Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každý lehce zvrhlý cynik musel u filmu slintat blahem.Balagueró se s tím vůbec nesere a film natočil až tak cynicky a s nadhledem, že kolikrát i díky té ujeté hudbě působí až komediálně.Podobně natočený byl i Ted Bundy, vlastně dost drsné až hrůzné téma natočené s neuvěřitelnou lhostejností ke slušným mravům, až se tomu prostě občas musíte smát a já měl prostě místy dojem, že koukám na luxusně zvrhlou komedii a thriller natož horor to připomínalo hódně vzdáleně.Luis Toras je psychopat, každý normální člověk mu ale prostě bude fandit.Škoda že je to dost zdlouhavé a místy docela nudné.Když nepočítám ty komediální pasáže ( třeba sem jen úchyl a nic vtipného na tom není co já vim ) občas to vykouzlilo atmosféru a jaume je takový prase, že v divákovi největší emoce vzbudí tak, když se bojíte aby se domovník neprozradil :D Třeba ale takový loňský The Resident, který je točený vyloženě na vážno a má podobné, vlastně stejné téma má o 25% míň a mě u něj mrazilo teda mnohem víc. spoiler Kdyby vyhodil tu malou píču z okna 4tou bych přihodil. spoiler out. No a někdo psal o dech beroucím konci...nenechte se vysmát vážení, konec je to na co jsem čekal a je prostě normální. Tenhle film i díky Balagueróvi vystrkuje růžky z průměru, ale není to prostě úplně ono.Poslední dobou španělé zaostávají za očekáváním a já už se jen modlím k poslednímu Recu. 65%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný vrátnik je zúfalý, že nie je šťastný a jeho susedka Clara áno, a tak sa rozhodne, že urobí všetko pre to, aby sa prestala usmievať. Neustále sa jej vkráda do bytu, schováva sa pod posteľ a v noci jej vyvádza nezbednosti, akurát to veľmi nefunguje, pretože nech vymyslí akýkoľvek výstrelok, Clara sa usmieva naďalej. No a keď si mladá žena privedie do bytu chlapa, všetko sa mu chudákovi začne vymykať z rúk. Balagueró ma síce nesklamal, ale dostal som niečo úplne iné ako som čakal. Dokonca to ani nie je horor, na aký sme zvyknutí, nie sú v ňom žiadne desivé scény, hektolitre krvi, ľakačky či atmosferické momenty. Napriek tomu to funguje vďaka originálnemu nápadu a kvalitným hereckým výkonom. Otázne je len to, či to hororových fanúšikov uspokojí. Na môj vkus je to totiž podané až príliš odľahčenou, pomaly až zábavnou formou, no film aj napriek tomu nenudí a bol som čoraz viac zvedavý, čo ten chudák ešte vymyslí. Takže u mňa je to tak na 7/10, bavil som sa, ale pod pojmom horor si predstavujem niečo úplne iné. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený dramatický thriller. Má dosť dobrý príbeh o vrátnikovi v jednom obytnom dome, ktorý navonok pôsobí ako slušný a spokojný muž, ale v skutočnosti trpí depresiami, pretože nemá žiadny zmysel života. Ale nájde si ho v podobe platonickej lásky do sympatickej susedky a tak k nej pomocou kľúčov, ku ktorým má ako vrátnik prístup potajme chodí. Ale tento spôsob života mu môže priniesť aj mnoho problémov a pomaly sa do toho čím ďalej viac zamotáva. Spracovanie sa mi páči, veľkým kladom je, že celá táto udalosť je braná s pohľadu vrátnika, v klasickom duchu by to bol pravdepodobne len opäť ďalší nevýrazný thriller, ale toto mi sadlo. Je tu dobre vykreslená jeho motivácia a veľmi dobre sa pozerá na to, ako sa snaží tváriť spokojne, aj keď skutočnosť je niekde úplne inde, bavil ma aj vzťah so susedkou a viacero zaujímavých prvkov, ako napríklad dievča od vedľa. Prvá polovica sa ešte nesie v takom kľudnejšom duchu, ale v druhej sa to slušne rozbehne, pár scén je aj dobre napínavých, viac sa pritvrdí a celkovo je to ešte lepšie. A nesklamal ma ani záver. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický hlavný hrdina, príjemná susedka a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú bez problémov, Jaume Balagueró slušne zvládol aj túto tématiku. Som veľmi spokojný, Španielsko v poslednej dobe točí veľmi zaujímavé thrillery, či už v kombinácii s hororom alebo aj bez neho a to platí aj o tomto filme. Výborná práca. 78% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ UŽ ZBÝVÁ JEN CLARA. BUDE TO TĚŽKÉ...POŘÁD TEN ÚSMĚV. KAŽDOPÁDNĚ SI MYSLÍM, ŽE JSME NA DOBRÉ CESTĚ. VYMAŽEME JÍ TEN ÚSMĚV Z TVÁŘE. CHCE TO JEN SPRÁVNÝ POSTUP“..... /// Clara má poslední dobou smůlu. Šmírování a stalking jsou totiž zase o kus dál. ,,MYSLÍM, ŽE NASTAL ČAS BRÁT TO VÁŽNĚ!“ Nemám strach, není to horor. ,,JEN“ malý soukromý psycho-drama o neschopnosti bejt šťastnej, nebo (chcete-li) o touze dělat lidi nešťastnejma, nabitý emocema bezmoci, jakkoliv moci pomoci (tak myslím, že ani prokletej básník Pablo Neruda by to nevystihl líp!). Emociálně mě ten skrytej teror, ta dokonalá schopnost anonymně ublížit rozhazuje (spíš vytáčí). Ale jinak? Bez zbytečnejch keců: 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat pod postel, na který se píchá. 2.) Jsem ten, kterýmu často říkaj: ,,máš z toho radost ty hajzle?!“. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dívám se dívám - a ty spíš, jo s chloroformem bývá kříž. Stoupá a klesá tvoje hruď, do Bohnic se mnou? Bůh jen suď, Bůh jen suď… Zatímco děti mají pod postelí bubáka a bubáci Chucka Norrise, usměvavá Klára tam má úchylného domovníka hledajícího štěstí. Toť španělské, měkce kruté Psycho s matkou v ještě docela zachovalém stavu, vanou místo sprchy a patřičně slizkým Perkinsem Tosarem, jenž by se přes obočí ani nemohl vykousnout s Brežněvem. Teď ještě remake ve formátu Paranormal Activity.. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama