Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý a nevšední psycho thriller s charizmatickým psycho-úchylo-bláznem. Španělé sice nevyprodukují tolik filmů (hororů-thrillerů) jako Amíci, ale když už se něco objeví, tak to většinou stojí za to, naopak od USA, kde toho je mrtě, ale jen málo povedenýho. A já určitě dávám přednost kvalitě nad kvantitou. "Mientras duermes" je napínavé, tísnivé, mírně krvavé (i když krvavá scéna stojí za to) psycho drámo, které rozhodně stojí za pozornost a fandové žánru by si ho určitě neměli nechat ujít. 75% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že láska je nejmocnější cit? César by vám oponoval. Hybatelem jeho činů je něco radikálně odlišného. Sílu protloukat se životem mu dávají opačné emoce a pro jejich vyvolání je ochoten zacházet stále dál a čím dál víc riskovat. Zatímco spíš není horor a není to ani "seriózní" psychologické drama o jedné patologické osobnosti. Spíše jde o potměšilý thriller, kterému nechybí ani černohumorné cynické prvky, o muži, který se rozhodl hrát si se svým okolím a nezatěžovat se omezující morálkou. Je vyprávěný z pozice manipulátora, takže divák je minimálně po určitou dobu vystaven pokušení postavit se na jeho stranu. Nemůžu se zbavit dojmu, že filmu by prospěla větší zdrženlivost a snímek by neztratil na působivosti, kdyby výsledkem Césarových krutých her byly scény typu účtování s chovatelkou čtyřnohých mazlíčků, kdy platí, že i slova mohou smrtelně zraňovat. Ani v téhle podobě ale neztrácí snímek na zlomyslné přitažlivosti, především díky přítomnosti Luise Tosara, který potvrzuje, že pro herce jsou záporné role herecky vděčnější. Nemá nicméně smysl zastírat, že nedodělky ve scénáři by se našly a filmu by jen prospělo, kdyby si s ním scénárista ještě trochu pohrál. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľudí ako bol César je bohužiaľ na svete viac než dosť. Samozrejme, drvivá väčšina našťastie nedosahuje jeho thrillerovú, zakomplexovanú úroveň, ani sa nemenia na podposteľového nočného démona. Obyčajne si vystačia keď sa v duchu radujú nad cudzím nešťastím, pretože len vtedy dokážu byť naozaj šťastní. To je hotová ľudská tragédia. Čím menej má človek takýchto ľudí pri sebe, tým lepšie... Snímok si tu postupne buduje napätie i atmosféru, pričom Luis Tosar zahral svoju nešťastnú postavu veľmi dobre. V závere, aj keď bol dostatočne napínavý a tiež trochu krvavý, mi však niečo chýbalo. Chcelo to ešte niečím oživiť, tiež sa mi zdalo, že až moc ľahko dokázal César manipulovať s policajnými dôkazmi. Ale inak veľká spokojnosť. Za poslednú dobu konečne thriller s nejakým poriadnym nápadom. 75/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem uvažoval o dvou slušných hvězdách, jelikož příběhů o psychopatech, co se rádi dívají, je požehnaně. Postupně se však začne děj odvíjet rozličnými cestičkami, z nichž některé jsem očekával a potěšily mne (ten spratek potřeboval za vyučenou), jiné mne příjemně překvapily (kdo s koho, příteli...). Rozhodně bych ovšem vyškrtnul kolonku horor - napínavé, místy mrazivé, strašidelné však nikoliv. Možná spíše krimi, byť vyšetřování nemá dostatečný prostor, na druhou stranu úvahy psychopata byly pro kriminálku jako dělané. Roztomilí švábi mi připomněli Kingovo Creepshow, jakési rozdvojené chování hlavní postavy pak rozhodně Psycho (nejen kvůli sprše). Nakonec došlo i na krev ,a tedy i na 4*. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která mě na druhé zhlédnutí dostala ještě víc než poprvé (kdy jsem filmu vyčítal hlavně vysokou nepravděpodobnost děje). Jasně, spousta věcí se tam vzpírá chápání, potažmo logice, a těžko věřit, že by k něčemu takovému mohlo v reálu dojít, ale nově mi to nevadí - žádný film nemusí 100% odpovídat naší "realitě" (ani nemůže), a je prostě v pořádku, když se v něm dějí "nepravděpodobné" věci. Ten film má výbornou atmosféru (jako horor bych ho ale rozhodně neoznačoval - žánrově je to spíš psychologický thriller), napětí nepoleví ani do konce (který je velmi překvapivý - a možná o to více cynický) , vizuálně je to celé strašně pěkně natočeno, a stejně tak herečtí představitelé všech rolí jsou skvělí (především Luis Tosar v hlavní roli je naprostý herecký bůh). Čili za mě podruhé naprosté nadšení - strašně jsem si ten film užil. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama