Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

V prvních vteřinách Daydream Nation navnadí skladbou záběrů a vyvolá očekávání originální a silné podívané, které se bohužel s každou další minutou stává planým příslibem, protože úvodní motivy se rozehrají a skončí ve zcela tuctové koláži...Kat Dennings splňuje to, co od ní scénář čeká, ale je zaměnitelná s každou svou předchozí rolí... ()

janisska 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že se filmaři v poslední době rozpomněli na fakt, že vyprávění nemusí být jen lineární (ale postupují bohužel stále častěji podle jakéhosi prefabrikovaného formátu, který ze všeho nejvíc připomíná postupy How I met your mother). Přibývá (romantických) filmů, které experimentují s anticipací, retrospekcí, retardujícími komentáři vypravěče... Tady se ovšem experiment nezdařil. Inu, retrospektivně nahlížené klišé je stále klišé. Navíc tu forma naprosto uztloukla obsah.|| Koukám, že se tu Daydream nation hodně srovnává s Lynchovou tvorbou. Ta podobnost nicméně končí vraždou v přírodě a kouřícím komínem v pozadí. Napětí nulové. Emoce téměř nulové. ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Když dva se rádi mají, když v lednu je jak v máji...jenže někdy nám ten život dovede rozdat pěkně kruté karty. Co s tím pak? Po nástupu na jinou střední to bývá těžké, zvláště ve filmech ze zemí za velkou louží. A každý se s tím pere po svém. Nevím, jestli si začít s učitelem je cesta nejlepší, ale jako jedna z částí filmu to svůj účel splnilo. Všechny linie příběhu do sebe zapadaly a já jen čekala na vyvrcholení. Překvapení se dostavilo. Žádná teen slaďárna se nekonala a to byla úleva (po nějaké době). ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladá holka se nastěhuje se svým otcem na venkovské městečko. Moc se jí maloměšťácký život nezajídá, i proto se jen tak z hecu spustí se svým celkem sympatickým učitelem angličtiny. Nakonec ale zjistí, že pravá láska na nic čeká u jiného. Za mě zajímavé postavy, příjemná hlavní, občas dost bezcharakterní a chladně vypočítavá, postava studentky střední školy. ()

actor-SP 

všechny recenze uživatele

Odvážny film kanadskej produkcie. Chce zaujať, byť niečím výnimočným. Zabúda však na isté fakty, kt. ho činia priblblou telenovelou moderného sveta (napr, Gossip girl, Beverly Hills 90210- nová generácia). Spočiatku som videl veľmi pútavo rozprávaný príbeh strihovo iný-zaujímavý (aj keď trochu stupídny) , ktorý sa vytratil a divákovi zanechal iba popol z toho, čo by mohlo urobiť dojem. O tom, že niektoré postavy a scény sú nevierihodné (pán bláznivy učiteľ, feťácke scény) myslím nie je treba hovoriť. Cením si odvahu odvahu takto natočeného filmu, no ostávam len pri pokuse o dobre natočený film. Protekčné 3*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)

Reklama

Reklama