Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o delfínovi, který přijde o ploutev. Přesto se dokáže vzchopit a dále žít. Neskutečný příběh, který dodá vůli k žití a stojí minimálně za zamyšlení. Emočně moc dobře udělaný i v celku dobrým obsazením. Konec byl předvídatelný, jak téměř vše, což docela ubírá na kráse... 8/10 = 80% ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

V dnešnej uponáhľanej a zvláštnej dobe, kedy si človek zabúda všímať ľudí okolo seba, je krásne vidieť príbeh, v ktorom si človek nájde čas i na poranené zvieratá. Každý si asi pamätá celkom dobrý rodinný film Zachráňte Willyho, ktorý vznikol takmer pred dvadsiatimi rokmi. Niečo podobné predstavuje rodinná dráma Dolphin Tale. Je to skvelý film podľa skutočnej udalosti, ktorý je plný emócií a citov. Hlavným predstaviteľom je zranený delfín Winter a malých chlapec, ktorý je jeho ľudským priateľom. Prvá polhodinka filmu je nemastná neslaná, bez atmosféry, emócií a akýchkoľvek dojímavých scén. Neskôr sa to však poriadne rozbehne, príde atmosféra a napätie, veľa emócií a citov, prehlbujúcich sa vzájomných väzieb. Celé je to strašne krásne a dojímavé. Človek hneď pochopí, že nikdy sa netreba vzdávať a všetko môže skončiť veľmi šťastne. Príbeh o vzťahu človeka a zvieraťa vždy zaujme a Dolphin Tale zaujme o to viac, že je podľa skutočnej udalosti. Podstatou v živote je nebyť arogantným sebcom, ale pomáhať ľuďom i zvieratám, ak to potrebujú. To je posolstvom filmu, ktorý sa oplatí vidieť a to napriek nižšiemu rozpočtu, zvláštne znejúcim menám a čudesným dialógom. Z času načas mám rád zažiť niečo naozaj emotívne a tak som bol naozaj spokojný. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával film ve stylu "Můj přítel Flip",z kterého se posléze "vyklubal"legendární seriál. No nic, mírné zklamání,ale dětem se líbí a to hlavně díky výbornému hereckému pojetí malého kluka Sawyera a o to hlavně jde,jelikož jako rodinný film jde o moc povedenou podívanou a hlavně poučnou (snímky s handicapovanými dětmi). ()

malypivo 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna kosatka, říkejme jí třeba Willy, která byla chycena v nádrži a díky lásce a péči jednoho malého kluka se dostala zpět na otevřené moře. Na otevřeném moři potkala delfína a ukousla mu ocas. Tento delfín, říkejme mu třeba Zima, se bez ocasu dostal také do nádrže, kde díky lásce a péči jednoho malého kluka dostal protézu, díky které mohl dál žít svým životem. THE HAPPY END. Další příjemná rodinná podívaná ve stylu Zachraňte Willyho. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

hneď v úvode keď mi začalo byť na zvracanie z tých počítačových delfínov som vedel že asi nebude tento film až tak v poriadku...bolo to presladené, rádoby dojímavé, klišovité, scenár bol tiež o hubu, najviac ma zaujali asi len skutočné zábery na konci filmu, a áno trápenie zvieratiek ma vždy dojme ale v tomto filme to nebolo natoľko prirodzené aby som to velebil... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)

Reklama

Reklama