Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Moc americké! Moc neuvěřitelné! Když jsem balil svou přítelkyni, takhle to neprobíhalo:) Ty amíci, aby si u každého banálního příběhu neodpustili nějaké to násilí, jako by říkali (teď parafrázuji) "Bez násilí to nikdy není vono"...A ty dialogy: Mladý "fakan" se loučí s otcem své dívky se slovy: "Rád jsem vás poznal." Dvě ** jen pro M.Wahlberga ()

Cyberboy 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedené drama, kterému škodí prvoplánová naivita (taková lehká demence) některých postav a určitá nezanedbatelná míra výskytu "náhod". Ta z velké části pomáhá tomu, aby se děj odvíjel tak, jak se odvíjel. Mark i Reese to zahráli procítěně a s plným nasazením. Důvodem pro zkouknutí může být právě to, aby je člověk oba viděl, jak hráli za mlada. (6/10) ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý thriller, především díky roztomilé Reese Withersppon a mladému M. Wahlbergovi, který má neuvěřitelné charisma už v tomto snímku. Vcelku poklidná první hodinka, která jasně vykreslí charakterové rysy hlavních postav dává předzvěst, že v závěru budete díky slušné atmosféře napjatí. Ačkoliv není Fear ničím vyjímečný má vcelku správný spád a rytmus. 60% ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller, který mě nadchnul. Je typ filmů, na které se kouknete jednou a stačí to a taky je typ filmů na ketré se kouknete znovu. Milenec nebo vrah rozhodně patří k těm na které se kouknete jěšte nekolikrát. Když si vezmete že je to natočeno podle skutečné události tak z toho mrazí jěště více. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Je to sice námětová tak trochu obdoba Mysu hrůzy (a najdou se i styčný body s Peckinpahovými Strašáky nebo Divokou řekou), která působí občas dost televizním dojmem (to ale možná dělá to, že sem to viděl v televizi...), každopádně ale skvělé tempo vyprávění, dávkování napětí a úžasně klaustrofobický závěr. William Petersen alias Gil Grissom ze CSI Las Vegas má úplně výborný charisma a celou dobu jsem mu stoprocentně fandil (zatímco ve Scorseseho filmu jsem občas popřával sympatií i úžasně krvežíznivýmu De Nirovi). Reese je krásná a Mark ukazuje i druhou stránku tehdy ještě spíše populárně hudební hvězdičky. Je to celý dost béčko, všechno už tu v nějaké obdobě bylo, přesto se na to skvěle kouká. Jedině snad ta vrcholná poplatnost oficiální ideologii mě dost rušila - tatík architekt bezpečnostního vybavení + spanilá dceruška - úchylák z děcáku = pěkný průser, jehož závěrem ale v hollywoodským filmu prostě nemůže být nic jiného než opětovné nastolení počáteční příběhové i společenské rovnováhy. Zábavnější by mi určitě přišlo, kdyby Marky Mark hrál sousedovic milionářského synka... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Reese Witherspoon a Mark Wahlberg spolu po natáčení jistou dobu chodili. (zajda404)
  • Horská dráha, která se ve filmu objeví, se jmenuje The Coaster a jedná se o jednu z největších atrakcí vancouverského Playlandu. (zajda404)
  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama