Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

Filmpub.cz (Tomáš Vyskočil)

"Navzdory béčkovému oparu a lehce překombinované zápletce odvedli všichni velmi slušný výkon, a pokud vám nic neřikají jména jako Keyser Soze nebo Rolo Tomassi, můžete se spokojeně nechat tahat za nos nakonec docela svižných sto minut. Mozek si nezavaříte a navíc objevíte jednu velmi užitečnou radu…"

Filmweb.cz (Petr Cífka)

"Pravda, takový nářez jako u Ritchieho to zdaleka není, protože Foley se občas neubrání zpomalení tempa, čemuž výrazně "napomáhá" i místy výrazně ukecaná Jungova předloha. Tam kde ztrácí Foley i třeba na Soderberghovy neobyčejně živé a lehkou rukou natočené Dannyho parťáky, sází na filmařskou…" více

Tiscali.cz (Kateřina Grosmanová)

"Máme tu další kriminální drama, plné šikovných podvodníků, zlých gangsterských bossů, krásných a záludných dívek. Dále spousta napětí a zápletek, nad kterými je nutno chvíli přemýšlet, než vám dojde, jak se věc ve skutečnosti má. Režisér James Foley natočil lehce nadprůměrný krimi snímek, který vám…"

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno