Reklama

Reklama

Kdopak by se Shreka bál

(TV film)

Shrek se vrací o Halloweenské noci domů, kde ho chtějí vystrašit jeho kamarádi v čele s Oslíkem a Kocourem v botách. Když se jim to nepovede, vsadí se se Shrekem, že si budou celou noc vyprávět strašidelné příběhy a kdo vydrží nejdéle beze strachu, tak vyhrál. Hra může začít. (Soundtrack)

Recenze (70)

bartias 

všechny recenze uživatele

Přehnané odkazování na popkulturu, které už v některých filmových Shrecích vyloženě nudilo, v tomhle halloweenském speciálu funguje na jedničku. Drsňácký Perníček exceluje vyprávěním své vlastní verze Frankensteinovy nevěsty, Oslík a Kocour v botách, kteří se neustále překřikují, opravují nebo doplňují a tím svou strašidelnou historku pořád mění, ho dokonce ještě trumfnou. Díky dvacetiminutové délce má "strašidelný Shrek" rychlý spád, takže působí o to zábavněji. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Video zložené z troch príbehov, ktoré si Perníček, Oslík s Kocúrom a Shrek rozprávajú medzi sebou, aby sa navzájom vystrašili a stali sa tak kráľmi Halloweenu. Príbehy sú vtipné a dokonca občas aj celkom strašidelné. Škoda, že je to také krátke a príbehy pôsobia veľmi urýchlene. Občas nájdeme podobnosť s nejakými hororovými filmami a to bolo super. ()

Reklama

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Po filme Shrekovy Vánoce tu je ďalší krátkometrážny film z názvom Scared Shrekless. Na svoju dĺžku, ma dobre pobavil, no na druhú stranu mohol byť dlhší. Trochu domotaný príbeh, ktorý rozprával oslík a kocúr, ale to ma práve najviac pobavilo. Od tohto animáku som moc nečakal a preto ma aj milo prekvapil. 70 % ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Klasický halloweensky špeciál, aký má asi každý úspešnejší animák, a tento nejako výrazne nevybočuje od priemeru. Možno hádam tým, že tie príbehy, ktoré tu rozprávali naše obľúbené postavičky, boli miestami vtipne podané, ale miestami aj vcelku nie veľmi pre detské publikum. Každopádne ale účel to zrejme splnilo. 60 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které je lepší nejen než všechny Shrek kraťasy, ale i než díly 2, 3 a 4. Návrat do temného Dulocu a ponurého hradu lorda Farquuada má neobyčejně temnou a působivou atmosféru, takže pro ty úplně nejmenší to podle mého názoru rozhodně není. Ti starší si naopak vychutnají špičkovou poctu hororovým klasikám. Příběh Oslíka a Kocoura je sice trochu slabší a celé by to také mohlo být mnohem delší, ale jinak nemám prakticky co vytknout. Pecka, ze které je rázem (po jedničce) mým nejoblíbenějším dílem celé série. 100%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu Perníčka je reference na postavu Frankensteina ze stejnojmenné knihy od Mary Shelley, v příběhu Oslíka je odkaz na film Psycho (1960) a v příběhu Shreka na film Vymítač ďábla (1973). (griph)

Reklama

Reklama