Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (396)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $28,087,155Tržby Celosvetovo $90,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,652,606 //počet predaných kusov 82,672Tržby za predaj DVD v USA $7,413,449 //počet predaných kusov 479,607║ Herecky(zapadnutých hviezd) vykalkulovaná céčková suchopárnosť, ktorá prekonáva akúkoľvek podobnú žánrovú vec. Taylor Lautner z jeho úšklebkom je to najhoršie čo mohol casting obsadiť, fakt neviem kto, čo, na tomto zjave videl. Dejovo absurdita, ktoré vo svojej blbosti nie je ani zábavná, absurdita ktorá chcela ísť v šlapajách Jasona Bourna, fakt sila, mnohonásobne horšie než som čakal. /0%/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je na světě většího blba, než jakým je holka, která vprostřed předehry prohlásí "musíme se najíst!?" Jo. A jsou hned dva. První větší blb je ten, kterej na tohle řekne "jo, to bychom vážně měli!" a druhej větší blb napsal scénář k tomuhle filmu. Vypadalo to totiž, jako kdyby mezi jednotlivejma postavama koloval kouzelnej prsten Arabely, akorát někdo bohužel vystřihal scény, kdy s nima točej jak šlapky s kabelkou a přejou si třeba "pěkně prosím, ať mám najednou na stadionu pistoli" nebo "jednu bombu v troubě, díky!" Ještě štěstí, že to všechno zachraňovaly vybroušený dialogy, při kterejch jsem samým úžasem tleskal a provolával bravo! Šmankote, co to kecám, vždyť už jsem jak ta hladová kravka... ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Příběh je tuctový a jakmile otevře někdo ústa, jde to všechno do kopru. Takhle strašlivé dialogy si nezasloužil ani neherec Taylor Lautner. Na druhou stranu jeho přítomnost nijak zvlášť neruší, Lily Collins je kočka a zbytek osazenstva je jedna hvězda vedle druhé (opět problém s naprosto idiotskými monology, dialogy...). Akce zas tak špatná není, když už se něco děje, je to docela zábavné. Žádný extra akční nářez to není, ale jako jednohubka to nebylo zas tak zlé. K průměru se to v mé perspektivě vydrápe, ale faktem je, že jsem u toho vyprázdnil tři Braníky. A lidi, některé ty kecy na Lautnera vůbec nevypovídají nic o něm, ale spíše o vás... :-) 5/10! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy se vám poštěstí vidět film, v němž se Nyqvist tváří, jako by přemýšlel, kde nechal cestovní pas a unaveně působící Ripleyová těká očima po facehuggerovi, aby se na ni přisál a ukončil to trápení? Neříkám, že by mohl Singleton dostávat do limbu indické kobry, ale jeho akční jízda pro diváky MTV a čtenářky Brava postrádá zábavnost, atraktivitu i napětí. Ono taky postavit snímek na vepřovce Lautnerovi, který půlku filmu probulí a druhou má výraz chovance z ústavu pro slabomyslné, kterému zrovna vyspravili chrup, zavání pokusem o profesní sebevraždu. Ale abyste si nemysleli, že jsem vůči němu zaujatý - třeba v Twilightu, když na sebe navlékne ten vlčí kostým, vrčí a běhá po lesích kolem městečka Forks, není zas až tak špatný.. ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Množstvo uživateľov zatratilo tento film len preto že sa tam objaví Lautner, samozrejme nieje to dokonalý herec ale často záleží aj na scenári a tento nebol dobrý.Tvorcovia sa snažili navodiť tajnú špionážnu zápletku a priblížiť sa žánrovo podobným filmom, to moc nepodarilo ale ako poobedňajšia oddychovka stačí. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Když Nathan (Taylor Lautner) volá na linku 911, řekne, že je ve Vassar Brothers Hospital. Ta skutečně existuje, ovšem v městě Poughkeepsie, ne v Pittsburghu. (hansel97)
  • Snímek Bez dechu vychází ze stejné příběhové premisy jako televizní film The Face on the Milk Carton z roku 1995. Ten vypráví o patnáctileté dívce, která uvidí svojí tvář na krabici mléka (jedno z míst, kam se v USA tisknou fotky pohřešovaných dětí) a začne si skládat dohromady svojí skutečnou minulost. (POMO)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama