Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně idiotsky vykonstruované, přetékající nelogičnostmi, "cool" kamerové záběry, které akorát diváka štvou, "cool" obrazový filtr, který akorát zdůrazňuje lacinou béčkovost filmu. Postavy se nijak nechovají, jsou podivně naprogramované a programovací logika permanentně selhává. Závěrečná bitka v chatce se už ale naprosto vymyká zdravému myšlení a blíží se spíše sci-fi. Propadák. Znovu: Škoda DVD placky na to. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Začátek sice může klamat obyčejností, ale ve chvíli, kdy vyplave na povrch Caviezelova minulost, začne i film nabírat ty správné grády. Najde se tu sice nějaká ta scénáristická berlička a dost nevhodně vložená G.I. Jane na konci, ale to se dá vzhledem k "velikosti" filmu odpustit. Ostatní twisty, atmosféra, záporáci (James Frain) a neodfláknutý scénář vše vynahradí. 60 %. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě Tranzitu si bez debat zaslouží opravdu velké uznání především režisér José Antonio Negret. Udělat totiž z tak neoriginálního a nevýrazného scénáře, respektive zápletky tak působivou a napínavou jízdu, to už musí mít člověk zkrátka nějaký ten filmařský talent. Průběh celého filmu je předem jasně nalinkovaný, tuctové zvraty, stejně jako postavy jsou matné a šablonovité, prostě s těmito kartami měl Tranzit předurčeno stát se obyčejným, laciným béčkem, se kterým nemá cenu vůbec ztrácet čas. Ovšem krom zmiňovaných slabších karet měl Tranzit i jeden trumf, a to právě v režisérově jménu. Ten zabodoval hlavně stylovým pojetím, syrovým, špinavým a upoceným vizuálem, dále celou tu průhlednou podívanou okořenil opravdu nenudícím tempem a nakonec měl i slušný čich při castingu, neboť jak kladné, tak záporné postavy obsadil charismatickými a výraznými typy, takže se všichni pak mohli skvěle „doplňovat“. A ikdyž tak Tranzit zůstává pořád jen béčkovým počinem, rozhodně nejde o prázdnou, pomalou či nepůsobivou podívanou, protože těch jeho 90 minut se řítí v opravdu hodně vysoké a skutečně nenudící rychlosti. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ohratá pesnička, nič nové v žánri. Jednoduchý dej, ničím výnimočné herecké výkony. Zopár mierne napínavejších scén, dosť katastrofálna kamera, vizuálne nepríťažlivé a bohužiaľ nejaké tie nelogickosti. Stopáž našťastie nie je prepísknutá, takže to celkom rýchlo odsýpa. Inak v podstate film ničím nedisponuje, nemá výraznejšie miesta, ale zase ani extra hluché miesta. Ku priemeru ešte chýba dosť. 40% ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle thrillery prostě rád. Je to jednoduché, člověk nemusí nějak moc přemýšlet, napínavé a to i přesto, že každý stejně dobře ví jak to dopadne, navíc to prostředí, lužní les, močály....paráda. Ani mi to nepřišlo nějaké zbytečně přehnané. Prostě rodinka v nesprávný čas na nesprávném místě, no víte prd, co se vám v životě kdy přihodí. Zajímavá mi přišla i kamera. Hodně často jsou využívány velmi detailní záběry obličejů jednotlivých postav, což pro herce rozhodně není nic jednoduchého, myslím ale, že tady obstáli na výbornou. Dramatičnost, kterou pak tento efekt přináší, v žádném případě nepovažuji za samoúčelnou a obtěžující, jak tady bylo už naznačeno, ale naopak za velmi efektní a vkusné dokreslení již tak tíživé atmosféry. Suma sumárum, velice nemám nač si stěžovat. Snad jen ten aligátor mohl ještě někoho schlamstnout. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)
  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)

Reklama

Reklama