Reklama

Reklama

Sherlock - Série 3

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2014, 4 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Amanda Abbington, Rupert Graves, Mark Gatiss, Louise Brealey, Andrew Scott, Yasmine Akram, Lars Mikkelsen (více)
(další profese)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Po dvou letech nepřítomnosti vychází „mrtvý“ Sherlock Holmes z úkrytu a žádá Watsona o pomoc s řešením tří zamotaných a nebezpečných případů. (Netflix)

Recenze (41)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 90%. Druhá séria ponúkla príbeh, ktorý už ostane neprekonaný, no aj tretia séria ma čo ponúknuť Aj keď toľko nestrhne ako predošlá, tak či tak som sa znova kráľovský bavil. Návrat Sherlocka je perfektný, svadba nemá chybu a záver série ma zopár es v rukáve. Slabšie ako druhá, ale pre mňa lepšia ako prvá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme ide o najslabšiu sériu celého seriálu, a môže za to asi prostredná časť. Mierne sklamanie ale súvisí s vysoko nastavenou latkou prvých dvoch sérií a zároveň aj s tým, že moment prekvapenia je už dávno preč a tvorcovia sa museli spoliehať čisto už iba na príťažlivosť prípadov. Každopádne rozhodne tretia séria stála za pozornosť a aj za opätovné pozretie, ktoré celkový dojem vylepšilo. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se od prvních dvou odlišuje v určitých směrech (přišlo mi, že chování Sherlocka se (místy) trochu vymklo konceptu prvních dvou sérií, a celkově konec nebyl taková facka, jak v dřívějších případech. Pravda, u "Znamení tří" jsem se nasmál asi nejvíc, ze všech dosavadních dílů, ale i tak, to z třetí série nedělá kvalitně něco na vyšší úrovni. Dvojku už tvůrci asi nepřekonají. Uvidíme, co čtvrtá série. P.S. Dovětek v podobě Přízračné nevěsty byl geniální, ale rozuzlením (jak už sem psal) nijak zvlášť fackoidní. Bohužel. Třetí sérii vidím jako mírné zklamání, ale jako stále kvalitní podívanou. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si děj sesumírujete, byly minimálně dva díly zcela zbytečné. Vlastně bych nejvíc ocenila díl o Elephant in the room. Seriál drží skvělé hlášky, ale čím dál víc se zamotává příběh hlavních hrdinů - o což nějak nemá primárně jít. Čekala jsem zkrátka něco jiného. Ale jak říkám, hlášky a střihy jsou pořád skvělé, včetně dílu se svatbou. Škoda jen toho ždímání životů a minulosti a známostí a nejmocnějších mužů světa,... ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec za čtyři. Sherlock možná přežil pád ze střechy, ale tak trochu zabil kvalitu scénáře. Není to sice v žádném případě nějaký průser, ale oproti geniálním prvním dvěma řadám to dost zaostává. První dva díly dost průměrné, závěr opět skvělý. Jsem teda dost zvědavý na poslední čtvrtou sérii. 70%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)
  • Zápletka s pokusem o atentát na Westminsterský palác odkazuje na reálný pokus o atentát, který se odehrál 5. listopadu 1605. Tento den je ve Velké Británii každoročně připomínán 5. listopadu jako Noc Guye Fawkese a jako den, kdy byla monarchie a král zachráněni. V seriálu se pokusí útočníci spáchat atentát navedením vagónu s výbušninou na opuštěné koleje metra. Stejný způsob se objevil i ve filmu V jako Vendetta (2005), který byl inspirován stejnou událostí. (x_silver)
  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)

Reklama

Reklama