Reklama

Reklama

Film je divokou jízdou dvou nevyzpytatelných mladých vražedkyň Violet (Saorise Ronan – Hanna, Pevné pouto, Pokání) a Daisy (Alexis Blendel – Sin City, Gilmorova děvčata). Jejich zabijáckou pohodu jim však naruší jedna neočekávaná zakázka a jeden záhadný muž (James GandolfiniRodina Sopránů). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (92)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úsměvná blbost, při které se budete smát hlavně nad debilitou scénáře (který byl ovšem nutno podotknout zřejmě psán s nutnou nadsázkou). Tohle snad ani nikdo nemohl brát vážně. Dvě děvčata co stěží udrží pistoli v ruce, jsou nájemné vražedkyně, které dokáží rozpoutat krvavá jatka, ale když dojde na sejmutí jednoho postaršího páprdy, tak je začne hlodat svědomí – jenže ho nepřišly zabít samy a tak se to celé zvrtne. Zvrtlo se to v několik zajímavých scén – některé jsou i pěkně krvavé, jenže celé je to proloženo i kupou otravně nudného tlachání o hovně. Jestli to mělo vzbudit u diváků emoce, tak v mém případě to nezabralo a já spíš nervózně čuměl na časomíru. Saoirse Ronan je celkem sympatické děvče, to její známější kolegyně Alexis Bledel od Gilmorek už jaksi zestárla a moc jsem jí tu roli teenagerky nevěřil – šla do toho bohužel o pár let později. Spousta věcí tu byla nereálných, spoustu je nutno brát s nadsázkou, nicméně na víc jak obyčejný průměr to nevidím. 50% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Violet a Daisy sú sympaťáčky. Ale treba si dať na ne pozor! Vzhľad nevinný, povaha zabijácky tvrdá a zocelená. Kecám. Vlastne, ak ste sa ocitli na ich čiernej listine a chcete ešte chvíľu dýchať vzduch, stačí ich ukecať na sušienky (mať mlieko po ruke, tiež nie je zlé) a správať sa nenáležite situácie (že Vás idú odkráglovať) a ukecať ich životným príbehom, respektívne vzbudiť záujem o ich život. Ale, inak je to milé....pardón husté. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi filmy, kde slečna o váze průměrného Somálce kosí stokilový hovádko (zdravím Hit-Girl) a tady obě dvě titulní postavy byly opravdu khůl, protože zrovna dvojka Bledel-Ronan je jak z reklamy na kontaktní čočky (ne vážně, hezčí barvu očí, než maj tyhle dvě, v současném Halyvůdu nenajdete). Jenže... ať se to Geoffrey Fletcherovi líbí anebo nelíbí, Tarantino je prostě pořád jenom jeden. Akce docela koukatelná (hlavně to hopsání po mrtvolách), ale ty dialogy... ty dialogy, no nepronášet je tyhle dvě, kdy je vám tak nějak jedno, co plácají, protože se na ně kouká i tak fajně, tak je vám snad i stydno. O triviální zápletce nemluvě. Ale kašlat na to, tomuhle filmu budu vděčný za zabití... času, takže vlastně spokojenost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Párek krajně protivných a bezostyšně přihlouplých (sle)piček, které obě evidentně patří do pakárny, které si hrají na děsně cool profesionální zabijačky, a které spolu neustále vedou konverzaci na úrovni mentálek z pomocné školy. Popkulturní karikatura popkulturních Pulp Fiction pro holky ze základky, natočená nejspíš podle nějakého přitroublého comicsu. Těšil jsem se aspoň, že starej bourák Gandolfini jim oběma pořádně srovná faldy, natrhne kaďák a zatne tipec, ale on místo toho, aby byl hnusnej sadistickej parchant jako třeba v True Romance, je takovej smutnej dobráckej dědula se psíma očima. Nudilo mě se na tuhle trapárnu koukat a poslouchat všechny ty otravné dialogy. A vadily mi i takové drobnosti, jako třeba že když šla pička 9 prohledávat "klienta", vlezla přímo před mušku pičce 8, která ji kryla. Ale vizuálně je film moc hezky udělaný a bylo v něm i několik málo vtipných momentů, třeba vtip s veterinářem/vegetariánem; nebo když pičky skákaly po mrtvolách a těm z pusy a z děr po kulkách tryskaly takový malý roztomilý krvavý fontánky, to se mi fakt líbilo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Obal tohohle lízátka byl mnohem lákavější než jeho obsah. Alexis Bledel a Saoirse Ronan jako dvě teen holky-zabíjačky? Supr. Zakázka na chlapíka kvůli novým šatům? Paráda! Ale pak... akční scény dobré (a někdy i vtipné - železářství, hopsání), ale jinak mě film ničím neokouzlil. Nepochopila jsem postavu Rose a April a příběhy Violet a Daisy mě taky nijak nezasáhly. Škoda přeškoda, mělo to potenciál, který zůstal nevyužit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Místo Alexis Bledel měla původně roli ztvárnit Carey Mulligan. Nakonec však ustoupila kvůli snímku Drive (2011). (h0n24)
  • Podobnost názvu filmu s Daisy a Violet Hiltonovými, nejslavnějšími siamskými dvojčaty světa, není náhodná. (h0n24)
  • Obě hlavní hrdinky mají jména květin - Violet (Alexis Bledel), v překladu "fialka", a Daisy (Saoirse Ronan), v překladu "sedmikráska". Zmínili i jméno bývalé partnerka Rose, tedy "růže". Dcera Michaela "James Gandolfini" měla zase jméno April, tedy "duben", kdy květiny začínají kvést. (Aknah)

Reklama

Reklama