Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nádherný a naprosto dokonale okouzlující balzám na duši i srdce. Prostý, pozvolna plynoucý příběh téměř bez dramatických vln a zcela postrádající sebemenší negativní prvek, to vše navíc zasazené do nádherných kulis městečka, ve kterém by byla radost žít. Milá pohodovka, která od prvních minut pohltí uklidňující atmosférou, ukazující jak umí být to prosté a jednoduché současně nádherne a nezapomenutelné. Zkrátka dvě hodiny čisté a ničím nezkalené pohody.. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vrcholně roztomilý film, který mě skutečně okouzlil, a to jak krásnou animací a hudbou, tak samotnou titulní postavou, která je neuvěřitelná sympaťačka (ta její zdvořilost!), a člověk jí musí celou dobu držet palce, aby vše dobře dopadlo. Moc mě bavil taky její mluvící kocour a pohodová atmosféra, kterou je to celé prostoupeno. Ten film mě tak naplnil nadšením, až se vedle něj náhle jakékoli jiné animáky jeví jako šedé myšky, které s ním nesnesou srovnání (což by ale šlo říct skoro o všech Mijazakiho filmech, které se mi jeví jako takový malý zázrak). Btw. samozřejmě nutno vidět v japonském znění. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý jestli takový konce dělá jenom Miyazaki, nebo je to tak celkově v Japonsku zvykem, ale je to úplně něco jiného než v evropě nebo americe. Člověk je zabraný do příběhu a najednou je konec. Totoro úplně to samý, ne že by to bylo nějak na škodu, ale pro mně jakožto konzumenta hlavně neasijských filmů je to celkem nezvyk. Ale abych tu jen netlachal okolo...... Kiki je takový odpočinkovější příběh, neprobíhá žádný drastický ani extra hluboký děj, takže se člověk může odreagovat, vypnout a ponořit se do krásnýho kreslenýho světa. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Miyazakiho filmů, kde nejde vyloženě o fantaskní bytosti, které překvapují svou infantilností a originilatou. Jasně, příběh čarodějky, která si zřídí živnost v podobě roznášení balíků na koštěti, je samo o sobě dost zvláštní, ale u Miyazakiho je to hotová věc. Jako vždycky se musím pozastavit nad tou neuvěřitelnou animací a detailností. Nechápu, kam na to režisér chodí (možná je to tím nadměrným pitím čaje, který má neustále při sobě..), protože -ač se nad tímhle normálně nepozastavuju- tak uniknout si takové uklouznutí po lupení či při lezeni do kopce, je vyloženě hřích. Kiki by svou ochotností a ctností sice předčila i Matku Terezu, ale nějak výrazně na pěst není. Na rozdíl od svého kamaráda, který je opravdu....ale opravdu blbec. Má sice zajímavé kolo, ale to vás nezbaví dojmu, že většího protivu Miyazaki ještě nestvořil. Můj barometr značící mou momentální pohodovost ukazuje zářícího smajlíka, takže to asi nebylo tak hloupé, jak se zdálo :D ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama