent. Taky by se dalo spekulovat o tom, že si podobným žánrem projde každý. Postrádám trochu originalitu. Co naopak chválím je chování postav. Takže si rozhodně nenechte tento film ujít./// Celkem 76%/// ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přes úvodní, jednu z nejlepších, scénu se dostáváme do hořkosladkého melodramatu, kde se mamka s dcerou Elissou nastěhují do nového domečku, který byl za dobrou cenu, jelikož u sousedů děvčátko zabilo rodiče. Zjistíme ale, že tam pořád žije jejich syn Ryan, kterého nikdo ve městě moc nemusí a je takový samotář. Co čert nechtěl, Elissa se do něj zakouká, což se mamince nelíbí, a začíná mezi nimi slaďoučká romantička, která pokračuje i přes zákaz matky, aby byli spolu sami. Ok, to je vcelku normální scénář romantických filmů. Problém ale nastává, když člověk zjistí, že na toto kouká již 53 minut v hororu, které mu ale přijdou jako 2 hodiny, protože Tonderai režírování nezvládá, herce neumí vést a jejich projev je kapitola sama pro sebe. Člověk má pocit že kouká na studentský projekt s dobrou technickou kvalitou filmu a skvělou kamerou. Do toho všeho jsou 2-3 scény s, na první pohled , zhulenou či na práškách jedoucí Carrie Ann (jméno Carrie vybráno podle mě nebylo náhodně). Naštěstí ve scéně, kdy si 6 hustopekelných teenagerů střední školy honí na Ryanovi své ego, dostal asi Tonderai také jednu po kebuli, jelikož na dalších 40 min se kouká podstatně lépe. Bohužel celá "zápletka" filmu působí vcelku podivně, i když jsem jí nepředpokládal. Následné události až do konce již je klasická žánrovka, kde není problém si říci, jak scéna dopadne (což na atmosféře extra nepřidává). Herci jakoby ožili a začali hrát, bohužel to snímku už moc nepomáhá. Plus má snímek maximálně za realističnost děje, i když v tomto tématu je to také už normálka. Jedinou světlou stránkou je nakonec posledních 40min Jennifer Lawrence, která bohužel v předchozích 50ti minutách působí díky režisérovi značně hloupě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE SE TU BUDEME MÍT DOBŘE.....“ /// (stará Jechová by flákla něco ve stylu: ,,to se mi to tady bude hezky věšet“…) … Jelikož dvojitá vražda (tzv. double mord) snižuje cenu nemovitostí, můžou si dovolit bydlení s výhledem na domek se špatnou pověstí i mamča s dcerkou. Ale jak praví místní legenda VŠECHNO MÁ SVÝ TAJEMSTVÍ... Teenegerskej, vobčas ,,trapňoučkej“ vývoj, kterej naštěstí voživujou nečekaný překvápka a příběh tak aspoň na chvíli opouští starý známý a vyjetý rejhy. Všichni se tady chovaj tak i tak (chvíli jako Bond, chvíli jako Kráva…), ale svůj účel to plní, a hlavně – ani moc to nesere! Ale mám li bejt upřímnej, místo návštěvy baráku na konci ulice, radši doporučuju ten barák nalevo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ségra mi jebla z houpačky. 2.) Na horor seru, zajímaj mě zvraty! 3.) Už mě to naše město tak nějak sere. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama