Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film sice trpěl ne zrovna moc zrručnou režií, ale nějakým zázrakem se stále držel nad hladinou pouhého průměru, přičemž Michael Shannon v roli titulního nájemného vraha byl bezchybný. Škoda, že se do tohoto námětu nepustil nějaký lepší režisér. Ale i tak u mě spokojenost, protože jsem se aspoň něco dozvěděl o člověku, o němž jsem dosud neměl ani ponětí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, zaklepat mi u dveří Ritchie Kuklinski (prstem) a Anton Chigurh (jateční pistolí) s posláním se o mě „postarat“, bylo by mi hned jasné, že se nejedná o zaměstnance pečovatelské služby, co mi nesou oběd v ešusu. Jediná šance jak vyváznout, je vyčíhnout moment, kdy by ti dva byli zabráni do hádky o házecí minci. Vsadím se totiž, že by ji Polák chtěl pro svou starou do kasičky.. Shannonův kožený ksicht vytažený z mrazáku Family Frostu + retro káry, hadry, či účesy působí velmi autenticky, jinak však chladné, strohé a bezcitné jako dualita hlavního hrdiny, což je možná i důsledek toho, že režisér pojmenovaný po pracím prášku jen horko těžko lepil střípky z života „nájemného vraha od vedle“ do nějakého kompaktnějšího celku. Co je ovšem neuvěřitelné, je to, jak ladně „Ross“ Schwimmer přijal image bývalého anglického reprezentačního brankáře Davida Seamana. Že by nový seriál „Přátelé komických inkasovaných branek“? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem sugestivní pohled do života nájemného zabijáka, jenž na veřejnosti a před svou rodinou vystupuje coby slušný otec a podnikatel, zatímco v soukromí platí za zabijácké eso. Určitě filmu přidává na zajímavosti i to, že je natočen podle skutečných událostí. Výhrady mám vlastně jen ke stopáži, která byla z mého pohledu přetažená a zkrouhnutí o nějakých 20 minut by Icemanovi prospělo. Herecky exceloval Michael Shannon, jemuž role byla napsána přímo na tělo a zůstává otázkou, proč není více využíván, protože herec je to výborný. Za mě 80%. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja som dosť dlhú dobu bola v tom, že Kuklinski bol sériový vrah. No a už keď mi bežalo asi tak 10 minút z filmu, som to pauzla, že ešte si rýchlo o ňom prečítam a nakoniec som zistila, že bol nájomný vrah, ktorý robil pre mafiánov atď. Slovné spojenie "American Mafia" ma trošku vystrašilo, pretože také filmy nemusím a rozmýšľala som, že radšej si pozriem niečo iné. Ale tak už keď som začala.... No a teraz rovno k filmu. Ak bol Kuklinski naozaj taký chladný ako sa tváril aj vo filme, tak prezývka Iceman mu právom patrí aj keby svoje obete nezamrazuje. Som spokojná s výkonom predstaviteľa Kuklinského. Naopak, s čím nie som spokojná je, že vo filme bolo viacej toho bla bla bla a menej detailnejších záberov počas vraždenia. Proste len rýchlo ukázať, že zase niekoho zabil a ide sa na riešenie rodinných problémov atď. Čo je pre mňa osobne veľká škoda. I keď Kuklinského "prácu" neuznávam obdivujem, že dokázal byť milujúci otec a zároveň vrah, ktorý porcoval ľudské telá, u ktorého nepadlo dlhé roky najmenšie podozrenie medzi najbližšími. Lepšie 3* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)
  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama