Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná a ještě lépe Charlize Theron zahraná postava Mavis povyšuje tohle komediálně laděné drama alespoň na lehce nadprůměrnou záležitost. Musím ale předeslat, že Reitmanovy předešlé kousky Juno i Děkujeme, že kouříte mě za srdce rozhodně nechytly, Lítám v tom se mému vkusu sympaticky přiblížilo a Znovu a jinak ho zase příjemně podráždilo. Reitman znovu na můj vkus tak trochu zůstává chladným a zase ne všechny motivy (někam) dotáhne. Stejně jako kdysi úspěšná spisovatelka Mavis píše brakové knihy, tak i Reitman předkládá záměrně brakový námět s pochybným poselstvím, místy je hůře čitelný a osobitý. Přesto nabízí sžíravou a hořkou sondu do deprimované hrdinky, která marně loví svou dávnou lásku, chová se u toho nedůstojně, sobecky. Reitman trochu jinak, Theron pečlivá ve výběru rolí opět naprosto výborná (oscarová nominace překvapivě schází)!! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron v hlavní roli byla fantastická. Hlavně bylo skvělé sledovat jak umí střidat věrohodně nálady a její závěrečná párty scéna byla bezchybná. Zbytek snímku je už tak trošku klasické komediální drama od Jasona Reitmana. Pouze pár úsměvných scén a minimum dramatických scén, ale jako celek to není vůbec špatné. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Všetko ťahá Charlize Theron, ktorá je dokonalá nezrelo-depresívno-frustrovaná mrcha a charizmatická spisovateľka zároveň. Jej obsadenie je veľkou devízou, je tvárna a menlivá tam, kde je to potrebné. Príbeh je sám o sebe miestami trochu ťažkopádne podaný, ale vzhľadom na to, čo chce povedať to asi musí tak byť. Prežívanie hlavnej hrdinky odzrkadlujú jej rozladené reakcie a celý príbeh je vlastne len o nej. Ono to môže stačiť na výborný film, ak by sa nestavilo na prílišnú dejovú polopatickosť, bola by som o niečo spokojnejšia. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Bitch is Back! Braková sonda do duše teenagera žijícího v dospělém těle. Krutá deziluze bez morálního ponaučení? Nečekané, byť ne tak úplně dobře napsané zato skvěle zahrané. Podobně jako Somewhere je i Young Adult filmem o něčem v ničem – snímkem, který měl být Reitmanovou první vlaštovkou před tím, než se vydal řešit problémy dospělých. Ale i tak je tahle hříčka o (ne)dospívání v každém věku podivně působivá, i když se jedná o sžíravě kritickou, hořkou a spíše smutnou sondou do života kdysi "populární" dívky, než o jakkoliv komické či dojemné poplácáním po ramenou. Podlý šach-mat. PS: Charlize Theron je můj druhý nejoblíbenější filmový asociál. Hello Kitty! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

CharlizeTheron tady byla super, což o to. JasonReitman mě ale tímhle filmem dost zklamal. Legrace to moc nebyla, spíš to bylo vážnější. Když si uvědomím, o čem ten příběh vlastně byl, tak si nevybavuju nějaký silnější komediální moment. Spíš krutou realitu a život jedné zhrzené holky, která se vrátila do reality. Charlize se prostě vrací po hodně letech domů a myslí si, že se z ní všichni poserou. Neposerou a ještě jí naloží docela slušný kotle. Otevřený konec ale naznačil, že není všem dnům konec a i přes průsery a osobní prohry se musí jít dál. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)
  • Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj. (SarumanKo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama