Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladá holka se nastěhuje se svým otcem na venkovské městečko. Moc se jí maloměšťácký život nezajídá, i proto se jen tak z hecu spustí se svým celkem sympatickým učitelem angličtiny. Nakonec ale zjistí, že pravá láska na nic čeká u jiného. Za mě zajímavé postavy, příjemná hlavní, občas dost bezcharakterní a chladně vypočítavá, postava studentky střední školy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobré drama a vlastně i maximálně funkční romantický film. Chemie mezi postavami funguje na výbornou, některé hollywoodské snímky by mohly závidět. Líbila se mi propracovanost scénáře a celkově hodně rozmanitá porce emocí. Od úzkosti, až po napětí a ve finále i pocit uspokojení s happy endu. Melancholicky laděný soundtrack rovněž zahřál na duši. Herecké výkony jsou na hodně solidní úrovni, avšak postava hlavní hrdinky byla místy fakt protivná. Ale i takový život bývá a je hezké vidět, že se lidé dokáží poučit ze svých chyb. Ač to v reálu bývá někdy hodně problematické. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Jako dlouhý videoklip k new-weird flákům Devendra Banharty budiž, ale jako samostatně stojící filmové dílo nikoliv. Kočko-pejsek, který mě nedonutil udržet pozornost. Hlavní problém je ve scénáři, který vždycky něco nakousne, lehce předžvýká a najednou ustrne někde ve vzduchoprázdnu. Navíc voiceover, který působí s obrazem disharmonicky - nic moc. Ten cool odfláknutý scénář si ani nezasloužil tak dobré herecké výkony, která v tomhle filmu evidentně jsou. Mimochodem, typický generační film, který musí lehce až těžce alternativní puberťáky totálně nadchnout! ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Poetické, romantické, jsem z toho zasněná, vím jaké to je snít přes den a o tom všem snílci jsou. Tenhle film je prostě jedním velkým pestrobarevným obrazem, na kterým si dal tvůrce opravdu záležet, je to hodina a půl dlouhá báseň, která je vyprávěna cynickým podtónem Caroline, která se cítí být jiná a přitom je jen prostě svá a hlavně opravdu hodně náladová, skvělá herečka. Funguje zde skvěle i prostředí, malebné spící městečko, nádherné záběry vzdálené krajiny a vše je dokreslené vhodně vybranou příjemnou hudbou, občas lehce melancholickou. Jsem spokojená, něco takového jsem od tohohle nenápadného filmu očekávala. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Dost. Indie teenage kousky si už zajeli koleje a tohle své indie pozlátko už zneužívají. Stávají se z nich otravní hipsters. Bohužel. Tentokrát romantické drama-dilema-zápletka v hlavní roli s pěknou krávou. A v důsledku s nulou sympatických charakterů, které by mě pomohli vtáhnout do děje. Tedy vyjma mladé dětské lásky, ale to je jen okrajová záležitost. Celkově je to zajímavé, snad i napínavé, ale udržovat mě při pozornosti tím, že jsem z nechápavým či naštvaným výrazem určitým, místy i vulgárním způsobem, komentoval hlavní i vedlejší aktéry? Pffff! V podstatě to není špatný film, zajímavá i když ne moc sympatická zápletka, zvládnuté herecké výkony i přes pochybné charaktery. Nulová skutečná přidaná hodnota, pouze indie pozlátko. Nechápejte mě špatně, nemám předsudky, naopak takové kousky mám rád, ale z téhle "indie" kuchyně se mi poslední dobou začínají přejídat a mám pocit, jako by mě krmili místo poctivé domácí kuchařiny polotovarem z nonstopu na rohu. Má to své zvláštní, nemainstreamové kouzlo, ta snaha tam je, ale levný polotovar zůstane pod obalem pořád levnou šlichtou, ať je odkud chce a má na sobě natištěné co chce. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)

Reklama

Reklama