Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U čtvrté série jsem naplno ocenil výhodu pouhých tří epizod na řadu. I tak jsem litoval, že jednotlivé díly nebyly alespoň o něco málo kratší, protože pokud se tvůrcům ve třetí sérii ten jejich vlak vymykal zpod kontroly, ve čtvrté se po celou dobu setrvačností pohyboval mimo koleje. Scénáristé byli zjevně bezradní, a tak nechali vyskakovat ze skříní kostlivce ve formě temných minulostí, případně zcela nových (ale přitom klíčových) postav, což bylo vskutku nablble laciné. Kdybych se podílel na scénáři k posledním třem epizodám, pociťoval bych zřejmě intenzivní svědění kolem kotníků, a v případě, že by mi nějaká žena oznámila, že je mou fanynkou číslo jedna, okamžitě bych upadl do bezvědomí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem se rozhodl nehodnotit každý díl zvlášť, ale celou sérii. Ty doby, kdy jsem netrpělivě čekal, až bude venku celá série a pak dal všechny tři díly během jednoho večera, jsou nenávratně pryč. Líbilo se mi to, ale mám pocit, že kvalita jde od třetí série dolů. První díl byl takový neslaný nemastný, ty další dva mnohem lepší. První dvě série pořád vedou. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec série zdařile završuje povedenou adaptaci, až si člověk nerad připouštím, že to celé končí. Druhý díl patří k těm nejlepším a když si vezmu celou škálu závěrečných dílů seriálů, tak je na tom Sherlock velmi dobře. Možná nebýt horšího prvního dílů, pořád by si zasloužil tu pátou hvězdičku......8/10 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hmmm hmmm, tak celkově zatím poslední, 4.sérii, uděluji skomírající 4*..ale tvůrci za nic vlastně nemohou. Vytvořit takto geniální detektivní seriál je nad síly 95 % zbylých seriálových tvůrců a proto se ani já nedivím, že se to i zde muselo nutně zvrtnout. Zvrtnout v tom smyslu, že aby člověk udržel laťku v supervýšce, musí prostě vymýšlet a vymýšlet něco, co by svému diváku v obrovském očekávání mohl nabídnout. Není lehké namlsat a pak udržovat ve stejné rovině. Snaha tvůrců Sherlocka se proto do 4.série promítla negativně, byť si seriál stále drží punc téměř dokonalosti. Víte sami jak to bývá, když se člověk snaží s přemírou, nebo se naopak až moc těší. V prvním případě vše překombinuje a ve druhém z velkého těšení nebývá nic dobrého. Nerad bych čtvrtou sérii hodnotil negativně (to ani nejde za tu dobu, co si člověk na Sherlocka a jeho věrného Watsona zvykl), ovšem to příznačné přikování k obrazovce, kdy člověk pomalu ani neví, kde je a jak se jmenuje, se už tady bohužel nekonalo. I tak, velice silné, hereckými výkony stoprocentní.....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock letos nezačal vůbec dobře. I přes všechnu bídu se mu však daří vyváznout se ctí. Oblíbené postavy zůstávají a složitý příběh je uzavřen. Snad se tak můžeme v budoucnu těšit na návrat ke kořenům. Ostatně jak bylo v závěru řečeno: „Podstatný je ten mýtus, ty příběhy, dobrodružství.“ Tak snad zase příště. Více na Věčnýkritik.cz. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)
  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama