Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Upřímně, víc mi Balagueró sedí v nadpřirozeně hororové škatulce (a netýká se to jenom RECů, ale i Fragilés a Darkness), ale i tenhle výlet do thrillerových vod se mu povedl. Mientras duermes stojí na představiteli hlavní postavy - Luis Tosar jako nešťastný domovník César totálně vládne. Napětí funguje a humor je neodolatelně černý, takže přestože žánrově zběhlý divák bude zažívat deja vu (protože více/méně podobných domovních obsesí jsme v posledních letech mohli pár vidět), neměl by se dostavit pocit, že Balagueró svým talentem plýtvá. Ale stejně... už se nemůžu dočkat [REC] Apocalypse. Horror movie of the year ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Španělé opět dokazují naplno své přednosti na poli napínavého thrilleru, tentokráte s hodně lehkou hororovou atmosférou. Film boduje hlavně chytrým scénářem, který postupem času graduje. Přiznám se že ani při sledování úvodní rozvláčné dvacetiminutovky jsem ani na moment nezapochyboval, že by mě film mohl jakkoliv zklamat. Samotná představa, zda-li se s člověkem v noci neděje nic zvláštního během spánku, je docela silně znepokojivá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dívám se dívám - a ty spíš, jo s chloroformem bývá kříž. Stoupá a klesá tvoje hruď, do Bohnic se mnou? Bůh jen suď, Bůh jen suď… Zatímco děti mají pod postelí bubáka a bubáci Chucka Norrise, usměvavá Klára tam má úchylného domovníka hledajícího štěstí. Toť španělské, měkce kruté Psycho s matkou v ještě docela zachovalém stavu, vanou místo sprchy a patřičně slizkým Perkinsem Tosarem, jenž by se přes obočí ani nemohl vykousnout s Brežněvem. Teď ještě remake ve formátu Paranormal Activity.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání, Balaqueró je určitě skvělý režisér a jeho styl je více než povedený,navíc ve svých filmech dokáže navodit atmosféru jako nikdo jinej. Bohužel tenhle film mě moc nezaujal. Čekal jsem něco jiného, ale dostal jsem takový ne moc zajímavý příběh jednoho pošahanýho vrátnýho. Ta atmosféra tu celkem je ale bohužel je tu i dost keců které mě nebavily. Průměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každý lehce zvrhlý cynik musel u filmu slintat blahem.Balagueró se s tím vůbec nesere a film natočil až tak cynicky a s nadhledem, že kolikrát i díky té ujeté hudbě působí až komediálně.Podobně natočený byl i Ted Bundy, vlastně dost drsné až hrůzné téma natočené s neuvěřitelnou lhostejností ke slušným mravům, až se tomu prostě občas musíte smát a já měl prostě místy dojem, že koukám na luxusně zvrhlou komedii a thriller natož horor to připomínalo hódně vzdáleně.Luis Toras je psychopat, každý normální člověk mu ale prostě bude fandit.Škoda že je to dost zdlouhavé a místy docela nudné.Když nepočítám ty komediální pasáže ( třeba sem jen úchyl a nic vtipného na tom není co já vim ) občas to vykouzlilo atmosféru a jaume je takový prase, že v divákovi největší emoce vzbudí tak, když se bojíte aby se domovník neprozradil :D Třeba ale takový loňský The Resident, který je točený vyloženě na vážno a má podobné, vlastně stejné téma má o 25% míň a mě u něj mrazilo teda mnohem víc. spoiler Kdyby vyhodil tu malou píču z okna 4tou bych přihodil. spoiler out. No a někdo psal o dech beroucím konci...nenechte se vysmát vážení, konec je to na co jsem čekal a je prostě normální. Tenhle film i díky Balagueróvi vystrkuje růžky z průměru, ale není to prostě úplně ono.Poslední dobou španělé zaostávají za očekáváním a já už se jen modlím k poslednímu Recu. 65%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama