Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (258)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

"Neobyčejný" divák dal na odiv svůj nebetyčný intelekt a nadšeně zařval: "Heuréka, Topgun je o stíhačkách", a jeho hlasitý řev strhl lavinu v udělování pětihvězd, protože i ostatní nechtěli spadnout do šedi "běžného" publika a tolik toužili vykřičet do světa, že i oni vidí mrtvé lidi! Ať je to nudná, laciná peachovina, jak chce, ten film má prostě poselství a basta! A stačilo tak málo! Jeden masový vrah o rozměrech 225/70/R18, partička nevzhledných ochotníků, rádoby filosofický "nourízn" blábol, jedna hájosmička a nedoceňovaný režisér, který vyblil svého "génia" na plátno, jako Jason Pollock flašku vodky s natrávenou mrkví a rozmazal to rukama! A hle, co všechno lze vidět chorým okem pod slupkou zdánlivě nekonzistentní patlanice! Kauzalismus, konzumerismus, varování před globálním oteplováním, no úplně slyším v dáli řehtat čtyřspřeží alegorických vozů. Já tam například viděl Ježíše! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vraždící guma! Rozkošná bizarnost, která začíná přejetím plastové láhve...pak následuje chudák škorpion...báječný explodující králík je další v pořadí. V jisté chvíli se vše překlopí do Scanners (1981), což je fajn, páč ty vybuchující hlavy jsou zkrátka vtipné. Zábava, hrátky se smrtí, s diváky, co mají dalekohledy, s diváky, co právě sledují film. Trocha surrealismu, spalujícího slunce a čekání, jak tohle všechno skončí...,,Jeden nesnědl krocana!" ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání obvykle předcházejí velkému zklamání - Rubber je tomu zářným příkladem. Jako patnáctiminutový vtípek bych Gumu ještě zkousnul (ale i tak by nudila). Ale todlencto? Vraždy gumy jsou všechny stejné - guma se zatřepe a nepřátelský pták/králík/člověk prostě vybouchne ... Nefungují ani pocty (Psycho ???!), natož demence první kategorie s pozorovateli s dalekohledy, sídlícími na jakémsi kopečku a "Ftipně" komentujícími dění ve filmu. Pocta brakovosti? Sice ano, ale od vyhulených bezmozků (sorry, ale moc jste pane Dupiexi nepředvedl). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Napadlo vás někdy, že k tomu aby se ve filmu ,,něco“ stalo, často neexistuje ŽÁDNÝ DŮVOD? Že všechny skvělé filmy, bez výjimky, obsahují důležitou součást toho bezdůvodna? A víte proč? Protože život sám je naplněn tím bezdůvodnem...... Film (je to film..(?)....) je O TOMTO ŽÁDNÉM DŮVODU! Dívejte se, jak z prachu zvedne se guma. Sledujte první nesmělá pootočení (než získá sílu pneumatiky), pár zavrávorání a pádů. Škoda, že není vidět úsměv na vzorku, když vyjede do světa. Je absurdní (ať už to slovo znamená cokoliv) koukat na tenhle film a ještě větší je recese psát o něm komentář. Možná bych doporučil nechat se v půlce tvůrci otrávit, protože to začne bejt kapku monotónní. Přeci jen jsem čekal, že se zamiluje (sex s ní je přece bezpečnej) a nebude jen voyeřit. Přesto věřím, že se Rubber stane nejlépe hodnoceným filmem nejen CSFD, ALE CELÝHO SVĚTA! A všichni, kteří se mnou nesouhlasí, by si měli dát majzla. Protože ,,VŠECHNO má svůj vývoj“! Takže pozor na .......(neřeknu)..., ale je MNOHEM ZÁKEŘNĚJŠÍ! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nepochopil jsem komentář. 2.) Pochopil jsem komentář. 3.) Nevím co dokáže telekinetika se zajícem. 4.) Jsem majitelem pneu servisu. 5.) UPOZORNĚNÍ: vojáci z povolání se dívat nemusí, protože to není film o nich. PŘÍBĚH mimo hvězdný rozsah HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF, Bratislava 2010] "An exploitation road movie about a homidical car tire!" Róbert - pneumatika so sklonmi masového vraha aneb extrovná divokosť impozantne nazvučená duom Mr. Oizo/Gaspard Augé a zároveň nebezpečný žánrový vír z ktorého sa buď zbláznite alebo znehybniete. Mne je dopriané to druhé a preto som si celý tento neortodoxne rozfázovaný a kruto zábavný meta-film užíval po celých 80 minút a jeho drzú dôvtipnosť zožral aj s navijákom. Čestnému členovi Ed Banger records by bolo čo vytýkať (podaktoré sílené scudzovacie efekty, výpovedná hodnota vs. nonsensovosť = ?), ale jeho originálny experiment - ambiciózne - poukazujúci na neobmedzené možnosti prístupu k médiu a - kriticky - zhadzujúci utužujúce sa divácke stereotypy spojené s "nenažraným voyerismom", je svojím odvážnym konceptom tak priťažlivo absurdný a trúfalý, že mu ani nezvládam zahuhlať krivého slova. Znie to paradoxne, ale ak odviazaný, pokúšavý výfič, tak zaručene s "Gumou". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Gaspard Augé ze známé francouzské elektronické skupiny Justice, který se společně s Mr. Oizem (Quentinem Dupieuxem) podílel na soundtracku filmu, si ve filmu zahrál krátkou roli stopaře. (Phantomass)
  • Ke konci filmu ve scéně, kdy se pneumatika převtělí v trojkolku, se zvonek s hadičkou „přesune“ z pravé strany řidítek na levou. (earl hickey)

Reklama

Reklama