Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, ale nevzpomínám si, že bych někdy řekl, že byl nějaký film krátký a že mohl mít klidně o dvacet minut víc. Animák Batman Rok jedna určitě jo. Připadal jsem si jako když si sednu na vlak a koukám z okna. Všechno je v pohodě, hezky se na to kouká, animace ze staré školy a všechno je ok. Jenže vlak jede šíleně rychle a já si to prostě nějak neužívám. A najednou slyším konečná vystupovat, ale sakra já chtěl jet ještě dál. No nic. A ještě jedna věc, trochu mi přišlo, že hlavní hrdina tohohle filmu nebyl Batman, ale poručík James Gordon, ale třeba se to zdálo jen mně. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to úplně stejné jako komiks, to znamená nedokonalé. Zkopírované téměř slovo od slova, obrázek od obrázku a hrozně, strašně moc zkratkovité a hrozně rychle ukončené. Děje se tam toho docela dost, ale nevýhoda je, že je prostě všechno hned ukončeno. Kdyby byl komiks lepší (dejme tomu minimálně o dvě čísla), prospělo by to nejen jemu a filmu, hlavně ale příběhu. Film ale za to nemůže, že Franku Millerovi se to tentokrát spíš nepovedlo... Jinak ale nechci být kritický - líbil se mi jak komiks, tak film, má to parádní atmosféru a úplně nejlepší je, že se Batman drží spíše v pozadí a hlavní postavou je tady Jim Gordon, což rozhodně není na škodu, protože Batmanovo zrození stejně každý zná. Jinak tempo i délka je tam akorát a z komiksu nic nechybí, takže za mě spokojenost ale na těch pět hvězd to prostě nevytáhne vůbec nic. 80%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Temné, drsné, neuvěřitelně dospělé. Ale plytké, bez emocí a náboje. Jak se tohle mohlo stát? Mílový krok kupředu v možných "R" animácích a zároveň zmatený krůček zpátky, zapříčiněný neodpustitelným vypravěčským failem. Když už nic, přidává to k "looking forward" efektu očekávaného The Dark Knight Rises. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady Batmanovek a animovaných komixáků, ale musím řícz, že po shlédnutí Batman under the RedHood, jsem čekal o něco větší a příjemnější zážitek. Ne že by to bylo něčím tak špatný, prostě jsem byl asi moc namlsanej. Příběh je tradičně perfektní, animace stojí taky za to, jen to zpracování malinko pokulhává, ale jinak paráda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V časoch Christophera Nolana je to predsa len trochu chudá a riedka temná realistická adaptácia. Hlavne je film priveľmi skratkový a hodila by sa mu raz taká minutáž. Bruce Wayne sa Batmanom stane zo sekundy na sekundu, Alfred je štatistom, prítomnosť Catwoman v príbehu nedáva hlavu ani pätu, celé je to strašne uponáhľané a skratkovité... No napriek tomu, najmä v porovnaní s filmami Batman/Superman je to stále štýlový a decentne temný film. No na Under the Red Hood to ani zďaleka nemá. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama