Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1987. Bagdád se stal rájem nechvalně proslulých boháčů. Místem, kde se dá koupit cokoliv, pokud na to máte. Je to město plné intrik a korupce – rejdiště iráckého Černého prince Udaje Husajna. Se svou zvrácenou zálibou v hýření a oplzlostech si bere vše, po čem zatouží. Vaše Ferrari, vaši ženu, vaši dceru, vaši krev – nikdo si Udajovi nedovolí říct ne. Jednoho dne je armádní poručík Latif Yahia (Dominic Cooper) povolán z frontové linie do Saddámova paláce, kde je postaven před přetěžkou volbu. Buď se stane Udajovým dvojníkem, nebo odsoudí celou svou rodinu k smrti. Jeho život je v sázce, osud zpečetěn. Latif začíná hrát roli Udaje Husajna, jednoho z nejmocnějších a zároveň nejnenáviděnějších mužů v celém Iráku. Učí se chodit, mluvit a vypadat jako on. Stává se nedílnou součástí Udajova extravagantního světa plného rychlých aut, neomezeného množství peněz a lehkých žen. Latif se však se svým osudem nehodlá smířit a za každou cenu se snaží uniknout. Otázka komu důvěřovat se pro něj stává otázkou života a smrti. Nečekaného spojence nakonec nalezne v Udajově konkubíně Sarrab (Ludivine Sagnier)... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (273)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neříkávali ti, že vypadáš jako Uday Saddam Hussein? Neříkali to tak ve škole? Chci tebe, Latife. Chci, abys byl mým andělem. Chci, abys mi byl bratrem. Nic neříkej. Nech si 10 minut. Popřemýšlej o tom.“ - „Co se stane, když řeknu ne?“ - „Máš 10 minut.“ A některé nabídky se neodmítají. Třeba ty, které by měly za následek rozsudek smrti pro celou svou rodinu…Nejdřív mě rušila neautentická angličtina, ale postupně jsem si zvykl. A užíval si dvojroli Dominica Coopera, který se na své postavě mohl vyřádit. Už ta přeměna v „originál“ byla absurdně směšná až děsivá. A nakonec, vše je jen otázkou přijetí své role a osudu…anebo ne? Překvapivě zajímavý film, kterému dávám solidní 4*. „Budou si myslet, že jsi zemřel jako mučedník. Chápu, že je to těžké, ale takhle to Uday chce. Nic jiného nepřijme.“ - „Má rodina bude obcházet všechny nemocnice v Bagdádu.“ - „Až se budeš dnes večer modlit, až zhasneš světla a zavřeš oči, měl by sis říct tohle. Latif Yahia je mrtvý. Zemřel v Íránu. Kéž se nad ním Bůh smiluje. Nyní jsem Uday Saddam Hussein.“ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A navíc je šance, že nějakej šílenej šiítskej hajz vystřelí.......... Aneb jak si Udaj Sadam Husajn sehnal dvojníka. CITÁT - Kundy miluju víc než Boha........... Film o tom, jak je lidstvo lehce manipulovatelné a jak chce být od někoho týráno. Protože tak to v podobných filmech prostě je. Samozřejmě, že je to ten nejtvrdší a nejhorší pohled na místní život. Vůdci jsou malováni jako šílenci, vrazi, sexuální maniaci a úchylové. (Naše politika na tom není o moc líp) Lituju jejich poddaný, že si tohle vůbec vybrali. Vlastně ten film mě nutí je litovat a jen Bůh ví, jak to doopravdy bylo. Tyhle agitační filmy mě celkem neberou, protože si je nikdy nebudu moc porovnat se skutečností. A mám za to, že lidstvo by potřebovalo nějakou tvrdou ruku, jinak se z nás stanou zvířata. A nebo už se tak stalo ? Mě ten snímek navíc ani nebavil a český dabing je příšernej. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Dozvěděla jsem se něco málo o nedávné historii Iráku a příbuzných Saddáma Husajna, Cooper sehrál svoji dvojroli tak perfektně, že jsem chvílemi netušila, na kterého z „princů“ se zrovna dívám. Je to ale místy tak nepříjemná podívaná (vulgarismy v každé druhé větě, brutalita a sexuální násilí vůči ženám), že už si tenhle film asi znovu nepustím. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Krutý ale zároveň tak zajímavý film, který mě plnými doušky bavil. Je vidět, jak jsou diktátoři krutí, nevybíraví a zároveň fanatičtí. Tento film je fanatismu plný, ze strany Udaje Husajna. Je faktem, že Dominic Cooper zvládl svou roli naprosto dokonale. Příběh Latifa a Udaje mě opravdu zaujal zejména svou nevybíravostí, která se mně líbí. 7,5/10 ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem váhala, jestli tomu dát 4 hvězdy a vytýkat si, že jsem to podcenila, nebo 5 a vyčítat si, že jsem to přecenila. Zjevně jsem skončila u těch 5, jelikož jsem poslala k čertu černé svědomí, který mi marně připomínalo, že je to pravděpodobně mimořádně přehnané vykreslení míry zvrhlosti Udaje. Jenže co já vim, vim akorát to, že to psychopat byl, ostatně jako celá povedená rodina Husajnů, přičemž míra oné zvrhlosti je mi neznámá, a nějak se mi po ní ani nechce pátrat. Tohle tedy hodnotim jako divák, který hodil fakta daleko za hlavu, a který při sledování tohodle povedeného a hlavně mimořádně originálného thrilleru ztratil dech snad u každé scény. Asi nemá smysl vypisovat všechny kvality, to bych se z csfd na pár hodin netrhla, já to prostě vřele doporučim jako film, který se pravděpodobně ze všech filmů roku 2011 stal tím nejtrillerovatějším a nejoriginálnějším thrillerem a Domic Cooper, který byl až do tohoto díla mým velkým neoblíbencem, se pro mě rázem stal pravděpodobně v budoucnu velmi vyhledávaným hercem, jelikož to je prostě borec, že tohle zvládnul a nezbláznil se. Paráda. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Udajova oblíbená značka whisky byla skotská Dimple v charakteristické trojhranné lahvi. (Dr Lizal)
  • Latif byl na útěku před Udajem několik let. Střídal evropské země, konkrétně Rakousko, Nizozemsko, Německo, Británii a Kypr, přičemž na útěku přežil další 4 atentáty, které na něj Udaj připravil. (Dr Lizal)

Související novinky

Tvůrce Bonda dá zabrat nacistům

Tvůrce Bonda dá zabrat nacistům

22.01.2013

Legendy vyprávějí, že stvořitel agenta 007 Ian Fleming se svému hrdinovi docela podobal i v soukromém životě. Nejen tím, že byl zhýralý alkoholik se slabostí pro krásné ženy a drahá auta, ale i… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama