Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film, který mě však příliš nezaujal. Výkon Michaela Shannona je výborný, avšak kdo chce hlouběji proniknout do případu Richarda Kuklinskiho, který údajně zabil přes sto lidí, ocení spíše autentické vyprávění pravého hitmana (http://www.youtube.com/watch?v=QXgi72W2H7U). ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příběh o nájemném vrahovi, který miloval svou rodinu a zabíjel kvůli rodinným výdajům. Natočeno podle skutečné události, v hlavní roli M. Shannon a pěkná dobová stylizace - to je jasný recept na filmový úspěch! Před deseti lety by to byl trhák, dnes je takových filmů příliš mnoho a tento nijak nevybočuje z řady. Ale na druhou stranu je natočen i zahrán velmi dobře. Je to životní příběh bez příkras a bez extra finále. Nikdo není nepolapitelný a když se začnou věci komplikovat, tak s rodinou za zády toho moc nejde udělat. Není to zvráceně zábavné jako Ted Bundy (2002) ani nijak mafiánsky geniální jako jiné klasiky, ale pozornost si to zaslouží. Není každý den posvícení a já jsem rád i za dobrý film bez zbytečných komplikovaností. *Winona Ryder zkrásněla. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale za impozantního Michaela Shannona v roli nájemního zabijáka Poláka Kuklinského, ohromujícího svou respekt budící vysokou postavou a výborným herectvím, tak za toho je hvězda čtvrtá. Pravdivý příběh o nelítostném zabijákovi, který nadevše miloval svoji ženu Winonu Reiderovou a své dvě dcery a přitom se neštítil absolutně čehokoliv. Pro mně dále zajímavý Ray Liotta, kterému se svou vizáží jdou záporné role vždy skvěle. Takže herecké výkony toto drama zvedly o stupínek výš. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama